Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Se rupe Alianța USR PLUS? În timp ce partidul USR își uzează numele la guvernare și scade în sondaje, partidul PLUS se întărește în teritoriu

Avatar

Publicat

in

Dacă în vara anului trecut lucrurile erau foarte clare în privința transformării într-un singur partid, alianța dintre partidele USR și PLUS și continuarea drumului politic sub conducerea lui Dan Barna și Dacian Cioloș, în urma congresului de fuziune votat de 84,65% dintre membrii, acum lucrurile par să capete o altă nuanță. Intrarea la guvernare alături de PNL și UDMR a trecut noile formațiuni politice în rândul celor vechi și acest lucru se vede în sondajele de opinie, unde încrederea populației a scăzut mult, iar apariția noului partid parlamentar AUR le-a dat șansa celor nemulțumiți să aibă o nouă opțiune. Numele USR a început să se degradeze din ce în ce mai mult, mai ales din cauza unor alianțe la nivel local contestate destul de puternic din cauza partenerilor cu probleme penale. Acest lucru a fost observat de către cei de la PLUS și au dat semnalul să înceapă, la nivel local, întărirea organizațiilor pentru următoarele alegeri. Prima organizație județeană care a început să emită comunicate proprii și anunță întărirea cu oameni noi a partidului este Org. jud Brăila.

”Preşedintele Biroului Judeţean PLUS Brăila, dr. Mihai Isvoranu, a anunţat luni, într-un comunicat de presă, înfiinţarea filialei municipale a PLUS Brăila, la conducerea acesteia fiind ales sâmbătă profesorul Paul Prus.

„În urma validării alegerilor de sâmbătă, 20 februarie, PLUS Brăila anunţă înfiinţarea filialei municipale PLUS. Preşedintele filialei municipale este domnul Paul Prus, profesor la Colegiul Naţional Gheorghe Murgoci şi membru marcant al PLUS Brăila. Biroul ales al filialei municipiului Brăila are următorii membri: preşedinte – Paul Prus, secretar general – Bogdan George, responsabil comunicare – Daniel Stan, responsabil departament financiar – Andreea Căpităneanu, responsabil politici publice – Oprea Sinca, responsabil organizare şi campanii – Viorica Iordache şi responsabil recrutare – Silviu Ioniţă”, se arată în comunicat.

Potrivit preşedintelui Biroului Judeţean PLUS Brăila, Mihai Isvoranu, înfiinţarea filialei municipale este un pas important în procesul început anul trecut, de a creşte şi dezvolta PLUS în întregul judeţ.

„Dezvoltarea organizaţiei şi atragerea de noi membri, de personalităţi ale comunităţii, de oameni respectaţi de brăileni sunt obiective importante pentru noi ca partid şi pentru mine personal, în calitate de preşedinte al Biroului Judeţean. Le mulţumesc membrilor PLUS care au participat la alegeri şi urez succes noii echipe, care sper să aducă o viziune modernă şi dinamică în activitatea partidului PLUS Brăila. Felicitări şi succes domnului profesor Prus şi echipei”, a declarat Mihai Isvoranu”, se arată în comunicat, informează agerpres.ro.

Tensiunile de la nivel local se văd și pe Facebook, unde organizațiile USR Brăila și PLUS Brăila au decis să își facă pagini separate cu alianța dintre cele nouă formațiuni.

Pe noua pagina a alianței se regăsesc aceleași mesaje ca și pe principala pagina a PLUS Brăila

Iar pe vechea pagina a alianței se observă că postările au fost stopate de anul trecut. Aceasta pare să fie coordonată de cei de la USR, după cum se arată în adresa de e-mail a paginii.

Citește și:

Nici urmașii răzeșilor lui Ștefan cel Mare nu spun pas la nepotisme! Fiică de secretar de stat USR-PLUS, angajată la cabinetul unui parlamentar al Alianței

‘La vremuri noi, tot noi!’ Pensionari din Ministerul de Interne, ‘unși’ directori de Clotilde Armand și Ciprian Ciucu

PNL continuă numirile făcute pe bază de carnet de partid! Din Parlament, ajunge șef de instituție!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Rareș Bogdan îi atenționează pe Lucian Bode și pe Bogdan Despescu: ‘Să le explice domnilor de la Poliție că nu mai este stare de urgență’

Avatar

Publicat

in

De

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat că a fost deranjat de modul în care poliția și jandarmeria acționează în privința restaurantelor și cafenelelor. 

„Vreau să-l rog pe prietenul meu, Lucian Bode, și pe prietenul meu, Bogdan Despescu, cei doi oameni care conduc Ministerul de Interne, să acționeze și să le explice domnilor de la Poliție că nu mai este stare de urgență. Companiile românești au trăit extrem de greu, mai ales cele din HoReCa. Astăzi, am fost cu familia într-un loc, am mai fost în trei locuri, pentru că am avut întâlniri, și m-am bucurat de această stare de libertate care s-a instituit la nivelul Bucureștiului și, în fiecare din cele patru locații din nordul Bucureștiului, au năvălit cei din Jandarmerie sau din Poliție”, a declarat Rareș Bogdan la Antena 3, conform stiripesurse.ro.

Rareş Bogdan a afirmat că îi va atrage atenţia lui Bode în şedinţa conducerii PNL de luni.

„Nu suntem stat autocratic, unde să călcăm în picioare firme și oameni care abia mai trăiesc de pe o zi pe alta, care au avut de suferit enorm în urma COVID și-n urma măsurilor restrictive. Ceea ce am văzut cu ochii mei astăzi mi-a arătat că, în continuare, o parte din autoritățile statului, un stat pe care acum îl reprezint și eu. Poți să o faci discret, ducându-te să verifici datele cu oameni în civil. Nu are de ce să vină Jandarmerie, cu oameni în uniformă, nu au de ce să vină șapte oameni pe o terasă, speriind publicul”, a mai precizat Rareş Bogdan.

Europarlamentul liberal a precizat că l-a sunat pe Bode, de care este apropiat, însă acesta n i-a răspuns.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu atrage atenția: ‘28% din cei 8% care au votat cu AUR-ul au fost, în istoricul lor, odată, votanți PSD’

Avatar

Publicat

in

De

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că o parte dintre votanţii AUR au făcut parte din bazinul electoral al PSD.

„Să ştiţi că 28% din cei 8% care au votat cu AUR-ul au fost, în istoricul lor, odată, votanţi PSD. Eu îmi aduc aminte că AUR-ul a câştigat în diasporă, în Italia, alegerile, unde PSD nu a depăşit până acum 5%. Vedeţi că publicul AUR nu este neapărat publicul… Eu am văzut în schimb că alte partide, care sunt acum pe la guvernare, le-am văzut scăzând şi crescând AUR”, a declarat liderul PSD, informează news.ro.

Marcel Ciolacu a menţionat că PSD a făcut sondaje, dar şi focus grupuri pentru a afla ce îşi doreşte electoratul român de la partid, inclusiv atât timp cât acesta este în opoziţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend