Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Șeful DSU, Raed Arafat, ieșire în forță: ‘Decizia care s-a luat ieri este una corectă. Decizia de evacuare aș lua-o oricând’

Avatar

Publicat

in

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a explicat de ce a fost necesară evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor.

„Decizia care s-a luat ieri este una corectă, chiar dacă a creat un disconfort pentru pacienţii internaţi în spitalul Foişor. Decizia avea o singură menire: să salvăm cât mai mulţi pacienţi, să nu îi punem pe colegii noştri din unităţile de primiri urgenţe în situaţia să aleagă din pacienţii care ajung cu ambunaţele cine intră şi cine rămâne şi aşteaptă în ambulanţă.

Nu am voit să ajungem acolo. Îmi pare rău că s-a evacuat mai târziu, în cursul nopţii, când noi de fapt ordinul l-am emis pe la prânz ieri, iar echipa noastră la spital era în jurul orei 15. Evacuarea s-a lungit ca şi discuţii până în momentul în care s-a produs mai târziu. Da, sunt de acord, nu este deloc un lucru plăcut. În condiţii de normalitate putea să se desfăşoare mult mai bine, dar în condiţii de normalitate nu ajungeam să evacuăm un spital pentru a-l pune la dispoziţia bolnavilor de COVID.

Între a supăra şi a crea o platformă de atacuri, inclusiv politice, printr-o decizie care salvează vieţi, eu în continuare aleg soluţia de a lua decizia, de a suporta consecinţele atacurilor, dar să ştiu că am luat o decizie care salvează vieţi. Asta am făcut eu împreună cu colegii mei. Îmi pare rău pentru disconfortul creat, dar dacă ne-am întoarce în timp şi ne-ar întreba dacă am lua această decizie sau nu, eu cred că această decizie ar trebui luată.

Pe partea de evaluare trebuie să învăţăm anumite lucruri, dar decizia de evacuare aş lua-o oricând, pentru că asta înseamnă să tratezi o situaţie critică aşa cum trebuie şi nu să stai şi să te gândeşti oare ce să fac ca să nu supăr pe cineva. Îmi pare rău pentru cei care i-am supărat, dar decizia a fost corectă”, afirmă Raed Arafat, într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook.

Şeful DSU prezintă şi situaţia care a dus la aceast decizie, prin supraaglomerarea unităţilor de primiri urgenţe şi a secţiilor de terapie intensivă.

„În jurul orei 9, DSP a început demersurile şi evaluarea Spitalului Foişor ca posibilităţi pentru a emite autorizaţia. La ora 12 a fost externat ultimul pacient din spital, la domiciliu, cu ambunaţa. În jurul orei 14.30 – 15.00 s-a emis autorizaţia că spitalul poate să primească pacienţi pe 20 de paturi de ATI şi 90 de paturi cu oxigen. La acest moment vorbim de 4 pacienţi care au ajuns la spital la ATI. Vor începe să sosească pacienţi la terapeie intensivă, dar în paralel şi pacienţi care au nevoie de oxigen.

Azi la ora 11 am avut 784 de cazuri în unităţile de primiri urgenţe pe plan naţional, din care 11 intubaţi confirmaţi COVID-19 şi 4 suspecţi care au fost intubaţi şi ventilaţi în UPU. Vorbim de 106 confirmaţi cu necesar de ventilaţie noninvazivă şi 12 suspecţi, plus 190 care au nevoie doar de oxigen confirmaţi şi 77 care au nevoie de oxigen suspecţi.

La nivelul Bucureştiului, la ora 11 erau 159 de pacienţi în unităţile de priviri urgente. Din aceştia, 8 erau intubaţi ventilaţi, 34 erau cu necesar de ventilaţie nonivazivă şi 83 cu necesar de oxigen. Din aceşti pacienţi urmează să continue tranferul către spitalul Foişor şi spre Spitalul Babeş”, a mai afirmat Arafat, informează stiripesurse.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Rareș Bogdan îi atenționează pe Lucian Bode și pe Bogdan Despescu: ‘Să le explice domnilor de la Poliție că nu mai este stare de urgență’

Avatar

Publicat

in

De

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat că a fost deranjat de modul în care poliția și jandarmeria acționează în privința restaurantelor și cafenelelor. 

„Vreau să-l rog pe prietenul meu, Lucian Bode, și pe prietenul meu, Bogdan Despescu, cei doi oameni care conduc Ministerul de Interne, să acționeze și să le explice domnilor de la Poliție că nu mai este stare de urgență. Companiile românești au trăit extrem de greu, mai ales cele din HoReCa. Astăzi, am fost cu familia într-un loc, am mai fost în trei locuri, pentru că am avut întâlniri, și m-am bucurat de această stare de libertate care s-a instituit la nivelul Bucureștiului și, în fiecare din cele patru locații din nordul Bucureștiului, au năvălit cei din Jandarmerie sau din Poliție”, a declarat Rareș Bogdan la Antena 3, conform stiripesurse.ro.

Rareş Bogdan a afirmat că îi va atrage atenţia lui Bode în şedinţa conducerii PNL de luni.

„Nu suntem stat autocratic, unde să călcăm în picioare firme și oameni care abia mai trăiesc de pe o zi pe alta, care au avut de suferit enorm în urma COVID și-n urma măsurilor restrictive. Ceea ce am văzut cu ochii mei astăzi mi-a arătat că, în continuare, o parte din autoritățile statului, un stat pe care acum îl reprezint și eu. Poți să o faci discret, ducându-te să verifici datele cu oameni în civil. Nu are de ce să vină Jandarmerie, cu oameni în uniformă, nu au de ce să vină șapte oameni pe o terasă, speriind publicul”, a mai precizat Rareş Bogdan.

Europarlamentul liberal a precizat că l-a sunat pe Bode, de care este apropiat, însă acesta n i-a răspuns.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu atrage atenția: ‘28% din cei 8% care au votat cu AUR-ul au fost, în istoricul lor, odată, votanți PSD’

Avatar

Publicat

in

De

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că o parte dintre votanţii AUR au făcut parte din bazinul electoral al PSD.

„Să ştiţi că 28% din cei 8% care au votat cu AUR-ul au fost, în istoricul lor, odată, votanţi PSD. Eu îmi aduc aminte că AUR-ul a câştigat în diasporă, în Italia, alegerile, unde PSD nu a depăşit până acum 5%. Vedeţi că publicul AUR nu este neapărat publicul… Eu am văzut în schimb că alte partide, care sunt acum pe la guvernare, le-am văzut scăzând şi crescând AUR”, a declarat liderul PSD, informează news.ro.

Marcel Ciolacu a menţionat că PSD a făcut sondaje, dar şi focus grupuri pentru a afla ce îşi doreşte electoratul român de la partid, inclusiv atât timp cât acesta este în opoziţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend