Conecteaza-te cu noi

Mioveni

Se lucreazǎ intens la sala sporturilor şi noua primǎrie din Mioveni

Publicat

in

Patru dintre investiţiile importante ce se desfăşoară în Mioveni sunt în faze avansate de execuţie: sala sporturilor, noul bloc de locuinţe (T14), corpul B al sediului Primăriei, şi parcarea supraetajată. Conducerea Primăriei spune ca nu există amânări sau întarzieri în realizarea lucrarilor. Cheltuielile pentru aceste investiţii sunt suportate în întregime din bugetul local al oraşului Mioveni.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Uzina Dacia își oprește producția timp de trei zile, din cauza lipsei de semiconductori

Publicat

in

De

Dacia a anunțat că a întrerupt timp de trei zile producția de la Mioveni, din cauza lipsei componentelor electronice. „Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției și lucrăm într-un ritm susținut cu furnizorii noștri. Avem celule de criză la nivelul direcțiilor de Supply Chain și Achiziții și implementăm toate măsurile adecvate. Cu toate acestea, activitatea uzinei Vehicule de la Mioveni este întreruptă în zilele 26, 27 și 28 iulie”, arată reprezentanții companiei, într-un mesaj transmis Economedia.

Producția uzinei de la Mioveni a mai fost oprită și în lunile februarie, martie, și aprilie, pentru câteva zile, din cauza crizei de semiconductori la nivel global. În Uzina de Vehicule din Mioveni lucrează circa 15.000 de persoane. 

Sectorul auto a avut cel mai mult de suferit anul acesta din cauza problemelor cu aprovizionarea cu semiconductori. Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinaţii de factori. Producătorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut şi au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condiţiile în care oamenii au fost obligaţi să stea în acasă, ceea ce a condus la creşterea vânzărilor de laptopuri şi console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO – HAOS la Uzina DACIA! Oamenii au blocat activitatea, protestează și strigă ‘Demisia!

Publicat

in

De

Este haos la Uzina Dacia de la Mioveni! Angajații au intrat în protest miercuri și au blocat activitatea uzinei. Se strigă „Demisia, demisia!”.

Unul dintre motive ar fi legat de tratamentul la care sunt supuși angajații. Ei acuză că nu se pot duce nici măcar la toaletă în timpul programului de lucru. „Oamenii nu pot să bea un pahar cu apă, să meargă la toaletă. În momentul în care pui omului în cârcă mai mult decât poate să ducă, se ajunge aici – la protest spontan. Din experiența mea de muncitor de 32 de ani în Dacia, oamenii, când le-a ajuns cuțitul la os, când nu au putut să ducă mai mult decât pot duce, s-au oprit – ceea ce ați făcut și dvs. astăzi”, a spus un lider al protestatarilor.

Salariaţii de la secţia Montaj din cadrul uzinei Dacia au reclamat că este necesară o creştere a personalului, deoarece în producţie au intrat trei noi modele de autoturisme, iar muncitorii de pe linii au nevoie de sprijin pentru a asambla noile modele mult mai complexe faţă de precedentele generaţii de maşini.

Protestul a început în jurul orei 09:00.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend