Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Șef Pfizer: Israelul – ‘un fel de laborator unde am putut vedea efectul’ vaccinului anti-Covid

Publicat

in

Un director executiv al Pfizer a numit Israelul „un fel de laborator” pentru vaccinul COVID în comentariile care au fost confiscate de anti-vaxxeri locali, respinse de oficialii israelieni din domeniul sănătății și, mai târziu, clarificate de compania farmaceutică, transmite şi The Times of Israel, scrie Blacknews.ro.

Philip Dormitzer, șeful științific de la Pfizer, a făcut comentariile la o adunare Zoom a cadrelor universitare săptămâna trecută. Informaţiile au apărut pentru prima dată la știrile de la Channel 12 vineri seară.

„La începutul pandemiei am stabilit o relație cu Ministerul Sănătății din Israel, unde au folosit exclusiv vaccinul Pfizer și apoi l-au monitorizat foarte atent”, a declarat Dormitzer în conferinţă, „așa că am avut un fel de laborator unde am putut vedea efectul. ”

El a adăugat că Israelul „a imunizat o proporție foarte mare din populație foarte devreme – așa că a fost o modalitate prin care putem aproape să privim înainte: ceea ce vedem că se întâmplă în Israel se întâmplă din nou în SUA câteva luni mai târziu”.

Duminică dimineață, directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, a respins afirmația potrivit căreia Israelul ar fi avut vreun fel de acord exclusiv cu Pfizer. „Nu există exclusivitate cu Pfizer sub nicio formă sau alta”, a declarat el pentru postul de radio 103FM. In prezent, cei peste 18 ani care se vaccineaza sunt prioritari pentru a primi vaccinul Moderna.

Ash a spus că Israelul „studiază statisticile și lumea învață cu siguranță de la ele, dar eu nu sunt pregătit să folosesc cuvântul„ laborator ”. Da, compania învață de la noi despre [eficacitatea] celei de-a treia doze, dar nu există nicio legătură cu afectarea intereselor cetățenilor israelieni. ”

Israelul a fost un lider timpuriu în vaccinările anti-COVID după ce a încheiat un acord cu Pfizer pentru a primi un număr mare de doze de vaccin înainte de multe alte țări. De asemenea, a achiziționat un număr mai mic de vaccinuri Moderna, pe care a început să le utilizeze mai mult în iulie și august, atunci când stocul său Pfizer s-a apropiat de expirare. Israelul și-a lansat rapid vaccinurile către mari părți ale populației, vaccinând 50% din toți locuitorii până în martie, apoi a început o lansare fără precedent a celui de-a treia doză de rapel în august. Până duminică, peste 2,8 milioane de persoane primiseră a treia doză.

Prominenți activiști anti-vaccin, atât în ​​Israel, cât și în întreaga lume, au profitat de comentariile lui Dormitzer în weekend. Eldad Yaniv, un critic vocal al abordării COVID a guvernului, a distribuit masiv reportajul Channel 12 și a spus că oferă un sprijin suplimentar pentru decizia acelor israelieni „care nu sunt de acord să ia parte la experimentul Pfizer care se desfășoară în Israel”.

Alții au susținut că comentariile lui Dormitzer au fost scoase din context, traduse în mod necorespunzător și făcute senzaționale de Canalul 12. Omul de știință de la Pfizer nu a spus că Israelul și Pfizer au avut o afacere exclusivă, ci mai degrabă că Israelul „a folosit exclusiv vaccinul Pfizer”. De asemenea, el nu a numit Israelul ca laborator, dar a spus că lansarea acestuia a oferit o oportunitate pentru „un fel de laborator”.

Ulterior, Pfizer a clarificat comentariile lui Dormitzer într-o declarație pentru știrile de pe Channel 12.

„Pfizer este la curent de viralizarea unui videoclip care prezintă un interviu cu unul dintre oamenii noștri de știință, care din păcate a spus greșit un punct cheie pe care dorim să îl clarificăm: Suntem recunoscători pentru cooperarea dintre Pfizer și Ministerul israelian al Sănătății. Nu este un studiu de cercetare clinică. Aceasta este o colaborare de colectare a datelor despre dovezi „din lumea reală” fără intervenție. ”

Compania farmaceutică a menționat, de asemenea, că nu a avut acord exclusiv cu Israelul și „țara nu servește ca laborator, ci mai degrabă, fiind prima națiune care a atins rate semnificative de absorbție a vaccinului, a fost capabilă să evalueze vaccinul din lumea reală și durata de protecție și partajarea datelor cu lumea întreagă. ”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Americanii își vând Constituția: A fost scoasă la licitaţie pentru 15-20 milioane de dolari

Publicat

in

De

Un exemplar original rarisim al Constituţiei americane ratificate la 17 septembrie 1787 la Philadelphia va fi scos la licitaţie în curând la New York pentru o valoare estimată între 15 şi 20 milioane de dolari, a anunţat vineri casa de licitaţie Sotheby’s, potrivit AFP.

Sotheby’s expune până duminică o colecţie privată de documente constituţionale americane datând din perioada revoluţionară, 1776 -1789, între care faimoasă Chartă constituţională semnată la Philadelphia de “Părinţii fondatori” ai SUA, între care George Washington, Benjamin Franklin şi James Madison.

Potrivit lui Selby Kiffer, istoric expert în manuscrise şi cărţi vechi la Sotheby’s, este vorba de un “fantastic prim exemplar imprimat al Constituţiei SUA, probabil tipărit în seara zilei de 16 septembrie (1787)”.

Document este “extrem de rar” pentru că nu au rămas decât “11 exemplare cunoscute” din cele “500” imprimate probabil, a explicat Kiffer cu ocazia celei de-a 234-a aniversări a Constituţiei americane, informează Agerpres.ro.

Textul constituţional, care începe prin faimoasa formulă “Noi, poporul Statelor Unite, în vederea formării unei uniuni mai perfecte (…) decretăm şi stabilim această Constituţie pentru Statele Unite ale Americii”, a fost estimat de Sotheby’s între 15 şi 20 milioane de dolari şi va fi scos la licitaţie la sfârşitul lunii noiembrie.

Sotheby’s a ales să expună această colecţie a istoriei constituţionale americane într-o perioada în care ţara cunoaşte o atmosferă politică tensionată şi polarizată. În ajunul unei manifestaţii prevăzute să aibă loc sâmbătă la Washington, organizată de susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump în sprijinul demonstranţilor arestaţi pentru participare la asaltul Congresului – soldat cu victime – în 6 ianuarie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dezvăluiri explozive despre falimentul City Insurance: Sponsorul principal al FCSB, îngropat de o schemă de împrumuturi fictive

Publicat

in

De

Un director din ASF face dezvăluiri despre ce se ascunde la City Insurance, liderul pieței de asigurări din România și sponsorul principal al echipei de fotbal FCSB: compania a plătit dobânzi reale de 18 mil. euro la împrumuturi false pe care le-ar fi acordat Vivendi, acţionarul majoritar al companiei.

ASF, Autoritatea de Reglementare, începe să vorbească despre ce a găsit în bilanţurile City Insurance, cel mai mare asigurator RCA din România trimis oficial vineri seară în faliment, conform ZF și Mediafax.

Valentin Ionescu, director în ASF responsabil din primăvară de piaţa asigurărilor, spune că în urma unor controale făcute în România şi Elveţia au descoperit că Vivendi, acţionarul majoritar a acordat împrumuturi fictive companiei pentru care se plăteau dobânzi reale la o rată de 10-12%.

”City a plătit din 2017 până în primăvara acestui an 18 milioane de euro ca dobânzi la aceste împrumuturi, dar aceste împrumuturi erau fictive, banii nu au venit niciodată în România, conturile prezentate erau false. Din 2017 încoace, Vivendi a acordat trei împrumuturi de 50 mil. de euro, 25 mil. de euro, iar în primăvara acestui an de 50 mil. de euro. Noi am descoperit că City a plătit chiar în avans către Vivendi dobânzile pentru acest an” a spus el.

Vivendi este o companie unde Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase, este unicul asociat.

Valentin Ionescu a fost trimis director la sectorul asigurărilor în primăvara acestui an pentru a gestiona cazul City Insurance care s-a soldat cu descoperirea unor falsuri.

Situaţia City Insurance era complicată de mai mulţi ani, dar fiecare conducere a plasat dosarul următoarei conduceri.

Nicu Marcu, actualul preşedinte care a fost numit în 2020, a declanşat controalele extinse la companiile de asigurări, inclusiv la operaţiunile din străinătate.

Înaintea lui Nicu Marcu preşedintele ASF a fost Leonardo Badea, actual viceguvernator al BNR, iar înainte de el a fost Mişu Negriţoiu care a fost dat jos în timpul mandatului de către Liviu Dragnea, liderul PSD care avea majoritate parlamentară.

Cei care erau vicepreşedinţi ASF pe sectorul asigurărilor au pasat dosarul Ciy Insurance de la unul la altul, astfel încât s-a ajuns la situaţia de astăzi în care gaura ar putea ajunge la 300 mil. de euro, faţă de 50 mil. de euro în 2017.

Nu există până acum răspunsuri la întrebări: unde sunt banii de la City Insurance şi cum toate autorităţile au lăsat să se umfle acest caz.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend