Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Șeful AUR cere un bloc al partidelor de opoziție împotriva PSD și PNL

Publicat

in

Încet încet se apropie anul electoral 2024 atunci când vom avea în ordine  – alegeri europarlamentare, alegeri locale, alegeri parlamentare și alegeri prezidențiale. Asta dacă nu cumva se va mai organiza vreun referendum pentru ceva. În acest context președintele AUR, deputatul George Simion, face un apel la partidele de opoziție să se unească într-un front comun împotriva PNL și PSD:

Ca să scăpăm de partidul unic PSD PNL ne trebuie un singur front unit, al tuturor românilor, indiferent de ideologie!”, scrie el pe pagina sa de Facebook într-un context în care absolut toate partidele din opoziția parlamentară și neparlamentară au intrat într-un con de umbră.

Potrivit cercetărilor sociologice făcute publice și a celor mai puțin publice, AUR are un ritm de descreștere abrupt, scădere de la 21-22 cât era creditat în decembrie-ianuarie la 12-13 în acest moment și trendul de descreștere se menține. USR s-a dus sub 10% și unele cercetări recente arată chiar 7%.

În afara Parlamentului lucrurile stau și mai prost.

După ultimele evenimente PMP-ul staționează în jurul a 4%, în timp ce ALDE sau Pro România nu prea mai există cu structuri de partid și doar grație aleșilor locali pe care încă îi dețin și sunt pomenite cu scoruri între 1 și 3%.

Forța Dreptei fondat de Ludovic Orban nu trece de 2-3% pe nici o cercetare, iar APP (Alianța Pentru Patrie) fondat de Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea băltește în același mod. PUSL (Partidul Umanist Social Liberal) în funcție de cercetare e într-o zonă de 2-4%, iar PER (Partidul Ecologist Român) tot în aceeași zonă.

PNȚCD este la un pas de desființare și ultimele scandaluri grăbesc acest deznodământ.

În aceste condiții apelul șefului AUR sună mai mult ca o încercare de a stopa descreșterea propriului partid decât o acțiune imediată și concretă cu USR, singurul partidul cu care ar putea conlucra pentru o opoziție mai viguroasă. Este evident că o astfel de alianță pare acum imposibilă, dar să nu uităm totuși că cele două partide au depus împreună o moțiune de cenzură care a dus la Căderea Guvernului Cîțu și au depus mai multe acțiuni la Curtea Constituțională împreună.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO O filipineză câștigă concursul pentru transsexuali din Thailanda

Publicat

in

De

Filipineza Fuschia Anne Ravena a fost încoronată sâmbătă Miss International Queen 2022 în cadrul unui concurs din Thailanda, prezentat ca fiind cel mai mare și mai popular concurs de frumusețe transgen din lume, informează Mediafax.

Proprietară de afaceri în vârstă de 27 de ani, filipineza a învins alte 22 de concurente. Locul al doilea și al treilea au revenit unor concurente din Columbia și, respectiv, Franța.

„Primul meu mesaj pentru toată lumea este să răspândească dragostea, pacea și unitatea, pentru că acesta este cel mai important lucru”, a declarat Ravena, care a purtat o rochie de seară strălucitoare, argintie, conform Reuters.

Concursul, care a fost întrerupt timp de aproape doi ani din cauza pandemiei, a fost reluat în orașul balnear thailandez Pattaya, în timpul lunii mândriei, pentru a celebra, de asemenea, egalitatea de gen, a declarat Alisa Phanthusak, directorul general al Miss Tiffany Show, organizatorul.

Concursul, care reunește persoane transsexuale din întreaga lume, a fost lansat în urmă cu peste un deceniu pentru a ajuta femeile transsexuale să se simtă mai bine acceptate de societate.

Thailanda are una dintre cele mai deschise și vizibile comunități de lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali (LGBT) din Asia, dar activiștii spun că legile și instituțiile thailandeze nu au reflectat încă schimbarea atitudinilor sociale și că încă discriminează persoanele LGBT+ și cuplurile de același sex.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Vladimir Putin: ‘Americanii au 200 de focoase nucleare în șase țări europene’

Publicat

in

De

Două sute de focoase tactice nucleare sunt depozitate în țările europene, iar Rusia și Belarus sunt obligate să le asigure securitatea în acest sens, a declarat sâmbătă președintele rus Vladimir Putin.

„În Europa, americanii au 200 de muniții tactice nucleare, în principal bombe atomice în șase țări europene membre ale blocului NATO nord-atlantic. Pentru posibila lor utilizare, au fost pregătite 257 de aeronave, și nu numai americane, ci și aceste țări pe care le-am menționat în Europa”, a declarat el în timpul discuțiilor cu omologul său belarus Alexander Lukashenko la Sankt Petersburg, relatează Interfax.

„Ați spus că ar fi posibil să răspundem în oglindă, dar nici măcar nu ar trebui să o oglindim. Nu este nevoie. Dar sunt pe deplin de acord cu dumneavoastră că suntem obligați să ne ocupăm de asigurarea necondiționată a securității noastre, a securității statului Uniunii și poate a altor țări CSTO”, a declarat Putin.

Anterior, în timpul întâlnirii, Lukașenko i-a cerut lui Putin să ajute la retehnologizarea avioanelor militare belaruse, astfel încât acestea să poată transporta focoase nucleare. El a recunoscut că este „foarte preocupat de zborurile de instruire ale aeronavelor americane și NATO, care se pregătesc să transporte focoase nucleare și focoase nucleare”.

„Vă rog să luați în considerare un răspuns în oglindă la aceste lucruri. Fără nejustificată. Ei se antrenează pentru a transporta focoase nucleare – vă rugăm să ne ajutați cel puțin să adaptăm aeronavele pe care le avem care pot transporta focoase nucleare”, a spus el în această privință.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend