Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Șeful ANAF anunță creșterea exponențială a echipelor de control în teren: Vom controla tot ce se poate controla și cât ne permite resursa

Publicat

in

Preşedinte Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, a declarat, miercuri seară, că Direcţia de control venituri din cadrul instituţiei pe care o conduce are doar 30 de echipe pe teren, care trebuie să verifice peste 500.000 de contribuabili şi firme, dar că îşi propune ca numărul acestor echipe să crească şi să ajungă în luna iulie la 70. Heiuş a precizat că 80 la sută dintre procesele în care sunt contestate deciziile emise de inspectorii fiscali sunt câştigate de ANAF, potrivit News.ro.

Lucian Heiuş a declarat, miercuri, la Digi24, că este imposibil să fie făcute verificări la peste 500.000 de contribuabili.

”Această Direcţie generală de control venituri a făcut o analiză pe nişte aplicaţii informatice şi au ieşit aceste sume (să fie verificaţi 561.000 de contribuabili şi firme – n.r.). Este imposibil să verificăm pe toţi, bineînţeles că începem de la cele mai mari sume, de la diferenţe mari, semnificative şi coborâm până ne permite resursa pe care o avem. Astăzi, lucrează la această Direcţie efectiv pe teren, cred că vreo 30 de echipe, foarte puţine. Vreau să ajungem în luna iulie să avem 70 de echipe, în lunile următoare să creştem, iar în anii următori, acest departament de verificare a veniturilor să capete o importanţă semnificativă”, a declarat Heiuş.

Şeful ANAF a dezvăluit şi cum explică unii faptul că le-au apărut în conturi anumite sume de bani, fără a putea fi justificate.

”După ce au fost respinse contestaţiile la decizia pe care noi am emis-o, s-au dus în instanţă şi am cerut şi eu colegilor mei să văd care sunt motivele, justificările spuse în general de persoane. Sunt unele chiar hazlii: am cumpărat o casă la ţară şi când am vrut să o repar am găsit o găleată cu aur în fundaţie; am făcut evaziune fiscal, dar în urmă cu 15 ani pentru că 10 ani e perioadă de prescripţie; am făcut în anii 90 bişniţă în Turcia, am adus blugi cu portbagajul, am ţinut banii şi după aceea am cumpărat 10 apartamente. Nu a ţinut nicio astfel de justificare în faţa judecătorilor pentru că judecătorul este cel care decide”, a declarat Heiuş.

ANAF câştigă 80 la sută din aceste procese, a explicat Heiuş.

”Gradul pe care noi câştigăm astfel de procese este 80 la sută”, a mai precizat Lucian Heiuş.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Fondul Third Point a dezvăluit o participaţie de circa 1 miliard de dolari la Walt Disney, căreia i-a cerut schimbări

Publicat

in

De

D. Popa • HotNews.ro

Fondul de hedging Third Point a dezvăluit luni o participaţie de aproximativ 1 miliard de dolari la Walt Disney şi a declarat că intenţionează să preseze compania media să facă o serie de schimbări, de la separarea canalului de sport prin cablu ESPN până la răscumpărarea de acţiuni şi adăugarea de noi membri în consiliul de administraţie, transmit Reuters și news.ro.

Walt Disney StudiosFoto: By Coolcaesar – Own work / Wikimedia Commons

Investitorul miliardar Daniel Loeb, care conduce Third Point, a făcut o schimbare radicală faţă de Disney când şi-a construit o nouă participaţie la companie în trimestrul al doilea, la puţin timp după ce şi-a vândut acţiunile deţinute la aceasta cu câteva luni mai devreme, când temerile legate de creşterea preţurilor şi de majorări mai rapide ale ratelor dobânzilor au declanşat vânzări semnificative.

Acum, Third Point, deţinând aproximativ 0,4% din compania cunoscută pentru parcurile sale tematice şi filmele precum !Aladdin” şi ”Frozen”, a revenit cu laude pentru CEO-ul companiei, Robert Chapek, şi o listă de iniţiative pe care el şi consiliul ar trebui să le urmeze pentru a stimula creşterea.

”Încrederea noastră în traiectoria actuală a Disney este astfel încât, în ultimele săptămâni, am răscumpărat o participaţie semnificativă din companie”, i-a scris Loeb lui Chapek într-o scrisoare văzută de Reuters.

Loeb a scris scrisoarea după ce Disney a declarat că profitul trimestrial a crescut cu 50% şi abonamentele sale de streaming le-au depăşit pe cele ale Netflix.

Chapek a rezistat criticilor de la Hollywood cu privire la o dispută din 2021 cu Scarlett Johansson, vedeta filmului Marvel ”Văduva Neagră”, şi o furtună politică cu privire la răspunsul companiei la o nouă lege a educaţiei din Florida, unde compania are aproximativ 80.000 de angajaţi.

Disney a tăcut iniţial cu privire la măsura care limitează discuţiile la clasă despre identitatea de gen şi orientarea sexuală, provocând critici din partea acelei comunităţi şi a unor angajaţi. Ulterior, a condamnat legea, determinându-l pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, să critice ”Woke Disney”.

Loeb a scris că managementul ar putea să ia deja în considerare modificările pe care le-a propus, inclusiv reducerea costurilor, plata datoriilor şi răscumpărarea acţiunilor. El a spus că consiliul de administraţie al Disney trebuie să fie reîmprospătat, găsind ”lacune de talente şi experienţă la nivel de grup, care trebuie abordate”.

Loeb a spus că a identificat potenţiali directori, dar a refuzat să detalieze.

Disney a declarat într-un comunicat că salută ”opiniile tuturor investitorilor noştri”. Acesta a remarcat creşterea veniturilor şi a profitului companiei sub conducerea lui Chapek, adăugând că consiliul său de administraţie ”are o experienţă semnificativă în afaceri de marcă, consumatori şi tehnologie”.

Investitorii activişti îşi împing deseori agendele încercând să câştige locuri în consiliu, fie printr-o invitaţie din partea companiei, fie adunând alţi investitori pentru a susţine directorii într-un vot.

O sugestie majoră a lui Loeb implică ESPN, despre care crede că ar trebui să fie transmisă acţionarilor. El a cerut Disney să angajeze bancheri şi avocaţi pentru ”a reevalua oportunitatea tranzacţiei în mediul actual”, după ce Disney a luat-o deja în considerare.

O publicaţie comercială din industrie, Puck, a relatat anul trecut că Disney a luat în considerare separarea ESPN, deoarece reţeaua pierdea abonaţi la cablu. Aceeaşi publicaţie a scris luna trecută că această opţiune nu mai era luată în considerare şi că sportul în direct este considerat un ”pilon” al afacerii companiei.

Loeb a propus, de asemenea, ca Disney să accelereze calendarul de cumpărare a acţiunilor rămase la Hulu de la acţionarul minoritar Comcast, înainte de achiziţia planificată pentru 2024.

Acest lucru ar deschide calea pentru ca Hulu să fie integrat în platforma tehnologică Disney+ şi să economisească bani.

Acţiunile Disney, care au scăzut cu aproximativ 21% din ianuarie, au crescut cu 2,2%, la 124,21 dolari, luni după-amiază.

Loeb a susţinut anterior schimbări la companii, de la Nestle la compania de asistenţă medicală Baxter International.

La fel ca alţi administratori de fonduri speculative proeminenţi, Loeb a suportat pierderi de două cifre în acest an şi a încercat să limiteze daunele vânzând aproape toate acţiunile de tehnologie, la începutul anului, au spus surse.

Third Point a răscumpărat acţiunile Disney la un nivel mai scăzut decât atunci când a investit pentru prima dată în 2020.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sindicaliștii ies la proteste: ‘Poliţiştii sunt sacrificaţi, am fost desemnaţi ca fraierii de serviciu’

Publicat

in

De

Sindicatul Poliţiştilor Europeni (EUROPOL) împreună cu sindicatul Poliţiştilor de Penitenciare va protesta, începând de miercuri, în faţa Ministerului Muncii pentru susţinerea aplicării Legii nr. 153/2017, potrivit News.ro.

„Poliţiştii sunt din nou sacrificaţi în ceea ce priveşte aplicarea Legii salarizării întrucât Guvernul României, indiferent de componenţa coaliţiei, alege şi de această dată să ne «onoreze» cu promisiuni deşarte aşa cum a făcut-o din luna decembrie a anului 2020 prin emiterea ordonanţei austerităţii în baza căreia am fost desemnaţi ca fraierii de serviciu pentru care aplicarea celor 2 tranşe restante din Legea 153/2017 trebuie să suporte amânare. Modul patetic în care personalul din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională este amăgit periodic cu acordarea unor firimituri din drepturile salariale restante care nu acoperă inflaţia de 14%, în timp ce puterea de cumpărare a scăzut sub nivelul salarial deţinut înaintea aplicării Legii salarizării din 2017 a condus la înregistrarea unui val de demisii, ultimele fiind înregistrate inclusiv la nivelul inspectoratelor de poliţie judeţene, care însă nu sunt evidenţiate de factorii de conducere din MAI pentru a masca în mod intenţionat faptul că profesia de poliţist nu mai este deloc atractivă”, arată un anunţ publicat, luni, pe site-ul EUROPOL.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend