Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Se coace o alianță PSD-USR? ‘Le mulțumesc în special’

Avatar

Publicat

in

Se pare că, în curând, am putea asista la o alianță între Partidul Social Democrat și Uniunea Salvați România. Cel puțin, asta reiese din spusele președintelui USR București, Claudiu Năsui. Dacă alianța ar face bine României, aceasta nu este exclusă.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Năsui anunță că USR continuă debirocratizarea, prin șapte proiecte legislative pe care le-a depus.

Publicitate

Tot șeful USR București dezvăluie că are susținerea PSD-ului pentru aceste proiecte și le mulțumește public social-democraților.

Pentru că deși avem doar 9% în parlament, de data asta avem susținerea PSD pentru aceste proiecte. Le mulțumesc în mod special președintelui comisiei pentru buget, Sorin Lazăr, și secretarului comisiei pentru buget, Andrei Pop, pentru susținerea acestor proiecte. Dacă un proiect este bun pentru România, nu contează de unde vine, trebuie susținut de toți”, spune Claudiu Năsui.

Președintele USR București atacă și Cabinetul Orban în postarea sa, despre care spune că, în ciuda opoziției Guvernului, a reușit să facă legile 102 și 108.

Mesajul integral posta de Năsui, pe Facebook:

Continuăm debirocratizarea! Am depus 7 proiecte de lege pentru debirocratizare și transparentizare.

După succesul ultimului pachet de legi, referitoare la declarația de beneficiar real și înființarea mai ușoară de întreprinderi, propunem încă 7 proiecte de debirocratizare și simplificare a vieții românilor.

O să vorbim pe larg despre fiecare, dar acum aș vrea să vă prezint punctele principale ale fiecăruia:

1. Debirocratizare pentru ONG-uri. Deoarece nu am putut păstra tăierea declarației de beneficiar real pentru ONG-uri în legea USR 108/2020, care tocmai a scutit firmele de multă bătaie de cap inutilă, o reluăm acum. De asemenea, ducem lucrurile mai departe și debirocratizăm mai mult din activitatea ONG-urilor. (https://cutt.ly/up727e4)

2. Debirocratizarea contabilității microîntreprinderilor. Eliminăm declarațiile intermediare. Cu toate că legea nu o cere, ANAF solicită în plus raportări intermediare până și de la microîntreprinderi. Utilitatea lor este aproape zero. Acest declarații intermediare, cerute și la întreprinderile foarte mici nu sunt decât un chin pentru contribuabil. De ce au apărut? Pentru că acolo unde există o portiță pentru stat să sufoce contribuabilii cu birocrație în plus, o va face. În cazul acesta, legea USR închide această portiță. (https://cutt.ly/hp72pqh)

3. Continuăm și debirocratizarea legii societăților comerciale. Știați că transferul părților sociale are loc în aceeași zi în restul țărilor, iar la noi durează cel puțin 30 de zile? Vânzarea unei firme sau includerea unui nou partener în firmă durează chiar și peste un an de zile în România. Noua lege USR de debirocratizare adresează chiar problema asta. (https://cutt.ly/Op72SyR)

4. Debirocratizăm și plata impozitului pe imobilele cu destinație mixtă. Adică un imobil cu destinație și rezidențială, și ne-rezidențială. În prezent este un calvar costisitor. Oamenii sunt nevoiți să depună un raport de expertiză ca să afle tot ei cât au de plătit. Legea USR simplifică calculul impozitului și elimină supra-birocrația cu care se confruntă contribuabilii. (https://cutt.ly/Yp72Nnw)

5. Eliminăm inutila declarație de „adaos comercial”. Se poate practica orice adaos acceptă clienții, dar statul tot cere o hârtie. De ce? Fiindcă a rămas uitată în vigoare într-una din primele legi din 1990. De pe vremea tranziției din comunism, când statul controla prețurile. În realitate, nu mai folosește de mult la nimic, dar este un prilej pentru controlori să mai aplice o amendă. (https://cutt.ly/2p72vKI)

6. Obligăm publicarea Monitorului Oficial în PDF liber, la părțile legislative. De ce ne chinuim să citim o lege când apare în Monitor? Este un standard minim, de bun simț, să avem acces la un simplu PDF având în vedere că noi achităm nota de plată a publicării actelor. (https://cutt.ly/0p70ANM)

7. Facem un registru pe site-ul fiecărei instituții de stat cu cererile de informații pe legea 544 și răspunsurile la ele. În practică instituțiile publice dau refuzuri abuzive sau documente re-scanate. Accesul cetățenilor la informații trebuie să fie util și utilizabil în mod real. Prin proiect impunem și un nou standard, liber și deschis pentru aceste informații și transparentizăm activitatea statului. (https://cutt.ly/Jp79e4X)

Și acum întrebarea cheie: Cât de probabil este ca aceste 7 proiecte chiar să devină lege?

Foarte mare. Pentru că deși avem doar 9% în parlament, de data asta avem susținerea PSD pentru aceste proiecte. Le mulțumesc în mod special președintelui comisiei pentru buget, Sorin Lazăr, și secretarului comisiei pentru buget, Andrei Pop, pentru susținerea acestor proiecte. Dacă un proiect este bun pentru România, nu contează de unde vine, trebuie susținut de toți.

România se poate schimba dacă ne facem treaba. Putem reuși orice cu inteligență și determinare.

Așa am reușit să facem legile 102 și 108, amândouă în ciuda opoziției guvernului (cele două legi de simplificare a înființării de firme și de eliminare a declarației de beneficiar real). Acum continuăm acest proces de debirocratizare de care România are mare nevoie.

România se poate face bine. Trebuie doar să fim suficient de determinați pentru a reuși.”

Vezi și

EXCLUSIV Avem dovada! Poliția a mințit (document)

Destăinuirile unui medic despre sistemul medical: ‘Când murea cineva, foaia de observație era falsificată imediat. Virusul a venit peste noi ca un tsunami’

Venituri uriașe pentru Mugur Isărescu! La cât a ajuns pensia acestuia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Florin Cîțu reacționează: În 2020 jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, reacționează în privința deficitului bugetului.

Cîțu spune că jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice.

Publicitate

„În 2020 jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice. Să fie mai clar pentru toată lumea, JU MĂ TA TE.

Iar acest cost are doua componente, o creștere a cheltuielilor bugetare neprevăzute (cheltuieli cu sanatatea, asistență socială, etc) și o reducere SEMNIFICATIVĂ a veniturilor bugetare față de estimarea inițială.

Aceasta este realitatea pe care socialiștii din Parlamentul României, împreună cu lacheii din jurul lor, vor să o ascundă romanilor. Și plătesc bani grei pentru asta.

Nu se opresc aici și nici nu se mai ascund. Vor să distrugă Romania și nu-i mai interesează nimic. Votează pe bandă rulantă legi fară surse de finantare DOAR PENTRU CĂ POT.

Nu o să fiu niciodată de acord să arunc țara în aer pentru că o grupare infracțională vrea să câștige câteva voturi. Niciodată!

Voi administra în continuare cu prudență și responsabiliate finanțele României pentru a reduce cât mai mult din impactul negativ al crizei economice asupra României.

P.S. No Comment „Vreau să vă reamintesc că, în 2004, Guvernul de stânga negocia la sânge cu sindicatele din educaţie o creştere de o cifră. Acum, solicită 50%, deşi ştiu bine că această solicitare ar aduce criza economică mondială în România. Stânga are un plan foarte clar de câştigare a alegerilor, dar nu are niciun plan de guvernare a României”, Călin Popescu Tăriceanu, toamna 2008.”, a reacționat, pe Facebook, Florin Cîțu.

Execuţia bugetului general consolidat în primele şase luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 45,17 miliarde lei (4,17% din PIB), conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.

„Mai mult de jumătate din deficit, respectiv 23,04 miliarde lei (2,13% din PIB), este generat de sumele lăsate în mediul economic prin facilităţile fiscale şi cheltuieli excepţionale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19″, se precizează în raportul MFP privind execuţia bugetară.

Vezi și

Nume grele din politică implicate în afaceri imobiliare dubioase. Clanurile interlope nu lipsesc din peisaj

Rafila: ‘Toată lumea speră să ducă la aplatizarea curbei de creștere. Rămâne de văzut dacă în această săptămână aceste lucruri se vor confirma

EXCLUSIV Începe marea reorganizare promisă de Marcel Vela: ‘Cred că, începând cu luna septembrie, se va trece la ea’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

K.O. pentru CTP: ‘Tu nu mai ai demnitate’

Avatar

Publicat

in

De

Regizorul Cristi Puiu i-a dat o replică acidă jurnalistului Cristian Tudor Popescu, după ce asta din urmă l-a numit „idiot”.

Cristi Puiu a afirmat că i-a fost milă de CTP, când a văzut ce a declarat

Publicitate

M-a întrebat cineva dacă am văzut ce a scris C. T. Popescu. Mă uitam şi mă gândeam… îmi era milă de el. Săracul om, săracul om, să ajungă el să mă scuipe, să vorbească în felul ăsta de mine… e chiar grav, săracul de el. Doamne ajută, să îl ajute Dumnezeu, să îi dea mintea cea de pe urmă. Ce să zici la asta? Doamne-fereşte, bine, scuipă tu! Păi nu o să-i fie lui apoi mai greu cu chestia asta? Nu-şi dă seama?

E o altă poveste legată de România. O dovadă de lipsă de maturitate care vine din faptul că oamenilor le e atât de greu aici să spună „mulţumesc”;, să îşi arate recunoştinţa, şi să spună „iartă-mă”.

Asta e foarte greu să vezi. E o formă de capitulare, tu nu mai ai demnitate. Ba nu, demnitatea ta de om stă în asta: în faptul că eşti recunoscător şi că ai atâta verticalitate încât să recunoşti greşeala.

Poate asta dă şi cumva culoarea asta locală a noastră a românilor care ne apropie de vârsta adolescenţei ca naţie, de pubertate, când cel mai important lucru din lume eşti tu însuţi şi ceilalţi nu există”, a afirmat regizorul.

Ce a declarat CTP

„Tot ce o să spun în continuare despre declarațiile dlui Puiu îi va face un serviciu, pentru că eu nu pot să tac, asta mi-e meseria, astea sunt mecanismele mass-media, trebuie să comentez. Dar este exact ceea ce dorește dl. Puiu, pentru că dânsul a făcut o măgărie agitatorică menită să-i promoveze filmul. Dacă n-aș lua în considerare această posibilitate, ar trebui să îl consider pe dl. Puiu, pe distinsul regizor Cristi Puiu, de-a dreptul idiot!

Din comparația pe care regizorul a făcut-o între dictatura lui Ceaușescu și regulile de purtare a măștii și de distanțare fizică, cerute acum de guvern pe baza indicațiilor autorităților medicale, rezultă un îndemn la revoluție. Spune dl. Puiu: Au fost niște oameni în ’89 care au spus NU dictaturii, de aceea puteți acum să vedeți filme la TIFF. Prin urmare, nu trebuie să vă lăsați tratați ca niște vite de către puterea instalată.

Vasăzică, ce-ar îndemna? Asta înseamnă să se mai facă o revoluție acum, iarăși, prin analogie, în care să iasă oamenii și să ardă măștile în stradă, nu? Pentru că facem astfel de comparații cu 1989.

Ar trebui acum să mai adaug un calificativ lângă cel de „idiot”, dacă n-aș lua în considerare prima ipoteză și anume aceea de promovare, de publicitate grosieră făcută filmului prin această ieșire a dlui Puiu, prin care, de altfel, dânsul se alătură personajelor grotești care, în mass-media, zbiară continuu anti-mască. Și face asta dl. Puiu când numărul de morți și de infectați pe zi crește înspăimântător în România. Dă exemple cu Franța, cum filmul lui a fost văzut acolo fără mască și fără distanțare, asta în timp ce România devine ciumata Europei acum, românii sunt puși în carantină în tot mai multe țări și dl. Puiu ne dă astfel de exemple. Ar trebui să alătur și calificativul „nesimțit” la ceea ce a făcut dl. Puiu.

Cum poți să spui așa ceva? Când medicii stau câți Malmkrogi pe zi, având în vedere că filmul dlui Puiu, Malmkrog, durează 200 de minute, câți Malmkrogi stau pe zi medicii cu masca pe figură în spitalele COVID? Câți Malmkrogi pe zi stau simplii cetățeni care se duc la muncă acum? Pentru că trebuie să se ducă, pentru că altfel murim de foame. Oamenii aceștia, care înțeleg să respecte aceste reguli și înțeleg să-și respecte semenii, sunt vite?

E absurd, dar apare iarăși explicația măgăriei agitatorice: cu cât o să iasă mai mult scandal, cu atât poate se mai duce cineva să vadă filmul ăsta de 3 ore și 20 de minute.

Dl. Puiu știa foarte clar, când a venit la TIFF, la festival, care sunt condițiile – că e nevoie de mască, e nevoie de distanțare fizică. Dacă considera că filmul, capodopera domniei sale de 3 ore și 20 de minute, nu poate fi vizionată cu mască, de ce a adus filmul în festival? Sunt atâtea filme pe mapamond a căror premieră a fost amânată, sunt mari festivaluri suspendate, sunt spectacole de teatru nenumărate în România care nu se pot juca, stau bieții actori de teatru pe tușă de luni și luni de zile! Pentru că se încearcă cruțarea vieții oamenilor în felul acesta. Dl. Puiu a ținut să-și proiecteze filmul la TIFF, pentru că trebuie să fie văzut acum, în pandemie. Foarte bine, dar de ce nu respectă regulile? De ce vine cu zicerea asta și grotescă, ca să mai adaug un calificativ.

Ce să-i spun dlui Puiu? Să se uite la știrea aceea cu femeia gravidă de 33 de ani, fără niciun fel de altă afecțiune în afară de infecția cu SARS-CoV-2, care infecție i-a provocat bronhopneumonie bilaterală, insuficiență hepatică, insuficiență respiratorie acută și a murit, la 33 de ani, cu un copil în ea.

Cine sunt cei care au aplaudat? Hominizii, cei care se înghesuie acum pe litoral bot în bot, fund în fund, fără să țină seama de niciun fel de regulă, ăia de se tratează acum cu bere și cu grătar, ăia care întreabă: Care virus, domnule? Ălora care nu le pasă cum mor oamenii cu zecile și zecile și zecile, în fiecare zi acum, cifre care cresc, cresc din ce în ce mai groaznic, ăstora care nu le pasă, care sunt adepții teoriei că de fapt virusul nu există și e o manipulare din partea autorităților. Într-un cuvânt, e vorba de cretini și de ticăloși! Ca să aplauzi așa ceva, trebuie să fii cretin, ticălos sau și una, și alta”, a spus, la Digi24, CTP.

Declarația făcută de Cristi Puiu la lansarea fimului său

Regizorul Cristi Puiu a declarat vineri noaptea, la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, „Malmkrog”, că este „inuman” ca spectatorii să privească un film de 200 de minute purtând masca de protecţie pe faţă, potrivit Agerpres.

„Filmul a ieşit în Franţa, în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască, în interior, cum ar veni treaba. Şi ăsta este motivul pentru care eu nu particip la această poveste”, a explicat Puiu, înainte de începerea proiecţiei.

„Dacă dumneavoastră sunteţi aici şi vă uitaţi la un film azi, este pentru că au existat nişte oameni indisciplinaţi în România în decembrie ’89 şi care au zis ‘Nu’ dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe nişte vite. Da, există această problemă, există o epidemie, există un virus, dar tonul autorităţilor statului este inacceptabil”, a afirmat regizorul.

„Şi ştiu că oamenii sunt speriaţi şi respect şi distanţarea socială şi port masca când intru în absolut orice spaţiu închis. Dar dacă mâine o să vă ceară dumneavoastră să mergeţi în mâini, credeţi-mă, o să mergeţi în mâini” mai zis el.

Vezi și

Nume grele din politică implicate în afaceri imobiliare dubioase. Clanurile interlope nu lipsesc din peisaj

Rafila: ‘Toată lumea speră să ducă la aplatizarea curbei de creștere. Rămâne de văzut dacă în această săptămână aceste lucruri se vor confirma

EXCLUSIV Începe marea reorganizare promisă de Marcel Vela: ‘Cred că, începând cu luna septembrie, se va trece la ea’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend