Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Secretarul general al NATO: ‘Grecia oferă nave pentru exportul cerealelor din porturile ucrainene blocate’

Publicat

in

Grecia este gata să pună la dispoziţie nave pentru exportul cerealelor din porturile ucrainene de la Marea Neagră, blocate de Rusia, a anunţat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de Reuters.

Ucraina este printre cei mai mari furnizori de grâu din lume, însă livrările au încetat din cauza invaziei ruse, iar ca urmare s-au creat penurii de alimente în întreaga lume. ONU a făcut apel la ambele părţi, precum şi la Turcia, stat riveran la Marea Neagră, să creeze un coridor pentru exporturile maritime.

Stoltenberg a făcut cunoscută presei disponibilitatea navelor greceşti în ultima zi a summitului de la Madrid al Alianţei Nord-Atlantice, potrivit Agerpres.ro.

Turcia, membră a NATO, a discutat direct cu Rusia şi cu ONU planul respectiv, iar preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat miercuri, tot la Madrid, că speră ca diplomaţia să rezolve problemele exportului de cereale ucrainene.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a adăugat că ţara sa „are de jucat un rol special în acest efort, deoarece controlează cea mai mare flotă comercială din lume”.

„Grecia se oferă încă o dată să ajute şi să sprijine orice efort făcut sub auspiciile ONU pentru ca cerealele blocate acum în Ucraina, în special la Odesa, să poată ieşi din Ucraina şi să ajungă în cele din urmă în ţările care au nevoie de ele în prezent”, le-a declarat Mitsotakis ziariştilor prezenţi la evenimentul din capitala Spaniei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO „Experiența supremă”. Cum arată „centrele de instruire” militară din Rusia de unde noii recruți vor fi trimiși la război în Ucraina

Publicat

in

De

Înregistrări video apărute pe rețelele de socializare arată în ce condiții sunt instruiți recruții ruși care au primit ordine de încorporare. „Condiții excelente în barăci autentice din lemn pentru experiența ta supremă a armatei rusești”, notează ironic Dmitri, fondatorul site-ului War Translated.

baracile din lemn ale noilor recruti rusiFoto: Captura video

Una dintre înregistrări arată lipsa uniformelor sau cum unii dintre recruți au primit uniforme prea mici, precum și toalete insalubre. „Nu ne veți prinde niciodată”, glumește unul dintre recruți în clip.

Un alt clip arată doar barăcile de lemn

O înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare arată cum la instructaj li se spune noilor recruți ruși să facă rost de absorbante și tampoane pentru oprirea sângerărilor în caz că sunt împușcați. Din acest filmuleț reiese cât de slab sunt echipați soldații ruși și cum fiecare trebuie să găsească soluții atât pentru a se încălzi, cât și pentru primul ajutor în caz că sunt răniți.

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că recruții ruși ce au primit ordine de încorporare sunt nevoiți să facă focuri în pădure pentru a nu îngheța de frig în timp ce așteaptă să fie transportați la centrele de instruire.

Numeroase înregistrări video apărute pe rețelele de socializare în ultimele zile arată că mobilizarea ordonată de Vladimir Putin miercurea trecută se desfășoară haotic, unele imagini video cu recruți ruși în stare avansată de ebrietate în timp ce se îndreaptă spre centrele de instruire viralizându-se pe platformele social media.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Preşedintele american îl va găzdui la Casa Albă pe Emmanuel Macron, la data de 1 decembrie

Publicat

in

De

Preşedintele american, Joe Biden, îl va găzdui la Casa Albă, pentru o vizită de stat, la data de 1 decembrie, pe Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

„Colaborăm strâns cu Franţa în legătură cu o varietate de provocări globale, inclusiv războiul din Ucraina”, a declarat Karine Jean-Pierre, adăugând că Biden îl consideră pe Macron „un partener apropiat şi valoros”, potrivit Rador.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend