Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Șeful ANAF: Vrem ca prin SPV să putem avea un dialog deschis prin video call cu contribuabilii

Publicat

in

Vrem să ajungem ca și de pe telefonul mobil să să poată să intre orice contribuabil în Spațiul Privat Virtual și să poată să vadă: de la fișa fiscală, la depunerea oricărei declarații, a declarat șeful ANAF, Lucian Heiuș, în cadrul unui evenimet DC News.

Lucian HeiusFoto: Hotnews

“Vrem să ajungem prin SPV să avem un dialog deschis, nu doar prin acea metodă clasică de a pune o întrebare și a primi un răspuns, ci să putem intra chiar prin video call cu contribuabilii”, a afirmat Heiuș.

Acest SPV, spune el, va deveni interfața între administrația fiscală și contribuabili.

“Și eu îmi doresc ca, contactul direct între angajatul fiscului și agentul economic să se reducă la minim. Totul să fie la un click distanță orice operație din partea unui agent economic”, a explicat el.

Potrivit acestuia, finalizarea întregii digitalizări ANAF este 31 decembrie 2025.

„Încercăm să găsim niște mecanisme de a urgenta și de a reduce cel puțin cu 2 ani acest proces”, a mai arătat el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Autoritatea americană a Concurenţei vrea să blocheze cumpărarea Activision Blizzard cu 69 de miliarde de dolari de către Microsoft

Publicat

in

De

Autoritatea americană a Concurenţei (FTC) a depus joi o plângere prin care blochează cumpărarea cu 69 de miliarde de dolari de către Microsoft a Activision Blizzard, – editorul unor jocuri video de succes precum Call of Duty, relatează AFP.

În cazul în care se finalizează operaţiunea, ”fabricantul Xbox va obţine controlul unor francize de prim-plan, ceea ce i-ar permite să dăuneze concurenţei în domeniul consolelor de jocuri de înaltă performanţă şi serviciilor de abonament, prin refuzarea sau degradarea accesului unor rivali la conţinuturile sale populare”, justifică într-un comunicat FTC, potrivit News.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ambasadorul Peer Gebauer: Germania va contina să sprijine România cu hotărâre pe drumul către aderarea la Schengen

Publicat

in

De

Germania a susţinut cu tărie ca şi România să fie acceptată ca membru Schengen, îndeplineşte toate cerinţele şi este regretabil că, la Bruxelles, Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne nu a luat o decizie pozitivă, a transmis, joi, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, potrivit Agerpres.

„Este regretabil că astăzi, la Bruxelles, Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne nu a luat o decizie pozitivă cu privire la aderarea României la Schengen. România îndeplineşte în mod evident toate cerinţele şi merită să facă parte în sfârşit din spaţiul Schengen”, a scris Gebauer într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Germania a susţinut cu tărie ca şi România să fie acceptată ca membru Schengen şi va continua să sprijine România „cu hotărâre, în spirit de parteneriat, pe drumul său către aderarea la Schengen”, a subliniat Peer Gebauer.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend