Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Se ÎNCING spiritele în PNL – Ionel Dancă ACUZĂ tabăra Cițu că a folosit FORȚA pentru a convinge șefii de filiale

Publicat

in

Ionel Dancă, susținător al taberei Orban în cursa pentru șefia PNL acuză că tabăra Cîțu ar fi folosit forța pentru a obține susținerea șefilor de filiale. Mesajul lui Dancă vine după ce tot mai mulți lideri județeni ai PNL au ales să îl susțină pe Florin Cîțu pentru șefia PNL.

“Un ultim tur de forță în aceste zile la ultimele alegeri din filialele PNL, Sibiu, Alba, Mureș, Covasna și Harghita, alături de Ludovic Orban – Forța Dreptei, învingătoare la Congresul din 2017 și la Congresul din 25 septembrie 2021!

Citește și: Violeta Alexandru SARE la GÂTUL lui Florin Cîțu: Avem probleme de LIVRAREA a rezultatelor guvernamentale

Si pentru că suntem la finalul conferintelor județene de alegeri interne în Partidul Naţional Liberal, trebuie să tragem câteva concluzii importante pentru Congresul din 25 septembrie.

Apropos de PNL – Forța Dreptei, am văzut în această campanie internă două viziuni diferite: forța convingerii lui Ludovic Orban, prin argumente și rezultate, și convingerea prin forță a competitorilor lui, îndreptată asupra susținătorilor lui Ludovic Orban pentru a-și schimba opțiunea.

Dar, liberali fiind, membrii ai celui mai vechi partid democratic din Uniunea Europeană, trebuie să ne amintim că liberalismul și democrația liberală s-au născut ca o pledoarie pentru libertate și pentru utilizarea forței argumentelor de convingere impotriva utilizării forței de constrângere a oamenilor, încă din vremea diferitelor feluri de absolutism din Europa care foloseau puterea în mod discreționar.

Competiția bazata pe argumente este o expresie a spiritului liberal și asa trebuie să fie în Partidul National Liberal. Dar, competiția trebuie să fie o competiție loiala și nu o preluare ostilă a partidului prin forță sau prin oferte neconcurențiale de tipul cine dă mai mult, exact în logica electoralista a PSD-ului.

În al doilea rând, competiția internă trebuie să întărească democratia liberală, nu să o slăbească prin încălcarea statutului sau prin atacuri nepermise, uneori și fizice, la adresa colegilor de partid și chiar la adresa presedintelui PNL.

De aceea, unele victorii ale competitorilor lui Ludovic Orban, obținute în aceste condiții, au fost mai degrabă înfrângeri pentru ei și pentru Partidul National Liberal, cum s-a întâmplat la Timișoara sau la Sectorul 4 in București.

La fel cum, de cealalta parte, acolo unde s-au respectat condițiile unei competiții liberale atutentice, înfrângerile unor candidați au fost mai degrabă victorii pentru ei și pentru noi. Asa a fost la Mureș, unde Cristian Chirtes si prietenul meu Cristian Darosi au pierdut competitia la 3 sau 2 voturi diferenta.

O mentiune specială as vrea să fac aici pentru cei care și-au asumat o candidatură eroică în aceste alegeri interne, cum a făcut Constantin Sovaila la Sibiu, care a cutezat să concureze sistemul de putere politică la Sibiu. La fel, nu pot să nu mă înclin în fața celui care s-a înscris într-o competiție democratică pentru a-și apăra blazonul, crestat cu atâtea victorii politice de răsunet, marele lider liberal Mircea Hava de la Alba Iulia.

Pentru mine, ei sunt și rămân adevărații liberali învingători, indiferent de rezultat!

Un alt element esențial pe care l-am constatat în această competiție este cel legat de încredere. Unii colegi au candidat pentru conducerea organizatiilor locale cu susținerea lui Ludovic Orban și ulterior și-au schimbat opțiunea din motive necunoscute public. Or, aici mi se pare o chestiune fundamentală pentru noi ca partid care cerem încrederea oamenilor la alegeri. Cum putem cere românilor încrederea lor în Partidul Național Liberal daca noi nu avem încredere între noi, în cuvântul dat și in promisiunie făcute?!

În fine, mi-aș fi dorit în această competiție mai multă argumentație in susținerea candidaților decât invective și atacuri la persoana președintelui actual al Partidului Național Liberal.

Ludovic Orban s-a prezentat în fața membrilor liberali, care îl cunosc de ani de zile, cu propria viziune despre Partidul National Liberal și ce trebuie să facem pentru România în următorii ani, cu o clarificare doctrinară liberală conservatoare a partidului pe scena politică, cu un angajament ferm pentru susținerea primarilor și a președinților de Consilii Județene pentru proiectele de dezvoltare locală, cu garanția unității partidului in susținerea unei coalitii de guvernare în care PNL este principalul partid de guvernare, cu strategia de a păstra partidul la guvernare în următorii ani, cu o viziune economică de dezvoltare a României, bazată stimularea capitalului românesc și pe investiții pentru cresterea calității vieții românilor.

De cealaltă parte, am văzut fluturat doar mirajul celor 80 miliarde de Euro de la Uniunea Europeană, deși încă nu suntem pregătiți așa cum trebuie pentru atragerea acestor fonduri și timpul nu curge în favoarea noastră, combinat cu promisiunea unor 8 ani de guvernare liberală, deși această dorință depinde chiar de rezultatul Congresului PNL din 25 septembrie.

#LiberaliiTrebuieSaStie că singurul candidat care poate garanta că Partidul National Liberal va fi la guvernare în următorii ani este autorul moral și politic al actualei coalitii de guvernare, Ludovic Orban.

Inchei, dragi liberali, și vă indemn să nu va fie frică, Orban câștigă! După alegerile locale interne, ei au sucit mai mulți președinți de filiale dar noi, echipa Partidului Național Liberal condus de Ludovic Orban, avem mai multe filiale decât presedinti de filiale au ei. Forța Dreptei – Ludovic Orban a fost și va rămâne învingătoare!

#LuptamPentruRomaniaPanaLaCapat” , scrie Ionel Dancă pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

La o lună după înfrângerea sa, tabăra lui Trump se pregătea să pună mâna pe aparatele de vot – Politico

Publicat

in

De

La o lună după înfrângerea prezidențială a lui Donald Trump din 2020, un proiect de ordin executiv al Casei Albe i-a ordonat principalului oficial militar al națiunii să pună mâna pe aparatele de vot din Statele Unite, potrivit documentelor dezvăluite vineri de publicația Politico.

Documentul exploziv, de la Arhivele Naționale, evidențiază măsurile extreme pe care fostul președinte republican a fost dispus să le ia pentru a se agăța de putere, citează AFP.

„De astăzi, ministrul Apărării trebuie să sechestreze, să colecteze, să păstreze și să analizeze toate mașinile, toate echipamentele, toate informațiile stocate electronic” referitoare la alegeri, indică proiectul de trei pagini, nesemnat niciodată.

Datat pe 16 decembrie 2020, decretul prevedea și numirea unui procuror special responsabil cu depunerea plângerii pentru orice acuzații de fraudă decurgeau din sechestru.

Pentru a justifica acest proiect, documentul enumeră o serie de teorii ale conspirației – negate în mod repetat – asupra faptului că aparatele electorale ar fi fost sparte. Nu se știe de către cine a fost scrisă.

Este printre cele peste 750 de documente predate comisiei Camerei Reprezentanților care investighează asaltarea Capitoliului.

Comisia nu a răspuns solicitărilor AFP.

Acest grup, compus în principal din aleși democrați, urmărește să stabilească responsabilitatea lui Donald Trump și a anturajului său în asaltul asupra scaunului Congresului din 6 ianuarie 2021.

La un an după ce a părăsit oficial puterea, Donald Trump susține că alegerile din 2020 i-au fost „furate”. Potrivit sondajelor de opinie, mai mult de jumătate dintre alegătorii republicani sunt de acord cu el.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Pentagonul anunță un exercițiu naval NATO în Marea Mediterană / Rusia anunță și ea exerciții de amploare

Publicat

in

De

Pentagonul a anunțat vineri lansarea unui exercițiu naval de amploare NATO în Mediterana, luni, cu participarea portavionului american USS Harry Truman, în plină tensiune cu Rusia, care a anunțat ea însăși manevre navale în același timp, potrivit AFP.

„Neptune Strike 22 va dura până pe 4 februarie și are scopul de a demonstra capacitatea NATO de a integra forța de atac maritimă sofisticată a unui grup aeropurtat în sprijinul eforturilor de descurajare și apărare ale Alianței”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Kirby a dat asigurări că acest exercițiu se pregătește din 2020 și că nu are nimic de-a face cu tensiunile actuale din jurul Ucrainei, deși „Neptune Strike 2022” nu se afla pe lista exercițiilor planificate în 2022 publicată pe 14 decembrie de NATO pe site-ul său.

„Exercițiul în sine nu este conceput pentru a contracara genul de scenarii care ar putea apărea în jurul Ucrainei”, a spus el. „Este într-adevăr un exercițiu naval al NATO (…) menit să testeze o gamă largă de capabilități navale pe care dorim să fim siguri că le vom consolida în continuare”, a anunțat Kirby.

Rusia a anunțat joi exerciții navale complete. Peste 140 de nave de război și aproximativ 10.000 de soldați vor lua parte în lunile ianuarie și februarie la aceste exerciții desfășurate în Atlantic, Arctica, Pacific sau Mediterana.

Kirby a recunoscut că situația tensionată cu Rusia a stârnit discuții cu aliații cu privire la desfășurarea acestui exercițiu naval. „După discuții cu aliații noștri NATO, s-a decis să mergem mai departe”, a spus el.

USS Harry Truman și grupul său aeropurtat se află în Marea Mediterană de la jumătatea lunii decembrie.

Portavionul urma să se alăture zonei de operațiuni a comandamentului central (Centcom) dar ministrul american al Apărării Lloyd Austin a decis la sfârșitul lunii decembrie să-l țină în Mediterana pentru a-i „liniști” pe europeni în fața fricțiunilor cu Rusia.

Fără a menționa tensiunile din jurul Ucrainei, unde Kievul și aliații săi occidentali acuză Moscova că a adunat 100.000 de soldați la granițele țării în așteptarea unei posibile invazii, Pentagonul a subliniat că această schimbare a rutei „reflecta necesitatea unei prezențe continue în Europa”.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend