Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Se reorganizează circulaţia auto la nivelul Piteştiului

Avatar

Publicat

in

După întocmirea hărţilor de risc cu privire la incidenţa accidentelor rutiere, cele mai periculoase zone din Piteşti sunt bulevardele Petrochimiştilor, Republicii şi Nicolae Bălcescu. Alături de ele există şi străzile Ghe Şincai, Sf Vineri, strada Libertăţii din Trivale sau strada Negru Vodă. Comisia de circulaţie a stabilit o serie de minime investiţii în infrastructura rutieră care ar avea ca efect reducerea numărului de accidente rutiere şi creşterea siguranşei în trafic şi pietonale . Propunerile Comisiei de circulaţie au fost avizate pe data 5 octombrie, transmise Comisiei rutiere municipale pentru a fi  realizate efectiv. Astfel vor fi montate semafoare electrice la trecerile de pietoni de la intersecşţia HCC cu b-dul Petrochimiştilor, pe b-dul Republicii în zona Gară Sud şi la intersecţia b-dului Nicoale Bălcescu cu Aleea Spitalului. Deasemenea vor fi desfiinţate două treceri de pietoni- una de pe strada Libertăţii iar cea de-a doua de la intersecţia străzilor negru Vodă şi Căpitan Cuţui. La alte 22 de treceri de pietoni vor fi amenajate limitoare de viteză prin înălţarea acestora faţă de nivelul carosabilului.

La toate trecerile de pietoni din zona şcolilor vor fi montate indicatoare rutiere de avertizare „Atenşie copii” şi indicatoare de limitare a vitezei la 30Km pe oră.

Publicitate

.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alexandru Rafila, anunț important despre coronavirus! Când se produce transmiterea

Avatar

Publicat

in

De

Prof. Alexandru Rafila a vorbit despre infectarea cu coronavirus și despre purtatul măștii în spațiile libere.

Nu, nu se transmite printr-un contact pasager de câteva secunde. Transmiterea se produce când are loc un contact prelungit, când are loc un dialog, persoana poate să strănute. Câteodată nu oprim cum trebuie secrețiile, dar o simplă trecere cu o persoană nu are nimic.

Publicitate

Acest lucru trebuie spus fiindcă se produc exagerări, adică evitarea oricărei interacțiuni cu alte persoane. Nu, păstrezi distanța. Când nu poți, porți masca. Trebuie să ne schimbăm, e cel mai greu de realizat. Trebuie să dobândim obișnuința, este mai greu de obținut, acest lucru se întâmplă în momentul de față”, a spus prof. Rafila, la Digi 24.

Alexandru Rafila a adăugat că, atunci când o cunoștință vine de la mare sau din concediu, ar trebui să păstrăm o distanță de 1,5 – 2 m. În cazul în care avem un dialog la 70 cm unul de celălalt, ne expunem riscului să ne îmbolnăvim și noi cu virusul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

POLIȚIA, CONTROALE la FIRMELE DE DEZMEMBRĂRI AUTO DIN CURTEA DE ARGEȘ și CÂMPLUNG – AMENZI URIAȘE

Avatar

Publicat

in

De

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș, precum și comisari ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Argeș și inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, au verificat 12 agenți economici ce desfășoară activitate în domeniul demontării (dezasamblării) maşinilor şi a echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor, precum şi al comerţului cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule, pe raza municipiilor Curtea de Argeș, Câmpulung și orașului Topoloveni.

În urma verificărilor, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 45.000 lei, după cum urmează:

Publicitate

– 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 de lei, a fost aplicată conform O.G. 82/2000 privind activitățile de reparații, reglare, modificări constructive, reconstrucție și dezmembrare a vehiculelor scoase din uz;

– o sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 de lei, a fost aplicată conform OUG 28/1999 privind utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale;

– o sancțiune contravențională, în valoare de 20.000 de lei, au fost aplicate conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva activităților de comerț ilicit.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend