Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Se coace o alianță PSD-USR? ‘Le mulțumesc în special’

Avatar

Publicat

in

Se pare că, în curând, am putea asista la o alianță între Partidul Social Democrat și Uniunea Salvați România. Cel puțin, asta reiese din spusele președintelui USR București, Claudiu Năsui. Dacă alianța ar face bine României, aceasta nu este exclusă.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Năsui anunță că USR continuă debirocratizarea, prin șapte proiecte legislative pe care le-a depus.

Tot șeful USR București dezvăluie că are susținerea PSD-ului pentru aceste proiecte și le mulțumește public social-democraților.

Pentru că deși avem doar 9% în parlament, de data asta avem susținerea PSD pentru aceste proiecte. Le mulțumesc în mod special președintelui comisiei pentru buget, Sorin Lazăr, și secretarului comisiei pentru buget, Andrei Pop, pentru susținerea acestor proiecte. Dacă un proiect este bun pentru România, nu contează de unde vine, trebuie susținut de toți”, spune Claudiu Năsui.

Președintele USR București atacă și Cabinetul Orban în postarea sa, despre care spune că, în ciuda opoziției Guvernului, a reușit să facă legile 102 și 108.

Mesajul integral posta de Năsui, pe Facebook:

Continuăm debirocratizarea! Am depus 7 proiecte de lege pentru debirocratizare și transparentizare.

După succesul ultimului pachet de legi, referitoare la declarația de beneficiar real și înființarea mai ușoară de întreprinderi, propunem încă 7 proiecte de debirocratizare și simplificare a vieții românilor.

O să vorbim pe larg despre fiecare, dar acum aș vrea să vă prezint punctele principale ale fiecăruia:

1. Debirocratizare pentru ONG-uri. Deoarece nu am putut păstra tăierea declarației de beneficiar real pentru ONG-uri în legea USR 108/2020, care tocmai a scutit firmele de multă bătaie de cap inutilă, o reluăm acum. De asemenea, ducem lucrurile mai departe și debirocratizăm mai mult din activitatea ONG-urilor. (https://cutt.ly/up727e4)

2. Debirocratizarea contabilității microîntreprinderilor. Eliminăm declarațiile intermediare. Cu toate că legea nu o cere, ANAF solicită în plus raportări intermediare până și de la microîntreprinderi. Utilitatea lor este aproape zero. Acest declarații intermediare, cerute și la întreprinderile foarte mici nu sunt decât un chin pentru contribuabil. De ce au apărut? Pentru că acolo unde există o portiță pentru stat să sufoce contribuabilii cu birocrație în plus, o va face. În cazul acesta, legea USR închide această portiță. (https://cutt.ly/hp72pqh)

3. Continuăm și debirocratizarea legii societăților comerciale. Știați că transferul părților sociale are loc în aceeași zi în restul țărilor, iar la noi durează cel puțin 30 de zile? Vânzarea unei firme sau includerea unui nou partener în firmă durează chiar și peste un an de zile în România. Noua lege USR de debirocratizare adresează chiar problema asta. (https://cutt.ly/Op72SyR)

4. Debirocratizăm și plata impozitului pe imobilele cu destinație mixtă. Adică un imobil cu destinație și rezidențială, și ne-rezidențială. În prezent este un calvar costisitor. Oamenii sunt nevoiți să depună un raport de expertiză ca să afle tot ei cât au de plătit. Legea USR simplifică calculul impozitului și elimină supra-birocrația cu care se confruntă contribuabilii. (https://cutt.ly/Yp72Nnw)

5. Eliminăm inutila declarație de „adaos comercial”. Se poate practica orice adaos acceptă clienții, dar statul tot cere o hârtie. De ce? Fiindcă a rămas uitată în vigoare într-una din primele legi din 1990. De pe vremea tranziției din comunism, când statul controla prețurile. În realitate, nu mai folosește de mult la nimic, dar este un prilej pentru controlori să mai aplice o amendă. (https://cutt.ly/2p72vKI)

6. Obligăm publicarea Monitorului Oficial în PDF liber, la părțile legislative. De ce ne chinuim să citim o lege când apare în Monitor? Este un standard minim, de bun simț, să avem acces la un simplu PDF având în vedere că noi achităm nota de plată a publicării actelor. (https://cutt.ly/0p70ANM)

7. Facem un registru pe site-ul fiecărei instituții de stat cu cererile de informații pe legea 544 și răspunsurile la ele. În practică instituțiile publice dau refuzuri abuzive sau documente re-scanate. Accesul cetățenilor la informații trebuie să fie util și utilizabil în mod real. Prin proiect impunem și un nou standard, liber și deschis pentru aceste informații și transparentizăm activitatea statului. (https://cutt.ly/Jp79e4X)

Și acum întrebarea cheie: Cât de probabil este ca aceste 7 proiecte chiar să devină lege?

Foarte mare. Pentru că deși avem doar 9% în parlament, de data asta avem susținerea PSD pentru aceste proiecte. Le mulțumesc în mod special președintelui comisiei pentru buget, Sorin Lazăr, și secretarului comisiei pentru buget, Andrei Pop, pentru susținerea acestor proiecte. Dacă un proiect este bun pentru România, nu contează de unde vine, trebuie susținut de toți.

România se poate schimba dacă ne facem treaba. Putem reuși orice cu inteligență și determinare.

Așa am reușit să facem legile 102 și 108, amândouă în ciuda opoziției guvernului (cele două legi de simplificare a înființării de firme și de eliminare a declarației de beneficiar real). Acum continuăm acest proces de debirocratizare de care România are mare nevoie.

România se poate face bine. Trebuie doar să fim suficient de determinați pentru a reuși.”

Vezi și

EXCLUSIV Avem dovada! Poliția a mințit (document)

Destăinuirile unui medic despre sistemul medical: ‘Când murea cineva, foaia de observație era falsificată imediat. Virusul a venit peste noi ca un tsunami’

Venituri uriașe pentru Mugur Isărescu! La cât a ajuns pensia acestuia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Klaus Iohannis, anunță cum se va desfășura strategia de vaccinare anti-COVID: ‘Vaccinarea populației se va realiza prin rețeaua de medicină de familie’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după discuţia cu miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii, cu tema ”Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională”, că Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării într-o şedinţă CSAT pe care o va convoca în perioada următoare. MApN va gestiona depozitele de vaccinuri. Conform preşedintelui, vaccinul anti-COVID a devenit speranţa noastră de a ne întoarce cât mai curând la o viaţă normală şi, oricât de greu ne-ar fi, trebuie să avem răbdare, să respectăm măsurile de prevenţie.

Conform Strategiei de vaccinare, din grupurile prioritare face parte tot personalul din domeniul sănătăţii ca şi cei din centrele rezidenţiale, populaţia cu risc ridicat de infectare şi personalul din domenii cheie în buna funcţionare a societăţii.

Iohannis a precizat că vaccinarea se va face etapizat.

”Vaccinarea se va realiza la locul de muncă, pentru personalul din domeniul sănătăţii şi prin centrele de vaccinare fixe şi mobile, reţeaua de medicină de familie pentru toate celelalte categorii de populaţie”, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis.

Ministerul Apărării va gestiona depozitul central şi cele cinci deppozite regionale din care se va distribui vaccinul anti-COVID-19.

”Vaccinurile, odată aprobate de organizaţiile internaţionale de profil, sunt sigure, sunt eficiente şi reprezintă singura soluţie viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, a conchis Iohannis, conform news.ro.

Citește și:

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu, mesaj către Mugur Isărescu: ‘Vă asigur, domnule guvernator, că PSD nu ‘atentează’ nici la neutralitatea şi nici la caracterul apolitic al BNR’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis luni o scrisoare guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, în care afirmă că toate declaraţiile făcute de oficiali ai BNR produc efecte, indiferent dacă sunt făcute în nume personal sau de la pupitrul oficial.

„Potrivit legislaţiei în vigoare, Banca Naţională a României este o instituţie independentă şi, din această perspectivă, orice remarcă publică, făcută de orice membru al conducerii BNR, porneşte de la premisa că nu are caracter politic, că se bazează pe realităţi obiective şi că reflectă nivelul de profesionalism şi decenţă, specific băncii centrale. În mod real, însă, nu poate exista distincţie între afirmaţiile personale şi cele profesionale, făcute în numele instituţiei, atunci când e vorba de un specialist al BNR cu notorietate şi funcţie.

Nici în vremuri normale şi cu atât mai puţin acum, în criză. Toate declaraţiile făcute de oficiali ai BNR produc efecte, indiferent dacă sunt făcute în nume personal sau de la pupitrul oficial. Prin urmare, opinia recentă a domnului Valentin Lazea – economistul şef al BNR – privind reducerea cu 20% a salariilor, prin diminuarea la 4 zile a săptămânii de lucru, a provocat o reală preocupare în rândul opiniei publice, atentă la orice comunicare venită dinspre banca centrală. Această preocupare nu putea fi ignorată de Partidul Social Democrat, ca susţinător şi apărător al oamenilor care-şi câştigă existenţa prin muncă”, a afirmat Ciolacu în scrisoare.

Acesta a adăugat că postarea făcută de PSD pe una dintre reţelele de socializare „evocă şi compară atitudini şi fapte reale şi avertizează că istoria se poate repeta”, „nimic mai mult”.

„Situaţia de acum este comparabilă cu cea din 2009-2010, când domnul Lucian Croitoru era consilierul dumneavoastră şi, desemnat premier, a promovat public ‘soluţia’ tăierii salariilor, aplicată ulterior de guvernarea Băsescu-Boc, cu aceeaşi abordare ‘de dreapta’ ca şi cea de acum, Iohannis-Orban.

Vă asigur, domnule guvernator, că PSD nu ‘atentează’ nici la neutralitatea şi nici la caracterul apolitic al BNR. Iar evidenţierea unor avertismente de mare importanţă pentru populaţia ţării, fără a le fi schimbat sensul ori alterat conţinutul, provenite de la specialişti ai BNR, nu transmite, în niciun caz, vreun mesaj politic similar cu cel postat pe Facebook de către directorul Direcţiei Stabilitate Financiară a BNR, domnul Eugen Rădulescu”, a menţionat Ciolacu.

Preşedintele PSD mai spune că înţelege preocuparea lui Isărescu pentru menţinerea BNR „în zona neutralităţii apolitice” şi îi transmite întreaga sa apreciere „pentru eforturile de împlinire deplină a acestui deziderat”, informează agerpres.ro

Citește și:

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend