Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SE POATE ! Raiffeisen Bank a amânat ratele pentru 25.000 de clienți

Publicat

in

Raiffeisen Bank a soluționat cererile a peste 25.000 de clienți persoane fizice cu credite, care au solicitat amânarea plății ratelor, în contextul impactului pandemiei de COVID19, de la decretarea stării de urgență până la intrarea în vigoare a OUG 37/2020, în perioada 16 martie – 3 aprilie, potrivit unui comunicat al băncii. “Peste 18.000 dintre aceste cereri au venit de la clienții care aveau în contract opțiunea de amânare a ratelor, precum și posibilitatea să o exprime prin intermediul call-center-ului, fără nici o altă formalitate, dat fiind că acesta este un canal securizat și cu înregistrare a opțiunii clientului. Pentru alți circa 7.000 de clienți am găsit soluții potrivite cu situația concretă pe care ne-au relatat-o. Era normal, în contextul în care oamenii sunt îngrijorați că le scad veniturile sau că își pierd locul de muncă, să vină către noi din primul moment când a fost decretată starea de urgență, să vadă ce posibilități sunt dacă au nevoie de o amânare a ratelor. Ce facem noi este, pe de o parte, să găsim soluții rapide, inclusiv operaționale, care nu sunt deloc simple în pandemie, pe de altă parte, să înțelegem bine și situația concretă a clientului; amânarea ratelor este o soluție temporară, însă trebuie înțeles și faptul că, de pildă, OUG 37/2020 oferă posibilitatea de suspendare a ratelor până la 9 luni, dar asta nu înseamnă că e necesară o amânare atât de extinsă și nici că e potrivită pentru orice situație”, a explicat Cătălin Munteanu, director executiv Aria persoane fizice, potrivit Agerpres.

“În aprilie comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut avem un număr de apeluri cu 200% mai mare. Oamenii sună în principal pentru activarea serviciilor de mobile banking, informații legate de produse și servicii și solicitări de amânări la rate. Lucrăm cu echipe extinse, în diferite clădiri, căci trebuie să respectam regulile de protecție sanitară. Am mărit capacitatea echipei de call-center și ni se alătură și colegi din rețeaua de agenții pentru a micșora timpii de așteptare, pentru că înțelegem că este un canal foarte important pentru client în această perioadă. În același timp, diversificăm canalele pe care clienții pot să ajungă la noi, să transmită solicitările sau să primească informații utile”, a spus Gabriel Chenescu, directorul Centrului Operațional al Raiffeisen Bank.

Advertisements

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cum a devenit testarea pentru COVID-19 o afacere profitabilă. Care este prețul unui test la o clinică privată

Publicat

in

De

Conform ultimelor date testul PCR poate fi făcut la cerere, însă e nevoie să plătiți în jur de 350 de lei. Trebuie să vă programați din timp, pentru că nu la toate clinicile găsiți loc imediat. Recoltarea durează între 5 şi 10 minute.

După 48 de ore veți primi rezultatul testului, sub forma unui raport medical, valid la intrarea în tările care au pus România pe lista galbenă. Dacă vreți ca raportul să fie în limba engleză, trebuie să specificați în momentul testării. Nu veți primi reduceri dacă veniți cu familia sau prietenii.

În România se fac circa 14.000 de teste pe zi. Nu există date despre câte se fac la privat şi câte la stat. Dacă s-ar face toate la privat, operatorii de servicii medicale ar avea vânzări de peste 30 milioane de euro într-o lună.

Advertisements

„Pe 21 ar fi un loc liber, dar rezultatul să ştii că durează până la 48 de ore.”, spune operatorul call-center unei clinici medicale

„Bucureşti, bun. Două trei zile lucrătoare va dura eliberarea rezultatului, să ştiţi. Din câte văd, cam în toate punctele de recoltare pentru COVID am avea câte cinci locuri . Există vreo reducere dacă venim în grup şi ne testăm toţi? Nu, nu ,nu. Preţul este acelaşi, pentru toţi o să fie la fel.”, e răspunsul pe care îl primim din parte unei alte clinici private.

„Cu patru ore înainte pauză alimentară, fără apă, fără igienă orală, fără a mesteca gumă. Vă prezentaţi acolo, vă este recoltată proba, dacă doriţi în limba engleză trebuie să precizaţi în momentul recoltării, având rezultatele într-un interval de 24-48 de ore”, ne spune reprezentantul unei a treia clinici, conform Mediafax.ro.

Citește și:

Lovitură devastatoare pentru Academia Română! Sume de bani încasate într-un mod de-a dreptul șocant

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nelu Tătaru, declarație de ultim moment: ‘Internarea asimptomaticilor se va face în maxim 48, iar izolarea până la 14 zile’

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că bolnavii de COVID-19 care nu prezintă simptome vor fi internați timp de 48 de ore, iar mai apoi vor putea fi izolați la domiciliu, timp de 14 zile.

Ministrul Sănătății a mai spus că fiecare pacient va avea dreptul de a refuza tratamentul.

„Am participat la ședința Comisiei juridice, am adus argumentele ministerului și ale mele, ca profesionist. Sper ca în continuarea ședinței și votul care va urma să meargă pe același parcurs pe care l-am discutat, având în vedere carantina, izolarea, internarea în spitale. Internarea asimptomaticilor cu evaluare în maxim 48 de ore și decizia de izolare până la 14 zile, dacă ne referim la COVID.

Advertisements

Iar pentru cei care sunt simptomatici, în funcție de simptomatologie, ei vor urma internarea în spital până la ameliorare, cu condiția că dacă este mai devreme decât cele 14 zile, să meargă în izolare până la cele 14 zile”, a mai spus ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a precizat că starea de alertă va fi prelungită.

Legea carantinei este dezbătută în Parlament de mai multe zile. În lipsa unor norme legislative, pacienții cu COVID-19 nu pot fi internați.

Citește și:

Lovitură devastatoare pentru Academia Română! Sume de bani încasate într-un mod de-a dreptul șocant

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend