Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Schimbări la plata impozitului când vinzi o locuință sau un teren

Avatar

Publicat

in

Impozitul datorat de contribuabili pentru veniturile din transferul proprietatilor imobiliare, realizat in baza unor hotarari judecatoresti, va trebui platit intr-o anumita perioada de timp. Termenul a fost stabilit printr-un act normativ care va modifica din 1 iunie Codul fiscal

La transferul dreptului de proprietate asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum si asupra terenurilor de orice fel fara constructii, contribuabilii datoreaza un impozit, dupa cum prevede Codul fiscal.
In cazul in care transferul dreptului de proprietate se realizeaza prin hotarare judecatoreasca sau prin alta procedura, impozitul se calculeaza si se incaseaza de catre organul fiscal competent.
Termenul de plata a impozitului calculat in aceasta situatie a fost stabilit prin OUG nr. 6/2015, care va modifica Codul fiscal din 1 iunie.
Astfel, daca transferul dreptului de proprietate se realizeaza prin hotarare judecatoreasca sau prin alta procedura, impozitul se va calcula si se va incasa de catre organul fiscal competent, pe baza deciziei de impunere in termen de 60 de zile de la data comunicarii deciziei. Acest termen este valabil si pentru transferul prin executare silita.
Legislatia in vigoare nu prevede o perioada de timp in care contribuabilul trebuie sa efectueze plata impozitului in cazul transferului proprietatii imobiliare prin hotarare judecatoreasca.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Polițiștii din Curtea de Argeș au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei

Avatar

Publicat

in

Poliţiştii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş au desfăşurat activități de prevenire și combatere a infracțiunilor contra patrimoniului și au verificat modul de efectuare al serviciului de către personalul de pază de la obiectivele din zonele de competență pe timp de noapte și respectarea legislației de către societățile comerciale cu program de lucru permanent.

Cu această ocazie, au fost verificate un număr de 18 obiective asigurate cu pază fizică și 6 societăți comerciale cu program de actvitate permanent (stații comercializare carburanți), fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.500 de lei, conform Legii 333/2003R privind paza obiectivelor, bunurilor și protecția persoanelor, pentru nerespectarea consemnului general și particular al postului.

La toate unităţile s-a procedat la instruirea agenților de pază cu privire la modul de desfășurare al serviciului, purtarea elementelor distinctive şi a mijloacelor din dotare, precum și respectarea consemnului general și particular al postului.

Reamintim că, în conformitate cu H.G. 301/2012, în situația depistării, de două ori în decurs de șase luni, a unui agent de pază care nu respectă obligațiile specifice personalului de pază, pe lângă sancțiunea contravențională, se aplică și măsura complementară a retragerii, pentru o perioadă de un an de zile, a avizului de pază în baza căruia își desfășoară activitatea.

Astfel de activități se numără printre activitățile curente și vor continua în perioada următoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

16 permise de conducere reținute de polițiștii din Argeș, în doar 24 de ore

Avatar

Publicat

in

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 236 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 55.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 16 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend