Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Șeful CNAS, despre schimbările la concediul medical: ‘Cine este bolnav nu are de ce să fie îngrijorat’

Publicat

in

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghe, a declarat joi, referindu-se la noile reguli privind concediile medicale, că nu trebuie să existe îngrijorări cu privire la noile reglementări în acest domeniu şi că “nimeni nu este pus pe drumuri”.

“Cine este bolnav nu are de ce să fie îngrijorat de aceste reglementări, deoarece nu va avea nicio povară, niciun obstacol, cel puţin în plus faţă de acum, pentru acces la îngrijirile medicale de care are nevoie. Dimpotrivă, spiritul reglementărilor este ca cine este bolnav să primească mai multă atenţie medicală din partea profesionistului medical adecvat. Ştiu că persistă această idee – este nevoie de mai multe drumuri, de mai multe interacţiuni ne-necesare şi aşa mai departe. Nu este cazul. Reglementarea este foarte clară, în sensul că la etapa de evaluare de după patru zile, în condiţiile în care pacientul nu se poate deplasa, consultaţia se poate efectua la distanţă. Nimeni nu este pus pe drumuri de această reglementare”, a explicat Gheorghe.

El a mai afirmat că la nivelul instituţiei pe care o conduce este elaborat un proiect privind formularele medicale care va fi finanţat cu fonduri europene.

“În acest moment, la nivelul CNAS, este scris un proiect pe fonduri europene. (…) Se numeşte Sigma Smart. El va pune în online o mare parte a formularisticii medicale – concedii medicale în primul rând, dar şi tot felul de adeverinţe, scrisori medicale şi aşa mai departe. Va fi un sistem digital integrat între furnizorii de servicii medicale – de la medicul de familie până la îngrijiri de recuperare, dacă este cazul. Deci, va acoperi tot traseul pacientului, va fi integrat cu componentele deja existente din platforma integrată a asigurărilor de sănătate. Orizontul de timp pentru reglementarea acestui proiect este sfârşitul anului 2023. (…) Până atunci, întrucât acest proiect este într-o fază foarte avansată, practic urmează să fie depusă cererea de finanţare iminent”, a spus Adrian Gheorghe.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

FC Buzău a câştigat la scor la Brăila, cu 7-0, în Liga a II-a

Publicat

in

De

FC Buzău a surclasat-o pe Dacia Unirea Brăila cu scorul de 7-0, sâmbătă, în deplasare, într-un meci din etapa a 10-a a Ligii a II-a de fotbal.

Echipa antrenată de fostul internaţional Florentin Petre, nou-promovată, se află pe penultimul loc, fără victorie.

Concordia Chiajna, fostul lider, a fost învinsă în deplasare de nou-promovata CSC 1599 Şelimbăr cu 1-0, informează Agerpres.

De remarcat şi victoria reuşită de Metaloglobus la Călăraşi (1-0).

Rezultate:

Joi

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Politehnica Iaşi 3-1

Vineri

FC Ripensia Timişoara – FC Universitatea Cluj 0-3

Sâmbătă

AFC Dunărea 2005 Călăraşi – FC Metaloglobus Bucureşti 0-1

ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu – AFC Unirea Constanţa 2-1

AFC 1919 Dacia Unirea Brăila – AS FC Buzău 0-7

AFC Unirea 04 Slobozia – Politehnica Timişoara 1-0

CSC 1599 Şelimbăr – CS Concordia Chiajna 1-0

Sâmbătă are loc şi meciul CSA Steaua Bucureşti – AFC Astra Giurgiu (15:00).

Duminică se joacă partida FC Braşov – ACS Petrolul 52 Ploieşti (12:30).

Luni e programat ultimul meci, FC Unirea Dej – AFC Hermannstadt (15:30).

Clasament

1. Petrolul 24 puncte (9 jocuri)

2. U Cluj 24 p (10 j)

3. Concordia 23 p (10 j)

4. FC Hermannstadt 21 p (9 j)

5. FC Buzău 20 p (10 j)

6. CSA Steaua 20 p (9 j)

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Românii, tot mai datori la bănci! Florin Cîțu exclude amânarea plății ratelor la credite: ‘În acest moment nu are sens, pentru că economia funcționează’

Publicat

in

De

Plata ratelor la credite se poate amâna în cazul unui nou lockdown, spune Florin Cîțu. În caz contrar, măsura nu are sens pentru că economia funcționează.

Florin Cîțu a explicat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că anul trecut au fost amânate ratele la bancă deoarece a fost închisă economia.

„Eu am luptat tot timpul să nu închidem economia. Doar așa putem să ne permitem să avem resurse suplimentare. În momentul în care închidem economia trebuie să avem și alte măsuri”, afirmă premierul interimar.

Amânarea plății ratelor la credite are sens doar atunci când se închide economia și oamenii trebuie să stea acasă, adaugă acesta: „În acest moment nu are sens pentru că economia funcționează. Dar dacă se ajunge acolo, la un lockdown, deși eu nu cred că se va ajunge acolo, bineînțeles că această măsură este una dintre ele”.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend