Conecteaza-te cu noi

Administratie

Schimbări radicale în Consiliul Local – PSD-ul nu a luat chiar tot, ba, a refuzat unele persoane

Avatar

Publicat

in

O dată cu migraţia politică din ultima perioadă, componenţa politică a Consiliului Local Curtea de Argeş s-a schimbat simţitor. Viceprimarul, consilier local, precum şi alţi trei colegi au trecut la PSD astfel că PNL-ul a rămas cu un singur reprezentant în legislativ, acesta fiind Constantin Stanca.

De asemenea Vasile Sabie de la PDL a trecut şi el la social democraţi, acolo unde de altfel a mai fost şi în urmă cu câţiva ani de zile.

Nici reprezentanţii partidului lui Dan Diaconescu nu au scăpat de “mutări”. Aflând că i se pregăteşte debarcarea din partid, Mihăiţă Nastea a părăsit formaţiunea politică şi acum este independent. De asemenea, până mai ieri consilier local pe lista PP-DD, Nicolae Nedelcu, a rămas şi el fără partid. “Eu acum sunt independent pentru că nu mi-au convenit mai multe lucruri în cadrul partidului. Eu am muncit în campanii, am dat bani din buzunar ca să mai ţinem sediul şi organizaţia la Curtea de Argeş iar când a fost vorba de ales un preşedinte de organizaţie mi-au oferit doar 30 de zile de interimat, să muncesc tot eu şi în campania electorală iar acest lucru nu mi s-a părut normal”, a declarat Nicolae Nedelcu redactorilor PROFIT.

La ora actuală singurul consilier local PP-DD este Luca Căruntu, cel despre care se spune nu că nu ar fi vrut să plece, ci că toate partidele l-au refuzat. “A vrut să plece şi el de la PP-DD, a purtat discuţii cu PSD şi la nivel local şi la judeţ, a vorbit şi cu cei de la PNL numai că nu l-a vrut nimeni pe nicăieri”, povesteşte un fost coleg al lui Căruntu.

Aşadar, formaţiunile politice alese de către argeşeni pentru a-i reprezenta în consiliul local şi mai ales a le reprezenta interesele în legislativ, au cu totul alt procentaj faţă de cel cu care au fost votaţi.

PSD-ul ocupă 11 fotolii de consilier, PDL-ul două, însă mai au dreptul la un loc de consilier pe care tot evită să îl ocupe, PNL-ul un singur loc, PC-ul un loc, PP-DD-ul unu iar alţi doi sunt acum independenţi.

Noua componenţă politică a Consiliului Local este oarecum necunoscută de către argeşeni având în vedere că pe site-ul primăriei Curtea de Argeş nu s-au mai făcut modificări din 7 august 2013 iar printre consilieri figurează inclusiv Gheorghe Nicuţ sau Costinel Vasilescu.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Urmează nopți geroase în Argeș și chiar ninsoare – VEZI CUM VA FI VREMEA ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit datelor oferite de satelitul EUMETSAT, în Argeș vremea va fi în general frumoasă în această săptămână, dar cu temperaturi mult mai mici decât cele normale pentru această perioadă. Astfel, daca prima zi a saptamanii va fi insorita si cu temperaturi normale, de marti vremea se va raci usor pâna vineri, cand temperaturile vor urca si se vor reveni in limita valorilor normale pentru acestă perioadă. Tot până vineri, pe parcursul noptilor temperaturile vor coborî sub limita înghețului, astfel ca pana vineri noaptea acestea se vor situa între – 3 și – 1 Grad Celsius. În noaptea de marti spre miercuri sunt asteptate si precipitatii slabe sub forma de ninsoare și lapoviță. Abia la sfarsitul saptamanii putem spune ca primavara își intra cu adevărat în drepturi.

DETALII IN GRAFICUL DE MAI JOS

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VEȘTI BUNE! Naveta elevilor va putea fi decontată

Avatar

Publicat

in

De

Elevii care nu merg la școală în localitatea unde locuiesc vor beneficia de decontarea cheltuielilor de transport între localitatea de domiciliu și cea în care urmează cursurile școlare, potrivit unui proiect de ordonanță pus miercuri în dezbatere la Ministerul Educației. Astfel, această măsură va permite ca toți elevii din țara noastră să beneficieze de transport gratuit la școală, indiferent că fac școala în localitatea de domiciliu sau nu.

În primă fază, proiectul de OUG aflat în dezbatere prevede că “[e]levii din învățământul preuniversitar acreditat/ autorizat, cu vârsta de până la 26 de ani, beneficiază gratuit de servicii publice de transport local rutier, transport naval, transport cu metroul, precum și transport feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic”.

Apoi, documentul stabilește și cum va fi asigurat transportul elevilor care trebuie să facă naveta“Elevilor care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport între localitatea de domiciliu și localitatea unde sunt școlarizați, pe durata cursurilor școlare, din bugetul Ministerului Educației, prin unitățile de învățământ unde sunt școlarizați, în limita a 50 km”, scrie, mai exact în proiect.

Decontarea transportului va putea fi făcută și de către elevii care locuiesc la internat sau în gazdă. Totuși, spre deosebire de cei care trebuie să facă naveta zilnic, elevii din internat vor beneficia de decontarea a doar opt călătorii dus-întors pe semestru.

În plus, elevii vor putea solicita acordarea sumei necesare acoperirii cheltuielilor de transport în avans, cu decontare în luna următoare.

Decontarea cheltuielilor de transport se va face pe baza documentelor emise de operatorii de transport rutier și în limita a 30 de lei/ lună pentru distanța de trei kilometri. Pentru distanțele cuprinse între trei și 50 de kilometri, suma de 30 de lei/ lună se va suplimenta cu trei lei pentru fiecare kilometru/ lună, dar nu mai mult decât valoarea documentelor de transport lunare.

Dacă, totuși, vor exista elevi ce vor trebui să facă naveta pe distanțe mai mari de 50 de kilometri, acestora li se va deconta suma aferentă distanței de 50 de kilometri, la care, pentru distanțele ce depășesc această valoare, se va adăuga un leu/ kilometru/ lună.

De asemenea, proiectul de ordonanță mai stabilește și că atât elevii din învățământul preuniversitar acreditat ori autorizat, cât și elevii etnici români din afara granițelor țării care sunt bursieri ai statului român beneficiază de gratuitate pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, de operă, de film și la alte manifestări culturale și sportive, organizate de instituții publice.

Nu în ultimul rând, de gratuitate la transportul local vor beneficia și elevii și studenții, cu vârsta de până la 26 de ani, care suferă de afecțiuni cronice (plus un însoțitor al acestora), atunci când merg la doctor pentru evaluare, monitorizare sau obținerea tratamentului.

Atenție! Proiectul nu se aplică acum. Acesta are nevoie de aprobarea Guvernului și de publicarea în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend