Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Scriitoarea J.K. Rowling a anunţat o nouă carte pentru copii, ‘The Ickabog’

Publicat

in

Scriitoarea J.K. Rowling a anunţat marţi o nouă carte pentru copii, „The Ickabog”, pe care o va publica în fragmente disponibile zilnic, gratuit, online, informează BBC, potrivit news.ro.

„The Ickabog” este un basm, o poveste despre adevăr şi abuzul de putere, şi prima carte a lui Rowling care nu are legătură cu Harry Potter.

Ea a scris-o cu mai bine de zece ani în urmă pentru copiii ei. Este dedicată, a spus autoarea, „copiilor aflaţi în izolare şi chiar celor care au revenit la şcoală în aceste vremuri ciudate, tulburătoare”.

Capitole din carte vor fi publicate zilnic, începând de marţi, ora României 17.00, şi data de 10 iulie pe site-ul theickabog.com.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

Autoarea a precizat că, iniţial, a intenţionat să o lanseze după apariţia în 2007 a celui de-al şaptelea roman „Harry Potter”, ultimul din serie. Dar a decis atunci să ia o pauză şi să păstreze manuscrisul.

A fost scrisă pentru a fi citită cu voce tare, dar este potrivită şi pentru lectura copiilor cu vârste cuprinse între şapte şi nouă ani, a adăugat Rowling.

Cartea va fi publicată în limba engleză în luna noiembrie, iar toate veniturile autoarei vor fi donate celor „afectaţi în mod special de pandemie”.

Ea le-a solicitat tinerilor cititori să realizeze propriile ilustraţii şi cele mai bune vor fi incluse în exemplarele publicate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Dragoş Pîslaru este noul co-raportor al Parlamentului European pe Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă

Publicat

in

De

Europarlamentarul Dragoş Pîslaru (USR-PLUS) a fost numit co-raportor al Parlamentului European pe Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă (560 de miliarde de euro) din Planul de Relansare de 750 de miliarde de euro intitulat NextGenerationEU pe care UE îl pune la dispoziţie statelor membre pentru a face reforme şi investiţii potrivit news.ro.

”Azi aniversez un an de când am început activitatea oficială în Parlamentul European. Şi o sărbătoresc printr-un anunţ pe care aş dori să îl fac în premieră. Aţi auzit desigur de Planul de Relansare de 750 mld de euro intitulat #NextGenerationEU pe care UE le pune la dispoziţie statelor membre pentru a face reforme şi investiţii”, a scris, joi, pe Facebook, Dragoş Pîslaru.

El a explicat că, din acest Plan, cea mai importantă componentă este Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă (RRF) care are alocate 560 de miliarde de euro şi este cel mai mare şi important instrument pentru combaterea efectelor economice şi sociale ale crizei.

”Vestea extraordinară este că am fost numit co-raportor al Parlamentului European pe acest dosar crucial pentru viitorul Europei şi al României desigur. În cele două comisii responsabile – economie şi afaceri monetare (ECON) şi buget (BUDG) vor mai fi doi colegi de la socialişti şi populari care vor fi alături de mine co-raportori. În această formulă de trei vom finaliza designul RRF şi stabili eligibilitatea cheltuielilor. România va avea 24 mld de euro alocare, din care 13 mld de euro granturi şi 11 mld de euro împrumuturi în condiţii extrem de favorabile”, a anunţat Pîslaru.

Potrivit acestuia, având în vedere că această alocare este în plus faţă de fondurile clasice (+REACT) de circa 42 de miliarde de euro din Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună şi în plus faţă de fondurile alocare pe Fondul de Tranziţie Justă de circa 4,4 miliarde de euro, avem în faţă o oportunitate istorică pentru România.

”Însă nu vom face istorie cu un Plan Naţional de Investiţii şi Relansare Economică ca cel lansat ieri. Un plan care repară lucrurile, finalizând proiectele neterminate de 30 de ani nu este ceva rău, dar doar va aduce România în prezent, nu o va lansa în viitor. O relansare nu presupune o întoarcere la starea de dinainte, ci un salt înainte, pe care îl putem realiza cu o viziune clară. Şi mai ales cu reforme şi inovare, nu doar cu obiective de investiţii sau scheme de granturi. Iar sursa cheie pentru aceste reforme este exact Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă (RRF) de care urmează să mă ocup pentru întreaga Europă”, a menţionat Dragoş Pîslaru.

El a adăugat că va povesti cum a ajuns să lucreze pe acest dosar şi ”cum prin multă muncă, perseverenţă, competenţă şi mai ales viziune se poate influenţa politica europeană”.

În finalul postării, Pîslaru a menţionat: ”PS: am aflat acum câteva minute că s-ar putea ca din partea PPE să fie co-raportor Siegfried Mureşan. Ar fi o premieră totală şi un avantaj uriaş pentru România ca doi din cei trei raportori pe cel mai important instrument de relansare europeană să fie români. Şi poate pregătim împreună şi un program de guvernare mai ambiţios şi mai orientat către viitor. Ce ziceţi?”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Raed Arafat s-a dus la Antena 3 ca să-i dea replica lui Victor Ciutacu (România TV): ‘Acum se desfășoară emisiunea de denigrare’

Publicat

in

De

Secretarul de stat Raed Arafat a mers joi seara la Antena 3, special pentru a-i da o replică jurnalistului Victor Ciutacu, de la România TV. În emisiunea lui Ciutacu au fost prezentate informaţii despre un control al Curţii de Conturi la structurile din coordonarea lui Arafat.

„Vazand atacul lansat in seara asta la emisiunea dlui Ciutacu de la Romania Tv. si minciunile care se incearca sa fie raspandite, am decis sa raspund la mai multe din aceste acuzatii la orele 22:00 la sinteza zilei!”, a scria Arafat pe Facebook, iar la scurt timp a intrat în direct din studioul Antena 3.

„De vreo două-trei zile, un jurnalist de la un alt post de televiziune s-a fixat cu știri bombastice. Și acum se desfășoară emisiunea de denigrare. Eu am zis în ultima perioadă că nu am la ce să ies să vorbesc pentru că lucrăm să putem să controlăm această creștere. Situația este destul de complexă. Era în desfășurare o emisiune care a început la 9.00 și care efectiv era de denigrare, fără absolut nicio limită, folosind aceste informații de la Curtea de Conturi”, a spus Arafat, joi seară, la Sinteza zilei.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat că acest control este la IGSU, care este în coordonarea DSU. „Se știu de toate discuțiile, că și mie mi-a fost trimisă o listă de întrebări la care am răspuns. Eu m-am abținut să spun orice despre această situație oricât de aberantă ar fi ea până nu se termină discuția și concilierea și tot, dar dacă tot au dat informații noi putem să le explicăm foarte simplu, poate e mai ușor așa. Populația s-ar putea să înțeleagă mai bine decât contabilii acest control. Putea să fie după ce se termină situația, pentru că nimeni nu fugea nicăieri. Am mai spus asta, dar faptul că se vine cu lucruri care ne vor bloca și mai tare și va speria pe atâta lume e deja o problemă.

Contabilii de la Curtea de Conturi au fost șocați de faptul că în magaziile IGSU sunt materiale. Ordonanța de Urgență 11 din 2020 privind stocurile de Urgență medicală spune în primul articol că stocurile se constituie pe rezervă materială. Atenție! Eu am obligația să am rezerve, nu să cumpăr și să distribui și să am magaziile goale. Am explicat asta contabililor de la Curtea de Conturi, dar nu au înțeles!”, a declarat Arafat, la Antena 3.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend