Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Schimbarea mult așteptată din Legea pensiilor se produce la 1 Decembrie! Milioane de oameni sunt vizați

Avatar

Publicat

in

Schimbare radicală în Legea pensiilor! Aceasta se va produce începând cu data de 1 Decembrie. De curând, aleșii au decis ca femeile să aibă dreptul de a munci până la vârsta de 65 de ani, la fel ca bărbații.

Curtea Constituțională a României a decis ca această modificare să aibă loc, astfel că femeile care doresc să continue activitatea după ce au împlinit vârsta de 63 de ani, o pot face.

În aceste condiţii, legea prevede că angajatorul nu mai are dreptul să întrerupă contractul de muncă al unei angajate, chiar dacă aceasta a împlinit vârsta standard de pensionare, adică de 63 de ani, scrie a1.ro, citată de capital.ro.

Potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptate de Guvern la 9 noiembrie, schimbarea se aplică de la 1 Decembrie 2018.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Klaus Iohannis a scăpat de emoții: Amendamentul prin care AUR voia să îi taie din bani nu a trecut în comisii

Avatar

Publicat

in

De

Bugetul Administraţiei Prezidenţiale pentru anul 2021 a primit, joi, raport favorabil din partea Comisiilor de reunite de buget-finanţe din Parlament, cu 24 voturi ‘pentru’, 17 ‘împotrivă’. AUR ceruse un buget mai mic pentru Administrația Prezidențială, dar amendamentele sale nu au trecut.

Pentru 2021, Administraţia Prezidenţială va primi de la bugetul de stat 58.814.000 lei (credite bugetare). În proiectul pentru anul în curs sunt prevăzute şi credite de angajament de 73.548.000 lei, în creştere cu 1% faţă de anul precedent.

Citește și: Document din interior. S-a dat startul la ‘Vânătoarea de Amenzi’ în Poliția Română! ‘Normă’ zilnică pentru amendarea populației

Comisiile de buget-finanţe au început, joi seară, dezbaterile pe bugetele ordonatorilor principali de credite, după ce au adoptat mai multe articole din proiectul bugetului de stat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Thierry Henry a demisionat din postul de antrenor al echipei canadiene Montreal CF

Avatar

Publicat

in

De

Francezul Thierry Henry a renunţat din ”motive familiale” la banca tehnică a echipei CF Montreal, care evoluează în Liga nord-americană de fotbal (MLS), a anunţat joi seara conducerea clubului canadian, scrie AFP.

Henry antrena echipa din anul 2019.
Fostul mare internaţional francez (43 de ani), văzut la un moment dat ca viitor tehnician al echipei engleze Bournemouth (liga a 2-a), care între timp a angajat alt antrenor, a explicat că nu şi-a putut vedea copiii, care au rămas în Marea Britanie din cauza pandemiei de Covid-19.

El a vorbit despre un an ”extrem de dificil” din punct de vedere al vieţii personale pentru a-şi justifica decizia.

Thierry Henry a sosit la gruparea din Montreal în noiembrie 2019, după doar trei luni la cârma echipei AS Monaco în sezonul 2018-2019, prima sa experienţă ca antrenor principal.

Sezonul 2021 al MLS, care era prevăzut să debuteze pe 3 aprilie, va începe acum pe 17 aprilie, după ce sindicatul jucătorilor a acceptat propunerea ligii de prelungire cu doi ani a convenţiei colective în vigoare, până în 2027, pentru a putea face faţă pierderilor economice provocate de pandemia de coronavirus.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend