Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ședință de urgență în biroul lui Liviu Dragnea

Avatar

Publicat

in

Ședință de urgență în biroul lui Liviu Dragnea, miza discuțiilor fiind enormă pentru viitorul PSD.

După ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că OUG pentru înființarea Fondului Suveran de Investiții urmează să fie adoptată în ședința de Guvern de săptămâna următoare, liderul social-democraților l-a băgat în ședință pe ministrul de Finanțe.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, poartă, la această oră, discuții cu liderul PSD, Liviu Dragnea. Întâlnirea dintre cei doi are loc în biroul liderului social – democrat de la Parlament.

Conform surselor România TV, cei doi discută despre OUG pentru înființarea Fondului Suveran de Investiții.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii ignoră guvernanţa corporativă, susține Fondul Proprietatea (FP).

Proiectul nu oferă nicio garanţie că, după trecerea companiilor de stat în portofoliul fondului, regulile de transparenţă vor fi protejate de posibile practici corupte şi decizii abuzive care rezultă din amestecul politic, spun oficialii FP.
Aceştia se arată preocupaţi de posibilitatea ca întreprinderile din portofoliu nu vor mai a vea oblig aţia să nume ască un manag ement pr ofesionist şi să fie transparente în relaţia cu publicul larg, acţionarii minoritari şi Ministerul Finanţelor Publice. FP consideră că este nevoie de un cadru legal care să of ere premise bune pentru de zvoltarea companiilor de stat şi c are să nu lase portiţe prin care să poată reveni „băieţii deştepţi”, care au parazitat companiile de stat de mulţi ani.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

President Iohannis: I reject any demarche to appoint persons without experience in domain in which they’re proposed

Avatar

Publicat

in

De

President Klaus Iohannis announced that he discussed with Prime Minister Ludovic Orban following the case in Mures County, signaled by the press, and asked for the acceleration of the audit process in the sphere of public administration.

“I firmly reject any demarche to appoint in public positions persons that do not meet the conditions demanded by law and do not have experience in the domain in which they’re proposed. It’s unacceptable, especially in the very complicated period we are going through now, provoked by the COVID-19 pandemic, that in important positions of the central or local structures of the administration be promoted mediocre people, with no experience, imposters or other people that do not hold the necessary qualities and qualifications. (…) Following the case in Mures, signalled by the media, I had a discussion with Prime Minister Ludovic Orban about the necessity of accelerating the audit process in the public administration sphere, as an absolutely necessary demarche for the reconstruction of Romania on solid bases and values. At the same time, I asked the Prime Minister that the measures necessary following this audit process be taken exclusively on criteria that regard competence and respecting the law,” the head of state mentions.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Covid-19 – Vaccinul AstraZeneca va fi testat din nou

Avatar

Publicat

in

De

Vaccinul companiei AstraZeneca, dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Oxford, va trece printr-o nouă testare, din cauza „erorii fericite” care a arătat că vaccinul poate fi eficient în proporție de 90% dacă este administrat mai întâi cu o jumătate de doză și apoi cu o doză întreagă.

Joi, directorul executiv al companiei AstraZeneca, Pascal Soriot, a anunțat că vaccinul va fi testat din nou, conform Business Insider care citează o declarație dată de acesta pentru Bloomberg.

„Acum că am aflat că eficiența vaccinului crește în funcție de felul în care este administrat, trebuie să validăm aceste descoperiri și vom face o nouă testare”, a spus Soriot.

Eroarea de dozare la testarea vaccinului, din cauza căreia în jur de 3000 de participanți la testare au primit o doză și jumătate în loc de două doze, a arătat o eficiență mai mare față de cazul în care au fost administrate două doze întregi. Pentru a clarifica această discrepanță și a stabili felul în care trebuie administrat vaccinul, Soriot spune că o nouă testare va fi efectuată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend