Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Se lucrează la un program Rabla Plus pentru flotele comerciale auto

Publicat

in

​Ministrul Mediului a anunțat că se lucrează la un nou program de stimulare a achiziției mașinilor electrice, destinat automobilelor din sectorul comercial. Programul Rabla Plus pentru flote comerciale urmează să fie lansat în 2023 și va permite achiziția de autovehicule destinate transportului de persoane și marfă.

Vehicule electrice de marfaFoto: Scharfsinn86, Dreamstime.com

„Este evident că nu doar autoturismele personale poluează, ci și autovehiculele destinate transportului de persoane și marfă. De aceea, venim în sprijinul agenților economici din România, cu un program destinat automobilelor electrice și hybrid plug-in din sectorul comercial. Lucrăm la studiile de impact și la analiza pieței împreună cu reprezentanții producătorilor și ai importatorilor auto și vom lansa Rabla Plus pentru flote comerciale în 2023”, a spus ministrul Barna Tánczos.

În mai multe țări din Europa de Vest sunt flote mari de furgonete electrice folosite de companiile de curierat sau de livrări, dar utilizarea acestor vehicule este frânată de faptul că autonomia este redusă.

Sursa foto: Dreamstime.com

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ludovic Orban îl acuză de manipulare pe Lucian Bode. „E jalnică metoda de disculpare aleasă de ministrul încolțit” în scandalul BMW-urilor

Publicat

in

De

Fostul premier Ludovic Orban îl acuză de manipulare pe ministrul de Interne, Lucian Bode, despre care spune că nu este străin de „licitația cu dedicație, a 600 de BMW de la firma controlată de un om de afaceri apropiat de chiriașul de la Cotroceni”.

Ludovic Orban si Lucian BodeFoto: AGERPRES

„Bode a făcut o conferință de presă în care a încercat să manipuleze opinia publică, aruncând responsabilitatea pentru această procedură de achiziție viciată și asupra mea, menționând că eu am semnat hotărârea de guvern 971 din 12 noiembrie 2020.E jalnică metoda de disculpare aleasă de ministrul încolțit. Oricine poate să intre pe portalul legislativ și să vadă conținutul acestei hotărâri de guvern. Va constata că este o hotărâre de guvern care aprobă necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții:„ Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație”. Aceste achiziții erau necesare pentru a crește siguranța rutieră”, a scris Ludovic Orban, pe Facebook.

El adaugă că „nu scrie nicăieri în hotărârea de guvern ce tip de autospeciale trebuie achiziționate., u este prevăzută nicio specificație tehnică pentru niciunul dintre produsele care urmează să fie achiziționate”.

„Răspunderea integrală pentru organizarea licitației și pentru fraudarea acesteia este a ministrului și a celorlalți implicați în procesul de achiziție. Este evident pentru orice om de bun simț că specificațiile tehnice din documentația de licitație au fost puse în mod deliberat pentru a elimina ilegal din competiție orice altă firmă în afara firmei care a fost declarată câștigătoare. În concluzie, singura soluție pentru Bode este să plagieze gestul fostului său coleg de cabinet, Sorin Câmpeanu”, a mai scris Orban pe Facebook.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a prezentat, joi, concluziile Corpului de Control în cazul achiziţiei de maşini pentru Poliţie, susținând că licitaţia este corectă. „Întregul proces de achiziţie publică s-a derulat de către autoritatea contractantă – IGPR – cu respectarea principiilor de obiectivitate, transparenţă şi legalitate”, a spus ministrul de Interne, susținând că aceia care încearcă să denatureze scopul unor proiecte ale MAI încercând să obţină capital politic ”prin minciuni şi dezinformări” sunt ”oameni mici”, referindu-se la liderul USR, Cătălin Drulă, care a criticat achiziția.

Cătălin Drulă susține că Lucian Bode „minte cum respiră”, inducând „ voit o confuzie între finanțarea europeană a unui proiect de siguranță rutieră și licitația organizată de subordonații lui cu dedicație”.

Liderul USR susține că a aprobat un proiect de siguranță rutieră din fonduri europene, „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație” – documentul poate fi consultat AICI.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Oficial din Ucraina, susţinut de Rusia, îşi manifestă public disprețul faţă de generali ruși şi de Serghei Șoigu

Publicat

in

De

Un oficial instalat de Rusia în Ucraina şi-a exprimat joi disprețul faţă de generalii Moscovei și a sugerat ministrului rus al apărării să se împuște din cauza eșecurilor din conflictul din Ucraina, într-o mustrare publică extrem de rară la adresa liderilor de la Kremlin, anunță rador.ro.

După mai mult de șapte luni de război în Ucraina, principalele obiective de război ale Rusiei încă nu sunt atinse, în timp ce forțele ruseşti au suferit o serie de înfrângeri pe câmpul de luptă în ultimele luni, forțându-l pe preşedintele Putin să decreteze o mobilizare parțială.

Retragerea forțelor ruse dintr-un oraș important din punct de vedere strategic din estul Ucrainei i-a determinat, săptămâna aceasta, pe doi aliați puternici ai președintelui rus Vladimir Putin să îi ridiculizeze public pe liderii mașinii de război ruseşti.

Într-un mesaj video de patru minute, Kirill Stremusov, șeful adjunct al regiunii anexate Herson, susţinut de Rusia, i-a certat public pe „generalii și miniștrii” de la Moscova pentru că nu au înțeles problemele de pe front. „Într-adevăr, mulți spun: dacă ar fi fost un ministru al apărării care ar fi permis o astfel de stare de lucruri, ar fi putut, ca ofițeri, să se împuște singuri”, a spus Stremusov.

„Dar cuvântul ”ofițer” este un cuvânt de neînțeles pentru mulți”. O astfel de critică publică – și insultătoare – la adresa echipei de top a dlui Putin din interiorul sistemului este extrem de rară în Rusia modernă. Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, unul dintre cei mai apropiați aliați ai dlui Putin, a fost numit în funcţie în 2012. Relația lor a fost atât de strânsă, încât cei doi bărbați au plecat regulat în vacanță împreună în pădurile și munții din Tuva, regiunea natală a ministrului Șoigu.

Ministerul Apărării a refuzat să comenteze imediat. Kirill Stremousov și-a împletit criticile cu cuvinte de laudă pentru soldații care au rezistat până la moarte pentru a-și apăra țara, punând în contrast eroismul lor cu „șefii militari incompetenți” de la Moscova. „Ministerul Apărării nu este format doar din miniștri, generali, jefuitori corupți și alţi diverşi ticăloși, ci din toți acei eroi care și-au dat viața pentru a apăra Rusia”, a spus Stremousov. El l-a lăudat totodată pe liderul cecen Ramzan Kadîrov, care a mustrat în mod public elita rusă. „Sunt de acord cu Ramzan Ahmatovici Kadîrov, care a ridicat această problemă. Bravo”, a spus Stremusov.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend