Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, Marian Hăpău, trecut în rezervă de către Iohannis

Publicat

in

Directorul Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (serviciul secret al Armatei), generalul cu patru stele Marian Hăpău, va fi trecut în rezervă, conform unui decret semnat luni de către președintele Klaus Iohannis.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Conform Administrației prezidențiale, generalul cu patru stele Marian Hăpău va fi trecut în rezervă începând cu 2 iulie.

Tot luni, Iohannis a semnat şi decretul privind acordarea gradului de general de brigadă cu o stea, la trecerea în rezervă, colonelului Mihaela Andriţoiu din Ministerul Apărării Naţionale.

În noiembrie 2021, șeful Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, Marian Hăpău, fusese decorat de Iohannis cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Comandor, cu însemn pentru militari, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

SUA se arată îngrijorate de ultimele decizii luate de armata din Israel

Publicat

in

De

Statele Unite şi-au exprimat joi „îngrijorarea” după ce armata israeliană a închis birourile mai multor ONG-uri palestiniene cu sediul în Cisiordania ocupată, pe care le-a acuzat de terorism, informează AFP.

„Suntem îngrijoraţi de închiderea de către forţele de securitate israeliene a birourilor a şase ONG-uri din Ramallah şi din jurul său”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, informează Agerpres. 

El a spus că autorităţile americane sunt în contact cu omologii lor israelieni la nivel înalt pentru a obţine mai multe informaţii despre aceste organizaţii, pe care Israelul a promis că le va oferi.

Armata israeliană a efectuat percheziţii joi dimineaţă şi a închis birourile a şapte ONG-uri din Ramallah, sediul Autorităţii Naţionale Palestiniene din Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967. Este vorba de şase ONG-uri desemnate drept „teroriste” în 2021 şi de organizaţia Health Work Committee, care are legături, potrivit Israelului, cu FPLP, o mişcare palestiniană de orientare marxistă, care are o ramură armată.

Guvernul israelian a anunţat în octombrie 2021 că a plasat şase ONG-uri palestiniene care au legătură cu Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPLP) pe lista sa de „organizaţii teroriste”, o decizie criticată de organizaţiile pentru drepturile omului. Toate aceste organizaţii au negat legăturile cu PFLP.

„Statele Unite nu şi-au schimbat poziţia sau abordarea faţă de aceste organizaţii”, a asigurat joi Ned Price în timpul unei conferinţe de presă, amintind că Statele Unite nu le furnizează fonduri.

„Nu am văzut nimic în ultimele luni care să ne facă să ne schimbăm” poziţia, a spus el, subliniind că administraţia americană va aştepta noile informaţii furnizate de israelieni înainte de a se pronunţa în legătură cu acest subiect.

La rândul său, Uniunea Europeană a asigurat joi că va continua să sprijine organizaţiile societăţii civile care joacă un rol în promovarea dreptului internaţional, a drepturilor omului şi a valorilor democratice”, a declarat Nabila Massrali, purtătoare de cuvânt a şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ultimă oră – Reprezentant al Ambasadei Rusia, expulzat din România

Publicat

in

De

Autoritățile române au decis declararea ca persona non grata în România a unui reprezentant al Ambasadei Rusiei la București. Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca persona non grata pe teritoriul României a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București, care a fost informată cu privire la decizie, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu.

„Decizia a fost luată avându-se în vedere incompatibilitatea activităților reprezentantului în cauză cu prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice din 1961”, informează MAE. Reprezentantul Ambasadei a părăsit teritoriul României în cursul acestei săptămâni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend