Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

Şef nou la Fisc ! Petre Cojocaru, numit director executiv al DGFP Argeş

Publicat

in

Azi, la prânz, a fost comunicat ordinul de numire a lui Petre Cojocaru în funcţia de director executiv al Finanţelor Publice Argeş. Ordinul vine din partea conducerii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Cojocaru îl înlocuieşte pe pedelistul Dorin Falcă. Amintim că acesta din urmă este, începând de ieri, director adjunct pe activitatea de control. Propus de PSD, Petre Cojocaru a lucrat până acum la Compartimentul de ajutor de stat, practici neloiale şi preţuri reglementate al Direcţiei Finanţelor Publice Argeş. Cojocaru a mai condus instituţia, dar interimar, înainte de anul 2.000.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO – Incendiu în Argeș, la Arefu – 10 butelii aproape de flăcări

Publicat

in

În urma cu puțin timp, un puternic incendiu a izbucnit la o anexa a unei gospodarii din comuna Arefu, loc. Căpățâneni Ungureni. Potrivit informațiilor, exista pericolul unei explozii deoarece lângă anexa în flacaria erau depozitate nu mai puțin de 10 butelii de aragaz. La fața locului intervin pompierii cu trei autospeciale de stins incendii și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Utilizeaza filtrele de apa pentru a ajuta bugetul familiei

Publicat

in

De

În prezent, oamenii sunt obișnuiți să consume apă îmbuteliată, insa sunt persoane care încă folosesc apă din reteaua publica pentru băut. În aceste condiții, cel mai important lucru este să fii mai vigilent, astfel încât să poți utiliza apa potabilă potrivită pentru consum.

Filtrele de apă pot preveni poluarea apei cu substanțe nocive. Spre deosebire de apa îmbuteliată, apa de la robinet este expusă riscului de contaminare cu substanțe nocive, cum ar fi microbi, pesticide, plumb, nitrați și altele. Când este fiartă, microbii pot dispărea într-adevăr din apă, dar pot fi prezente în continuare substanțe nocive. Nu de puține ori, procesul de gătit poate crește efectiv cantitatea acestor substanțe. Acest lucru se întâmplă, deoarece apa se evaporă atunci când este încălzită, iar concentrația compușilor periculoși de fapt crește.

Acest lucru duce la dezvoltarea unor boli și condiții care pot fi cauzate de consumul de apă contaminată cu microbi sau compuși nocivi, inclusiv, crampe stomacale, greaţă, boli de rinichi etc. De asemenea, dezvoltarea fizică și mentală a sugarilor și copiilor care consumă această apă, poate fi afectată, deoarece fluxul de sânge care transportă oxigenul către creier este împiedicat. Apa contaminată poate deveni potabilă cu ajutorul unui filtru de apă. Acest instrument are o dimensiune a porilor de 1 micrometru sau mai mică, ceea ce poate ajuta la filtrarea microbilor care contaminează apa. Pe lângă eliminarea substanțelor nocive, filtrele de apă pot elimina și gusturile și mirosurile ciudate din apă.

Sfaturi pentru alegerea unui filtru de apă

Există mai multe tipuri de filtre de apă care sunt vândute pe piață. Fiecare tip are o funcție diferită. Pentru a alege un filtru de apă care să satisfacă nevoile tale, ar trebui să intri în magazinul online Wellnessist. De aici poți selecta un filtru de apă certificat, ceea ce indica ca este sigur și adecvat pentru utilizare. Poți alege un filtru de apă care corespunde condițiilor de apă din casa ta. De exemplu, dacă apa din casa ta conține clor, pesticide, plumb sau cupru cu un gust și miros ciudat, poți alege un filtru de apă cu 5 funcții, printre care și unul cu cărbune activ. Când decizi să utilizezi un filtru de apă, ar trebui să acorzi atenție procedurilor de utilizare a acestuia, inclusiv modalității de utilizare și când trebuie înlocuit. Schimbările constante ale filtrului de apă sunt foarte importante, deoarece întârzierea înlocuirii filtrelor de apă îți poate afecta sănătatea. Dacă a trecut pragul de utilizare, filtrul nu mai poate filtra substanțele care poluează apa.

Tipuri de filtre de apă 

Sistemele de filtre de apă se impart, dupa modul de filtrare, in:

  • sisteme cu ultrafiltrare care sunt potrivite pentru purificarea apei la domiciliu, birouri, restaurante, hoteluri, birouri și multe altele. Este ușor de întreținut și ușor de instalat sub chiuveta de bucătărie. De asemenea, poți alege filtre de apă
  • sisteme cu nanofiltrare. Nanofiltrarea este o tehnologie de tratare a apei cu o precizie cu un grad mai mică decât osmoza inversă. Membrana de nanofiltrare elimină toți poluanții introduși în mediul acvatic din procesele naturale și din activitatea umană. Nanofiltrarea apei elimină virusurile, bacteriile, pesticidele, metalele grele și alte impurități dăunătoare, iar mineralele utile rămân în apă. 

Pe langa beneficiile pentru sanatate, un sistem de filtrare al apei aduce si insemnate economii in bugetul familiei. In general, o familie compusa din 4 membrii consuma cel putin 6-8 litri de apa /zi. Daca punem un cost mediu al apei imbuteliate de 1leu/litru, atunci rezulta un cost mediu zilnic de 7 lei. Adica cel putin 210 lei/luna. Banii investiti intr-un sistem de filtrare vor fi recuperati din primele 2 luni de utilizare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend