Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Scriitoarea spaniolă care a câștigat un premiu de 1 milion de euro s-a dovedit a fi …trei bărbați

Publicat

in

Denumită Elena Ferrante a Spaniei, scriitoarea care a suscitat interesul cu romanele ei dominate de violență extremă a ieșit din anonimat atunci când a câștigat un premiu de 1 milion de euro. Și…surpriză ca într-un thriller. Scriitoarea era de fapt …trei bărbați.

Cei trei bărbați și-au semnat romanele cu pseudonimul Carmen Mola, într-o traducere aproximativă ”Carmen cea mișto”relatează The Guardian.

Una dintre cărțile lor a primit premiul pentru literatură Planeta Prize, moment în care autorii au decis să dezvăluie adevărul din spatele pseudonimului pentru a încasa cecul în valoare de un milion de eruo, iar dezvăluirea s-a produs chiar la ceremonia de decernare la care participa și regele Spaniei.

Agustín Martínez, Jorge Díaz și Antonio Mercero au publicat mai multe romane thriller sub numele de Carmen Mola. Înainte de a se lansa în această aventură, cei trei colaboraseră ca scenariști sub numele lor real, printre proiecte figurând seralele TV ”Central Hospital” și “Blind Date”.

Personajul principal din romanele polițiste semnate de Carmen Mola este detectivul Elena Blanco, descrisă ca o ”femeie ciudată și solitară, care iubește grappa, karaoke, mașinile clasice și sexul pe bancheta din spate, potrivit editurii Penguin Random House.

Bărbații, cu vârste între 40 și 50 de ani, au negat faptul că au recurs la această farsă pentru a-și vinde mai bine cărțile.

“Nu ne-am ascuns în spatele unei femei, ne-am ascuns în spatele unui nume”, a declarat Antonio Mercero pentru cotidianul El Pais. “Nu am nici cea mai vagă idee dacă un pseudonim masculin ar fi vândut mai prost, dar mă îndoiesc”, a mai comentat scriitorul.

Potrivit site-ului presupusei scriitoare, unde apar interviuri fictive, Carmen Mola ar fi fost o profesoară de matematică, trecută de 40 de ani, mamă a trei copii, un profil neobișnuit pentru o autoare de romane macabre, dominate de violență extremă.

Pe site apare o fotografie cu o femeie care stă cu spatele la obiectivul aparatului foto.

Misterul din jurul scriitoarei Carmen Mola i-a făcut, de altfel, pe mulți să se ducă cu gândul la celebra scriitoare italiană Elena Ferrante, care scrie povești în cu totul alt registru, dar care, la fel ca Mola, evită publicitatea invocând dorința de a-și proteja viața privată. Ferrante a deținut recent și o rubrică de eseuri în cotidianul The Guardian.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Plafonarea produce ravagii în Ungaria: restricții din ce în ce mai dure la pompă

Publicat

in

De

Noi restricţii au fost introduse la benzinăriile MOL din Ungaria, scrie Hungary Today.

Potrivit acestora, numai 50 de litri pe zi pot fi folosiţi pentru realimentare, informează Mediafax.

Pentru autovehiculele înmatriculate în Ungaria ce cântăresc între 3,5 şi 7,5 tone, cât şi pentru utilajele agricole nu vor exista limite de realimentare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Consiliul Concurenţei analizează achiziţionarea unui portofoliu de credite neperformante de către APS Zeta

Publicat

in

De

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care APS Zeta S.A. intenţionează să achiziţioneze un portofoliu de credite neperformante, creanţe din leasing şi active, de la entităţi membre ale Grupului Bank of Cyprus, informează instituţia printr-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

APS Zeta este membră a Grupului APS, activ în principal în Europa Centrală şi de Sud-Est, având trei direcţii principale de activitate: gestionarea alternativă a activelor, investiţii imobiliare şi recuperarea creanţelor.

Bank of Cyprus Group este liderul în servicii financiare şi bancare din Cipru, axat pe furnizarea unei game variate de produse şi servicii financiare precum activităţi bancare dedicate persoanelor fizice şi companiilor, finanţe, factoring, servicii de investiţii, brokeraj, managementul fondurilor, servicii de private banking, respectiv asigurări generale şi de viaţă.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege, precizează autoritatea de concurenţă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend