Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Se complică situația în Myanmar: Guvernul a fost declarat entitate teroristă

Publicat

in

Conducătorii militari ai Myanmarului au catalogat Guvernul de Unitate Naţională şi l-a acuzat de atacuri cu bombă, incendieri şi crime, a anunţat presa de stat, potrivit Reuters.

Armata din Myanmar are probleme în ceea ce priveşte impunerea ordinii de câmd a preluat puterea, la 1 februarie, şi de când Aung San Suu Kyi, liderul ales, a fost arestată, informează News.ro.

Zilnic au loc atacuri cu bombă şi s-au format miliţii locale ţmpotriva armatei, în timp ce manifestanţii anti-juntă nu au încetat să protesteze în ţară şi greve ale opozanţilor juntei au paralizat economia naţională.

Guvernul de Unitate Naţională (NUG), format luna trecut de către lideri politici, inclusiv membri ai Parlamentului care au fost înlăturaţi, susţine că are autoritate politică legitimă şi a cerut recunoaşterea internaţională. La rândul său, NUG susţine că armata este o forţă teroristă. Guvernul de Unitate Naţională a anunţat în această săptămână că va înfiinţa o Forţă de Apărare a Poporului.

“Acţiunile lor au cauzat mult terorism în multe locuri. Au fost bombe, incendii, crime şi ameninţări de distrugere a mecanismului administrativ al guvernului”, a precizat televiziunea MRTV.

NUG intră astfel sub incidenţa legii antiterorism, conform căreia sunt intersize atât apartenenţa la grup cât şi orice contact cu grupul. Junta şi-a acuzat anterior opozanţii de trădare.

Sâmbătă, numeroşi protestatari au mărşăluit în zeci de locuri în Myanmar. Cel puţin 774 de civili au fost ucişi de forţele de ordine şi 3.778 de civili au fost reţinuţi, potrivit activiştilor de la Asociaţia pentru Prizonieri Politici.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Prizonierii eliberați din Azovstal fac naveta între psihiatru și poliție: mărturii șocante despre crimele comise de ruși

Publicat

in

De

Ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, a raportat, vineri, că prizonierii de război din cadrul batalionului Azov care au fost eliberați în septembrie din captivitatea rusă urmează tratamente și reabilitare psihologică, dar, în acelaşi timp, depun mărturie despre crimele de război ale invadatorilor ruşi. „Toți băieții și fetele care au fost eliberate au nevoie de îngrijiri medicale. Acestea le sunt acordate, fiecăruia în măsură diferită, dar absolut toţi au nevoie atât de asistență medicală, cât și psihologică” – a subliniat Monastirski.

Totodată, ministrul a adăugat că nu toate informațiile pot fi dezvăluite mass-media. „Anchetatorii Serviciului de Securitate al Ucrainei lucrează acum cu ei, documentând crimele de război comise împotriva băieților noștri, precum și ceea ce au văzut înainte de a fi capturați, adică acele crime care au avut loc la Azovstal” – a detaliat oficialul. De asemenea, ministrul este convins că, după dezocuparea teritoriilor, organele de anchetă ucrainene se vor confrunta cu investigaţii foarte serioase privind crimele de război comise de invadatori.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Republica Moldova va găzdui următoarea reuniune a Comunității Politice Europene

Publicat

in

De

Găzduirea la Chișinău anul viitor a celei de a doua reuniuni a Comunității Politice Europene reprezintă un semnal că Republicii Moldova i se acordă importanța cuvenită, a afirmat președintele Klaus Iohannis.

„Este un semnal foarte important și foarte pozitiv pentru Moldova faptul că peste 40 de lideri europeni vor merge la Chișinău pentru a dezbate problemele continentului european”, a mai spus șeful statului înainte de a participa la reuniunea informală a Consiliului European de la Praga. Republica Moldova va găzdui următoarea reuniune a Comunității Politice Europene, la sugestia făcută ieri de președintele Consiliului European, Charles Michel. Propunere a fost aprobată de liderii europeni prezenţi la Castelul din Praga pentru prima reuniune a Comunității Politice Europene, noteaza Rador.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend