Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Se pregătește ‘nucleara’ pentru fosta șefă DNA – Kovesi ar putea fi acuzată de abuz în serviciu și favorizarea infractorului

Avatar

Publicat

in

Un nou dosar împotriva fostei șefe a DNA? Potrivit unor informații intrate în posesia Q Magazine, Inspecția Judiciară analizează autosesizarea într-un nou caz care o vizează pe Laura Codruța Kovesi.  Aceasta s-ar face vinovată de abuz în serviciu și de favorizarea infractorului în cazul procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu. Dezvăluirea vine în contextul în care Secţia pentru procurori a CSM a decis, luni, suspendarea din funcţie a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, după ce Parchetul General i-a plasat sub control judiciar pentru infracţiunile de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

Laura Codruța Kovesi, în calitate de șef al DNA, trebuia, potrivit articolului 7 literele a și b din Regulamentul de funcționare al DNA, să ceară imediat Secției de procurori a CSM avizul pentru revocarea de la DNA Ploiești a lui Lucian Onea și implicit revenirea acestuia la Parchetul Câmpina.

Publicitate

Articolul arată că „ Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție îndeplinește următoarele atribuții:

 1. a) conduce și coordonează întreaga activitate a Direcției Naționale Anticorupție, luând măsuri pentru buna organizare și funcționare a acesteia;
 2. b) urmărește repartizarea cauzelor sau, după caz, repartizează cauze, în raport cu criterii obiective, precum: specializarea și pregătirea procurorului, volumul de activitate, complexitatea și operativitatea soluționării cauzelor, conflictele de interese sau incompatibilitățile în exercitarea funcției”.Laura Coduța Kovesi a ignorat propriul Regulament și, potrivit informațiilor Q Magazine, Inspecția Judiciară dezbate posibilitatea autosesizării, Laura Codruța Kovesi făcându-se vinovată atât de abuz în serviciu, cât și de favorizarea infractorului.

  De altfel, vinovăția fostei șefe a DNA este subliniată inclusiv în Ordonanța Parchetului:

  „Mai mult decât atât, este regretabil că în toată această perioadă-22.05.2018-26.07.2018, deși calitatea de suspect a procurorului Onea Lucian pentru infracțiunea despre care am făcut vorbire în pasajele de mai sus a fost făcută publică prin mijloacele de informare în masă, factorii de decizie de la nivelul conducerii centrale a Direcției Naționale Anticorupție și din cadrul Serviciului teritorial Ploiești(procuror șef delegat) NU au luat nicio măsură în vederea respectării dispozițiilor prevăzute în Regulamentul de ordine interioară al DNA-art.7, litere a și b, având în vedere incompatibilitatea dovedită în care s-a aflat procurorul Onea Lucian în tot acest interval de timp, iar acesta nu a formulat declarație de abținere până la data de 26.07.2018.”

  Potrivit unor surse din DNA, Kovesi i-a acoperit pe cei doi procurori și a nu a dispus nicio măsură împotriva lor, comițând ea însăși un abuz în serviciu, pentru că era direct implicată în dosarele pe care le coordona DNA Ploiești, iar Lucian Onea o informa frecvent- el însuși declarând într-o conferință de presă că vorbește zilnic cu Laura Codruța Kovesi-despre probele fabricate.

  Vina este, în egală măsură, și a Procurorului General, Augustin Lazăr care, în calitatea sa de coordonator al activității tuturor procurorilor din subordinea sa-implicit și a celor din DNA-putea cere el însuși acest aviz Secției de procurori a CSM, ceea ce nu s-a întâmplat.

  Lazăr poate fi acuzat de complicitate la favorizarea infractorului.

  Q Magazine a cerut un punct de vedere oficial atât Laurei Coduța Kovesi, cât și Procurorului general, Augustin Lazră, însă până la momentul transmiterii acestei știri jurnaliștii nu au primit niciun răspuns.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

NATIONAL

ASALT la frontiere: Poliția nu a permis intrarea în România pentru 84 de străini

Avatar

Publicat

in

De

Aproximativ 86.200 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 29.700 de mijloace de transport (dintre care 10.600 de automarfare) au efectuat formalităţile de control prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări în ultimele 24 de ore, informează, duminică, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Conform unui comunicat, nu s-a permis intrarea în ţară a 84 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 7 cetăţeni români din diferite motive legale.

Publicitate

Citește și: Schimbări la foc continuu făcute de Klaus Iohannis! (surse)

“Prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 86.200 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 29.700 mijloace de transport (dintre care 10.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 42.800 de persoane cu 15.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 43.400 de persoane cu 14.500 mijloace de transport”, precizează sursa citată.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 31.500 de persoane şi 14.500 de mijloace de transport (4.900 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 14.300 de persoane cu 7.400 mijloace de transport.

Citește și: Șeful Jandarmeriei Române răspunde la marea acuzație: ‘Această atribuție revine altor structuri’

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat, în ultimele 24 de ore, 69 de fapte ilegale (24 de infracţiuni şi 45 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 245.300 de lei.

Citește și: Ludovic Orban, reacție-fulger la protestele din Capitală și din alte orașe ale țării: Este necesară această măsură

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 14.000 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 84 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 7 cetăţeni români din diferite motive legale, se mai arată în comunicatul citat.

Citește și: Ultimă oră! Protestatarii și-au pus corturile în Piața Victoriei: De azi înainte, rămânem în protest maraton .

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

NATIONAL

VANDALII din Cluj: 11 mașini au fost avariate, noaptea trecută, dar numai 4 proprietari au depus plângere

Avatar

Publicat

in

De

Un număr de 11 autoturisme au fost avariate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de persoane necunoscute, pe două străzi din Cluj-Napoca.

“În noaptea de 19/20 septembrie a.c., în juriul orei 02,40, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 3 Poliţie au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe Străzile Nicolae Titulescu, respectiv Liviu Rebreanu, din municipiu, o persoană necunoscută a vandalizat mai multe autoturisme care se aflau parcate. La faţa locului, poliţiştii au identificat un număr de 11 autoturisme avariate”, se arată într-o informare trimisă, duminică, de IPJ Cluj.

Publicitate

Citește și: Schimbări la foc continuu făcute de Klaus Iohannis! (surse)

Vinovaţii sunt acuzaţi de distrugere. “În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării autorilor şi tragerea acestora la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal. Până în acest moment, patru persoane s-au deplasat la sediul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca pentru a depune plângere prealabilă”, mai informează IPJ Cluj.

Citește și: Șeful Jandarmeriei Române răspunde la marea acuzație: ‘Această atribuție revine altor structuri’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend