Conecteaza-te cu noi

POLITICA

Se rupe caruta USL la Pitesti – PNL sabotat de PSD care are doi viceprimari

Publicat

in

Caruta USL scartaie din toate incheieturile si la Pitesti. O dovada clara a venit astazi  cu prilejul sedintei de constituire a legislativului local ocazie cu care noii consilieri locali dar mai ales viceprimarii  au depus jurământul şi li s-au înmânat mandatele în Sala de Conferinţe a Primăriei. Subprefectul Gheorghe Marin a deschis şedinţa de constituire prin a-i îndemna pe consilieri să uite culoarea politică şi să formeze un tot unitar pentru binele Piteştiului. În urma voturilor secrete ale consilierilor, au fost aleşi ca viceprimari Ionică Cornel Constantin, cu un număr maxim de 22 de voturi şi Zidaru Laurenţiu Marian, cu un număr de 16 voturi.  Radu Perianu, care spera la funcţia de viceprimar, a părăsit sedinţa fiind nemulţumit de faptul că cei de la PSD nu au respectat protocolul şi au nominalizat 2 viceprimari, în condiţiile în care se hotărâse nominalizarea unui viceprimar din PSD şi unul din PNL, asta sugerând faptul că Uniunea Social Liberală, la nivel local, are câteva fisuri.

Primele tensiuni în cadrul Uniunii Social Liberale Argeș au apărut asadar la învestirea noului Consiliu Local al municipiului Pitești. Conform protoclului, un post de viceprimar ar fi trebuit să revină celor de la PNL și, în speță, avocatului Radu Perianu. Edilul Tudor Pendiuc a nominalizat doar o singură persoană, pe Cornel Ionică. Din partea grupului PSD a fost propus Marian Zidaru, iar Radu Perianu a fost propus de Florin Gardin.  Din partea celor  22 de consilieri prezenți Ionică a primit maximum de voturi, Zidaru a fost ales cu 16, iar Radu Perianu a primit numai 6 voturi pentru. Astfel se consemnează prima încălcare majoră a protocolului USL în județul nostru. Din structura noului Consiliu Local fac parte 23 de membrii: 16 de la PSD, 4 de la Alianța pentru Argeș și Muscel (PDL-trei+PNȚCD -unul) și câte trei de la PNL și, respectiv PP-DD.

Iata lista consilierilor locali validaţi de către comisie:

1.Apostoliceanu Sorin(PSD)

2.Bănică Iuliu Radu(AAM)

3.Ciopleiaş Moise(PSD)

4.Dinescu Gheorghe(AAM)

5. Dinu Mircea(PP-DD)

6.Fulga Sanda Cristina(PP-DD)

7.Gardin Florin(PNL)

8.Gentea Cristian(PSD)

9.Ionescu Anitte(PSD)

10.Ionică Cornel Constantin(PSD)

11.Malacu Gheorghe(AAM)

12.Marinescu Silviu(PSD)

13.Moşteanu Florentin Andrei(PNL)

14.Neacşu Marian(PP-DD)

15.Oprescu Mihail Adrian(PSD)

16.Perianu Radu Valeriu(PNL)

17.Preda Marin(PSD)

18.Prodănel Adrian Mihai(PSD) – absent de la investire

19.Tudor Mihail(AAM)

20.Tudosoiu Dumitru(PSD)

21.Zărnescu Nicolae Valeriu(PSD)

22.Zidaru Laurenţiu Marian(PSD)

23.Zoană Maria Gabriela(PSD)

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Alina Gorghiu, noul președinte al PNL Argeș – CE A DECLARAT ACEASTA

Publicat

in

De

Alina Gorghiu a preluat, începând de astăzi, șefia al PNL Argeș ca președinte interimar. Aceasta a făcut primele declarații, privind obiectivele pe care le are ca lider al filialei.

Astăzi, colegii m-au mandatat să preiau interimatul la conducerea PNL Argeș. PNL are nevoie de unitate și organizații performante. Este obiectivul pe termen scurt pe care trebuie să îl atingem, dat fiind că au rămas mai puțin de trei ani pentru a pregăti proiectul PNL2024. Trebuie să ne adaptăm timpurilor actuale, asigurând, totodată, un permanent parteneriat corect, puternic și loial între baza partidului și structurile de la centru.

În PNL, trebuie să recunoaștem, nu a fost totul ca la carte în ultimele luni. Campania internă a devoalat această realitate. PNL Argeș este exemplul elocvent pentru cât de toxică este falia pentru întreg partidul atunci când cei care conduc organizația se cred mai presus de tot și toate.

Sunt argeșeancă, sunt un om al dialogului și din comunicarea permanentă cu liberalii autentici de acolo, am aflat exact problemele din filială și cine le-a generat. Oamenii vor liberalism autentic și vă asigur ca la Argeș așa va fi de aici înainte. Voi strânge la aceeași masă oameni valoroși, oameni deschiși la dezbateri cu toate cărțile pe masă și care știu ce trebuie făcut pentru a crea plus valoare în buzunarele tuturor argeșenilor, indiferent de simpatiile politice.

PNL are nevoie de unitate și organizații performante. Este obiectivul pe termen scurt pe care trebuie să îl atingem, dat fiind că au rămas mai puțin de trei ani pentru a pregăti proiectul PNL2024. Trebuie să ne adaptăm timpurilor actuale. Asigurând, totodată, un permanent parteneriat corect, puternic și loial între baza partidului și structurile de la centru.

Doar așa, problemele la nivel local și în beneficiul tuturor românilor își vor găsi rezolvare. Urmează un amplu proces de evaluare și reorganizare a filialei PNL Argeș.”, a declarat Alina Gorghiu

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Dan Petrescu anunță o nouă “golăneală”: Șefia la Piețe dată lui Ionel Păunescu cu dedicație și încălcare a legii

Publicat

in

De

Conslierul Dan Petrescu e foc si pară după ce Ionel Păunescu a preluat șefia Piețelor din Curtea de Argeș. Deși se știa încă din primăvară că postul de director al SPPTO este rezervat politic fostului pesedist Ionel Păunescu, organizarea si desfășurarea concursului a ridicat multe semne de intrebare. Imediat dupa desfasurarea concursului la care a participat doar un candidat, Ionel Păunescu, consilierul local Dan Petrescu a răbufnit susținând că “asistăm iar la o mare golăneală”. Acesta a anuntat ca va contesta concursul si va depune si o plangere. ” E incredibil ce se întampla si asistam iar la o mare golaneală. Practic, primăria Curtea de Argeș a incălcat legea, Codul Administrativ. Concursul nu a fost anuntat asa cum prevede legea. Nu apare publicat nicaieri , nici pe siteul GOV.ro, nici prin ziare …. Au incalcat iar legea doar pentru a-și face jongleriile politice. E clar ca vor sa-l elimine pe Ionel Păunescu. L-au scos din Consiliu Local ca sa ii dea postul de director pentru ca, mai apoi, sa il demita de acolo si sa scape definitiv de el. Eu voi contesta, voi face plangere la institutiile abilitate pentru ca asa ceva nu se poate….”, a declarat Dan petrescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend