Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Se întâmplǎ în Argeş -Tigǎri la bucatǎ la uşa liceului şi fast-food în curtea şcolii

Publicat

in

#Un consilier judeţean atrage atenţia asupra unei probleme majore

#DSV şi DSP ar trebui sǎ se autosesizeze şi sǎ demareze controalele

Publicitate

„Alo, DSV, DSP, se vând toate prostiile în chioșcurile școlare: maioneză, cola, energizante! Mai faceți câte un control, d-le director Lupu! Eu am vorbit cu dl. Gentea (n.r. consilier local, președinte PSD Pitești) să ne facem și noi niște chioșcuri, dacă nimeni n-are ce să-ți facă… » s-a arǎtat nemulţumit zilele trecute, consilierul judeţean Gigi Dinescu.

Situaţia adusǎ în discuţie este, într-adevǎr, pe cât de gravǎ pe atât de ignoratǎ de autoritǎţile competente şi, nu numai la Piteşti ci în întreg judeţul Argeş.

Elevii au acces la produse nesǎnǎtoase, la ţigǎri şi bǎuturi alcoolice, în ciuda legislaţiei care interzice acest lucru.

In curtea şcolii, chips-uri şi Cola la discreţie

Chioşcurile de lânngǎ unitǎţile şcolare din Curtea de Argeş, spre exemplu, sunt tixite cu produse care, dacǎ s-ar respecta legea, nu ar avea ce cǎuta. Sucuri cu cofeinǎ, chips-uri şi alte produse de fast food. Copiii se înghesuie în fiecare pauzǎ sǎ cumpere bunǎtǎţile interzise, mulţi dintre ei chair sub ochii cadrelor didactice sau ale pǎrinţilor şi bunicilor, drept pentru care nimeni nu le mai spune nimic, iar legea aprobatǎ acum câţiva ani e bunǎ de aruncat la coş, o datǎ cu ambalajul unui hot dog sau hamburger.

Tigǎri la bucatǎ, la uşa liceelor

Iar dacǎ la şcolile generale, vorbim numai de mâncare nesǎnǎtoasǎ, în preajma liceelor din municipiu, situaţia este mult mai gravǎ. Barurile sunt la doar câţiva metri de poarta insituţiilor de învǎţǎmânt şi, tot aici, se vând cafele, bǎuturi alcoolice şi ţigǎri, fǎrǎ cea mai micǎ problemǎ.

« Am cumpǎrat ţigǎri şi la bucatǎ…. Se dau şi la bar şi la chioşcul din faţa şcolii dar, bineînţeles cǎ aici e vorba de clienţi fideli, nu o sǎ dea oricui. Aşa cum e şi cu bǎuturile alcoolice… Credeţi cǎ îmi cere cineva buletinul dacǎ cer o bere la bar ? » a declarat nonşalant un tânǎr de 17 ani elev al unui liceu din Curtea de Argeş.

Mai mult decât atât se încalcǎ mai multe legi o datǎ, fǎrǎ ca cineva sǎ ia vreo mǎsurǎ.

Declaraţia consilierului judeţean Gigi Dinescu ar trebui luatǎ aşadar în considerare şi, cât mai urgent. O serie de controale ar trebui fǎcute în cât mai scurt timp, mai ales în magazinele şi barurile din apropierea liceelor din judeţ. Oare, aşa va fi ?

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Alina Gorghiu, reacție furibundă la adresa PSD: ‘Au spus că blochează dezbaterea pe legea carantinei și a izolării’

Publicat

in

De

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a lansat un atac dur la adresa PSD: ”Încât au spus că blochează dezbaterea pe legea carantinei și a izolării, o dovadă de miopie politică cum mie rar mi-a fost dat să văd în politica românească”.

Alina Gorghiu critică atitudinea PSD, care blochează legea carantinei și izolării la Senat: „Dacă PSD s-ar fi luptat pentru sănătatea publică cum s-a luptat pentru cei acuzați de corupție, aveam legea asta în două ore (…). Suntem singura țară din Europa în care Guvernului îi sunt luate toate pârghiile pentru apărarea sănătății cetățenilor și mai suntem singura țară care are un partid numit PSD, un partid de Opoziție, care pune piedici Guvernului, în condiții de pandemie”.

Senatoarea PNL acuză PSD-ul de miopie politică:

„Am văzut luni la ședința CEX de la PSD ceva ce nu credeam că o să mai văd, o ședință ținută la 48 de ore după ce Senatul primise inițiativa legislativă și ar fi trebuit să dezbată, o ședință la care PSD a văzut totul atât de roz și luminos, încât au spus că blochează dezbaterea pe legea carantinei și a izolării, o dovadă de miopie politică cum mie rar mi-a fost dat să văd în politica românească (…). În aceste vremuri de mari încercări, PSD a tratat într-o manieră incalificabilă nevoia de a avea un cadru legislativ care să ajute autoritățile publice să intervină în această criză sanitară”.

Publicitate

Întrebată dacă nu a greșit și Guvernul Orban, pentru că a intervenit prea târziu, în condițiile în care bilanțul Covid-19 a crescut constant în ultimele săptămâni și dacă Executivul a ezitat să fie mai ferm, pentru că este an electoral, Alina Gorghiu a răspuns:

„S-au dat zeci de mii de amenzi (…), s-au făcut zeci de controale (…). Guvernul a arătat imposibilul în aceste luni (…). Au fost suficiente provocări prin care Guvernul PNL a trecut și nu a lăsat deloc garda jos. Nu cred că s-a gândit nici măcar o secundă la alegeri”.

Citește și:

EXCLUSIV Cutremur între Servicii! Șeful SPP câștigă dublu față de șeful SRI! Salariul generalului Pahonțu a explodat în ultimul an fiscal declarat

Lovitură devastatoare pentru Academia Română! Sume de bani încasate într-un mod de-a dreptul șocant

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ACUM! Incendiu la Vâlcele, în Argeș

Publicat

in

De

În urmă cu puțin timp, un apel la 112 a anuntat un incendiu in comuna Merisani. Potrivit primelor informații este vorba de un incendiu la un fânar din Vâlcele provocat de neatentia proprietarilor.
La fata loului intervin pompierii cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Revenim cu detalii…

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend