Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Șeful secției unui spital FĂCUT PRAF cu regularitate de un deputat USR a făcut infarct și a MURIT

Avatar

Publicat

in

Costinel Popescu, șeful Secției Boli Infecțioase din Spitalul de Urgență Târgu-Jiu și fost director medical al instituției, a murit, marți, în urma unui infarct. Popescu a câștigat recent postul la infecțioase, iar managerul spitalului spune că scandalurile din ultima vreme l-au afectat mult, conform Mediafax.

Citește și:  Gheorghe Dincă, noi MĂRTURII ȘOCANTE despre violurile din casa sa: Luiza Melencu l-a bătut pe Ștefan Risipițeanu

Publicitate

Potrivit reprezentanților SJU Târgu-Jiu, Costinel Popescu a suferit un infarct, marți dimineața, iar soția sa a cerut ajutor, fiind făcute manevre de resuscitare, însă eforturile medicilor de a-i salva viaţa au fost în zadar.

„Azi-dimineață, soția l-ar fi găsit în casă, pe jos, în stare de inconștiență. A fost chemată salvarea. S-a făcut resuscitarea, înțeleg că a fost infarct și a decedat. O veste foarte tristă pentru noi și pentru toți cei care suntem în funcție de conducere, pentru că e stress foarte mare să ocupăm aceste funcții și, din păcate, uitați unde se ajunge. A fost director medical, iar acum participase la concurs, a fost declarat admis și era numit în funcția de șef la Secția Boli Infecțioase”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dumitru Vienescu, managerul interimar al SJU Târgu-Jiu.

Acesta susține că scandalul și schimbările care au avut loc, în ultima perioadă, la spital, i-au agravat starea de sănătate.

Spitalul de Urgență din Târgu-Jiu a fost în ultima vreme în centrul mai multor scandaluri, de la condițiile din secții, la cele de depozitare a medicamentelor sau a mâncării. Recent, deputatul Emanuel Ungureanu a filmat în spital mizerie, toalete murdare sau geamuri sparte. Tot în acest an, foi asistenţi au fost fotografiaţi în timp ce se tundeau în Secţia Psihiatrie. Tot la Psihiatria Spitalului Judeţean Târgu-Jiu o pacientă a fost filmată în lenjerie intimă, în timp ce săruta un bărbat prin grilajul despărţitor şi era pipăită de un alt bolnav.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Sărbătorile zilei de 29 septembrie

Avatar

Publicat

in

De

Sărbătorile zilei de 29 septembrie

Ortodoxe
Sf. Cuv. Chiriac Sihastrul; Sf. Mc. Petronia

Publicitate

Greco-catolice
Sf. cuv. Chiriac Sihastrul

Romano-catolice
Ss. Mihail, Gabriel şi Rafael, arhangheli

Sfântul Cuvios Chiriac Sihastrul este pomenit în calendarul creştin ortodox la 29 septembrie.

A trăit în vremea împăraţilor bizantini Teodosie II (408-450) şi Leon (457-474).

Sfântul Chiriac era din Corint, fiul unui preot pe nume Ioan şi nepotul episcopului cetăţii, Petru. La optsprezece ani a plecat la Ierusalim şi s-a făcut monah, trăind până la vârsta de şaptezeci de ani în diferite obşti monahale.

În timpul cât a fost călugăr sub ascultare, Sfântul Cuvios Chiriac spunea despre sine că, fiind canonarh într-o mănăstire (membru al clerului a cărui principală îndatorire este supravegherea respectării ordinii canonice şi tipiconale a sfintelor slujbe), nu l-a văzut vreodată soarele mâncând, nici mâniindu-se pe cineva.

S-a retras la şaptezeci de ani în pustie, împreună cu ucenicul său, făcându-se vestit pentru darul pe care îl avea de tămăduire a bolnavilor.

În pustia Hatufa, unde s-au aşezat, nu aveau însă cu ce să se hrănească, căci verdeţurile care erau aici erau foarte amare.

Sfântul Chiriac s-a rugat atunci lui Dumnezeu şi, crezând bunătăţii lui, i-a spus ucenicului să adune din acele plante şi să le fiarbă, iar Dumnezeu, pentru rugăciunea sfântului, a prefăcut amărăciunea verdeţurilor acelora în dulceaţă şi părinţii s-au hrănit aşa patru ani.

Odată, când primiseră pâine de la un pelerin, ucenicul a fiert verdeţuri fără binecuvântarea bătrânului şi, când a gustat din ele, erau atât de amare, încât şi-a pierdut glasul din atâta amărăciune. Stareţul, înţelegând pentru ce şi-a pierdut vocea, s-a rugat deasupra capului lui şi i-a dat din Prea Curatele Taine şi aşa şi-a revenit.

Aflat în pustie, Cuviosul Chiriac a fost rugat de monahii uneia din mănăstirile ctitorite de Sfântul Hariton, care erau înfricoşaţi de lipsurile şi bolile ce veniseră asupra lor, să se stabilească în aceea mănăstire, crezând ei că dacă Sfântul Chiriac va fi în lavră, se va întoarce de la dânşii mânia lui Dumnezeu. Şi aşa a fost.

Mergând Cuviosul Chiriac în mănăstire, după dorinţa fraţilor, a vieţuit într-o peşteră sihăstrească, în care a stat Sfântul Hariton. (sursă: vol. “Vieţile Sfinţilor”)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Brexit: `Un acord este posibil`, afirmă preşedinta Comisiei Europene

Avatar

Publicat

in

De

Un acord între Uniunea Europeană şi Regatul Unit cu privire la Brexit rămâne “posibil” în pofida poziţiilor lor foarte îndepărtate la începutul unei săptămâni de negocieri decisive, a afirmat luni preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, notează AFP preluat de agerpres.

“Ne dorim un acord şi sunt în continuare convinsă că este posibil un acord”, a declarat ea la Lisabona, la finalul unei întrevederi cu premierul portughez, Antonio Costa.

Publicitate

“Fac apel la responsabilitate, deoarece economiile noastre, de ambele părţi ale Canalului Mânecii, sunt grav lovite de pandemie şi trebuie să facem tot posibilul pentru a ajunge la un acord rezonabil”, a subliniat Ursula Von der Leyen.

Britanicii au reiterat luni dorinţa lor de a modifica termenii acordului de divorţ cu UE, cu riscul de a influenţa săptămâna decisivă de negocieri cu europenii, la Bruxelles, asupra viitoarei relaţii comerciale.

“Poziţia Regatului Unit este foarte departe de ceea ce UE poate accepta”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene Maros Sefcovic, după o întâlnire cu ministrul de stat britanic Michael Gove în capitala belgiană.

“Amândoi am fost clari că suntem încă la o oarecare distanţă unul de celălalt. Dar am fost, de asemenea, clari că dorim să eliminăm acest decalaj”, i-a răspuns Michael Gove, prin intermediul televiziunii britanice.

În centrul discuţiilor lor, foarte controversatul proiect de lege în dezbatere în parlamentul britanic, care pune sub semnul întrebării unele angajamente asumate de Regatul Unit în acordul reglementând ieşirea sa din UE la 31 ianuarie.

Textul revine asupra unor dispoziţii pentru provincia britanică Irlanda de Nord, prevăzute să evite restabilirea unei frontiere cu Republica Irlanda, prevederi considerate esenţiale pentru menţinerea păcii pe insulă.

Furioşi de această schimbare, care, după cum a recunoscut chiar guvernului britanic, ar încălca dreptul internaţional, europenii au dat termen Londrei până la sfârşitul lunii, adică miercuri, să-şi retragă proiectul, sub pedeapsa acţionării în justiţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend