Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Şef din Poliţia Locală Piteşti, cercetat de ANI şi DNA!

Publicat

in

Ion Roşca este acuzat de colegii săi că a făcut poliţie politică. De asemenea el a deţinut o firmă de transport, lucru incompatibil cu funcţia sa

În 2010 lua fiinţă o nouă stuctură, Poliţia Locală. Încă din primul articol al legii care reglementează activitatea acestei instituţii se specifică: Poliţia locală se înfiinţează în scopul exercitării atribuţiilor privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietaţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi îsi desfăşoară activitatea în interesul comunităţii locale. Deci nici de cum atribuţiile poliţiei locale nu este urmărirea amantelor, păzitul caselor primarilor, sau ale altor oameni “importanţi”. Statutul poliţistul local are deasemenea nişte reglementări stricte, cum ar fi că acesta nu trebuie să fi făcut poliţie locală sau să deţină societăţi comerciale. Se pare că pe ambele le-a încălcat Ion Roşca, Şef Serviciu Siguranţă Publică din cadrul Poliţiei Locale.
-ANI a început verificarea lui Ion Roşca
Începutul lui Ion Roşca în cadrul Poliţiei Locale se produce în anul 2012. După ce în 2010 îşi dăduse demisia din poliţie, el lucrând la Serviciul Pază, revine în 2012 ca şef la Ordine Publică, funcţie ocupată în urma unui concurs. Ca orice funcţionar public, Roşca îşi depune declaraţia de avere din care rezultă că nu deţine nicio societate comercială. Dar chiar colegii săi au fost cei care au descoperit că şeful lor era şi director. Damian Vasilescu, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Locali explică: “ În 2012, el nu a specificat în declaraţia de avere că deţine o firmă de transport. Aceasta se numea S.C. Carmen Center 2003 S.R.L , care a fost dizolvată cu lichidare (radiere) în 2013 conform sitului Ministerului Finanţelor Publice. Aşadar el s-a a flat în incompatibilitate confrorm legii 161. Aşadar, noi am făcut adresă către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, în urma căreia ANI a început verificările pe numele lui Ion Roşca. Aşteptăm acum rezultatele.” Dar societatea de transport pare să fie cel mai mic păcat al şefului de la Poliţia Locală…

photo 1(1)

-Ion Roşca, acuzat de colegi că a făcut poliţie politică
Tot cei din Sindicatul Poliţiştilor Locali “Ferrum Pugno” au făcut o nouă sesizare pe numele lui Roşca, aceştia afirmând că în perioada 1981-1990 actualul şef din Poliţia Locală Piteşti a lucrat în cadrul Direcţiei V a Securităţii. Damian Vasilescu afirmă că: ” Acesta a ascuns faptul că a lucrat la Securitate, în carnetele sale de muncă apar multe neclarităţi. De aceea m-am adresat Parchetului, legea urmând să-şi spună cuvântul. Mai mult, directorul general al Poliţiei Locale, Nicolae Valerică ştia foarte bine că Roşca a făcut poliţie politică, ba chiar l-a lăudat pentru trecutul său glorios, public! Acum şi Nicolae Valerică şi Ion Roşca sunt verificaţi de DNA pentru fals în declaraţii”.

photo 2(1)

-Roşca face parte şi din comisia care a făcut recepţia lucrării de reabilitare a sediului poliţiei

În 2014, Poliţia Locală s-a mutat într-un sediu nou care se află în curtea Inspectoratului Şcolar Judeţen. Înainte de a deveni sediul poliţiei, clădirea a necesitat lucrări de modernizare care au costat peste 80 000 euro. Din comsia care a semnat recepţia clădirii face parte şi Ion Roşca. “ Roşca face parte şi din comisia asta, semnând recepţia la o lucrare făcută fără licitaţie. Aşa a vrut primarul la vremea aceea, a dat-o atribuită, nu a mai făcut licitaţie. Roşca şi ceilalţi care au semnat recepţia au făcut o ilegalitate, întrucât nu există avizul eliberat de Disciplina în Construcţii. Oricând poate să le cadă tavanul în cap.”, a mai povestit poliţitul local. Tot acesta susţine că poliţiştii locali în loc să fie lăsaţi să-şi facă meseria, sunt trimişi să păzească casele diverşilor directori sau în alte “misiuni” cu caracter personal, şi nici cum în interesul comunităţii. Ziarul Profit vă va prezenta în numărul viitor înregistrări explozive cu directorul Poliţiei Locale Piteşti, Nicolae Valerică şi cu şeful Serviciului Siguranţă Publică, din care reiese care sunt noile îndatoriri ale poliţistului local.
Poliţiştii locali chiar pot spune cu mâna pe inimă că se află la serviciu ca într-o familie, foarte mulţi dintre ei fiind rude. Soţi şi soţie, mamă şi fiu, sau fraţi ca în cazul lui Ion Roşca şi fratele său, Eugen, care lucrează la departamentul Resurse Umane. Iată doar câteva exemple de legături de sânge între poliţiştii noştri: Niculae şi Ion Burcilă sunt fraţi şi lucrează în cadrul Serviciului de Siguranţă Publică. Nicolae-Anghel Ciurescu este angajat în cadrul Biroului Logistic, iar fiul acestuia, Ion Ciurescu, a fost angajat la Serviciul de Siguranţă Publică. Fraţii Adrian şi Sandu Cobianu lucrează în cadrul Serviciului de Siguranţă Publică. În perioada când Eremia Gheorghe deţinea funcţia de şef al Serviciului de Siguranţă Publică, acesta şi-a angajat la Poliţia Comunitară nora, Tatiana Eremia, dar şi pe cumnaţii lui, fraţii Tănase. Şi soţii Florentin Cătălin şi Carmen Marinela Gheorghe sunt împreună şi acasă şi la serviciu. Ionuţ Ion nu s-a putut despărţi de mama acestuia Ileana Ion nici la locul de muncă, fiind angajaţi amândoi la Poliţia Locală Piteşti. Şi fostul viceprimar, Liliana Gagiu şi-ar fi angajat un nepot, pe Ciprian Mihai Florea. Din tată în fiu, Traian Puiu este angajat la Serviciul Logistică, în timp ce fiul său, Marian-Andrei Puiu, lucrează în cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră. Şi lista ar putea continua.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban, anunț de ultim moment! Când se redeschid restaurantele

Publicat

in

De

Premierul României, Ludovic Orban, a precizat că din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19, decizia în privința deschiderii restaurantelor a fost amânată.

„Obiectivul nostru este să limităm răspândirea virusului. (…) Ce mai sunt închise? Restaurantele din spaţii închise, unde, să îmi fie iertat, deşi am avut discuţii, din cauza creşterii numărului de cazuri încă mai aşteptăm să luăm această decizie (a deschiderii restaurantelor – n.r.). Mai sunt închise competiţiile sportive cu spectatori, evenimentele culturale, teatre, cinematografe în spaţii închise, concerte simfonice, operă, deci astea au rămas sub restricţii, pentru că, în general, ele au fost încadrate cu cel mai mare risc epidemiologic, în zona roşie.

Şi OMS a arătat care sunt tipurile de activităţi, care e evaluarea riscului epidemiologic aferent fiecărei activităţi şi aceste activităţi sunt în zona roşie, cu risc major de transmitere. Este foarte greu să mai iei o decizie, să dai drumul la relaxare într-un domeniu atâta timp cât noi ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri care ne îngrijorează şi ne determină la o atitudine foarte energică pentru a asigura respectarea regulilor de către toţi actorii instituţionali, atât din mediul public, cât şi din mediul privat”, a spus Orban într-o conferinţă de presă la Prefectura Tulcea, întrebat dacă ne mai putem aştepta ca restaurantele să fie deschise la 15 iulie.

Orban a amintit că sâmbătă, la ora 9,00, a convocat o conferinţă cu toţi cei implicaţi în lupta anti-COVID.

„Am decretat mobilizare generală, toţi angajaţii care au atribuţii de control vor ieşi din birou, vor efectua controale peste tot unde avem semnale clare că nu se respectă regulile de protecţie, controalele vor fi de severitate maximă. Nu putem să acceptăm să fie puşi în pericol cei 90% dintre românii care respectă regulile de nişte oameni care nu respectă regulile în mod deliberat sau poate ignorând pericolul, poate căzând în capcana propagandei”, a afirmat premierul.

Citește și:

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Românii care se vor merge în această țară vor intra imediat în autoizolare pentru 10 zile

Publicat

in

De

Potrivit unui comunicat de presa al MAE: persoanele care se deplasează din România în Norvegia vor fi plasate în autoizolare pentru 10 zile.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în conformitate cu informaţiile oficiale comunicate de către autorităţile norvegiene Ambasadei României la Oslo, persoanele care se deplasează din România în Regatul Norvegiei vor continua, şi după data de 15 iulie, să fie supuse regimului aplicabil în prezent, adică vor fi plasate în autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la momentul intrării pe teritoriul norvegian.

De asemenea, MAE arată, într-un comunicat transmis AGERPRES, că, potrivit autorităţilor norvegiene, din data de 15 iulie, măsura autoizolării se va aplica în funcţie de rezidenţa persoanei în cauză, astfel încât cetăţenilor români cu rezidenţă permanentă într-una dintre ţările exceptate de la această măsură nu le va mai fi impusă autoizolarea. Lista ţărilor exceptate poate fi consultată pe site-ul www.fhi.no.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Oslo + 47 22 561237, + 47 22 446951, + 47 22 556832 şi + 47 22 558227, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: + 47 99 153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51923 oslo.mae.ro/ şi www.mae.ro.

Citește și:

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend