Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Schimbare majoră în Franța: Banca Centrală limitează investițiile în petrol și gaze. Semnal dat în Europa

Avatar

Publicat

in

Banca centrală franceză a anunțat că va ieși din afacerile cu cărbune și își va limita expunerea la petrol și gaze naturale în portofoliul său de investiții până în 2024, ca parte a unei schimbări active către active prietenoase cu mediul, relatează Reuters.

Citește și: SONDAJ CURS – Câţi români vor să se vaccineze anti-COVID şi cum ajung să ia decizia

Multe bănci centrale s-au angajat să-și modifice portofoliile de investiții ca parte a unui efort de a încuraja sistemul financiar să sprijine o economie mai puțin dăunătoare mediului, informează Mediafax.

Banca Franței gestionează un portofoliu de investiții de 22 de miliarde de euro, separat de achizițiile de active aferente operațiunilor sale de politică monetară.

Într-o declarațieinstituția a spus că până la sfârșitul acestui an nu va mai investi în companii care generează peste 2% din venituri din cărbune și că va reduce pragul la zero până la sfârșitul anului 2024. În prezent, pragul este de 10%.

Instituția a declarat și că va exclude, de asemenea, până în 2024 companiile cu peste 10% din venituri provenite din petrol sau 50% din gaze, ceea ce ar putea însemna că banca centrală ar trebui să renunțe la colaborarea cu grupuri energetice majore, cum este Total.

O altă categorie de companii cu care banca nu va mai colabora sunt cele care obțin 10% din veniturile lor din petrol sau gaze de șist, sau care explorează în Arctica sau în apele adânci.

În calitate de acționar, banca va vota din acest an împotriva noilor proiecte privind combustibili fosili.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Laura Codruța Kovesi taie în carne vie: A respins 7 candidați bulgari pentru posturile de procurori europeni delegați

Avatar

Publicat

in

De

Procurorul-șef european Laura Codruța Kovesi a respins șapte din cele zece propuneri ale Bulgariei pentru posturile de procurori europeni delegați, deoarece candidații nu au calificarea și experiența necesare.

Propunerile au fost înaintate de Bulgaria Parchetului European (EPPO) pe 18 februarie, potrivit euractiv.com, care menţionează că cei şapte candidaţi respinşi sunt anchetatori, procurori regionali şi un judecător.

Ziarele Duma, 24 Chasa, Monitor şi Trud au scris joi despre acest refuz menţionând că Laura Kovesi a informat ministerul bulgar al justiţiei printr-o scrisoare în care comunică, de asemenea, că aşteaptă următorii candidaţi din partea Bulgariei.

Pe 13 februarie, colegiul procurorilor Consiliului Suprem Judiciar a selectat rapid 10 din cei 31 de candidaţi pentru aceste posturi europene. Au existat însă suspiciuni din partea unor observatori ai procesului de selecţie conform cărora alegerea acestora fusese decisă în prealabil.

Înaintea votului colegiului procurorilor, procurorul-şef Ivan Geşev a subliniat valoarea adaugată pe care ar prezentat-o pentru candidaţii selectaţi experienţa din afara domeniului urmăririi penale, care le-ar fi foarte utilă.

Conform regulilor votate de către colegiul procurorilor din Bulgaria, atunci când un candidat este respins de Luxemburg, se trimite candidatura persoanei care a primit următorul număr de voturi. Dintre cei 31 de candidaţi, în afară de cei zece selectaţi, doar Dimitar Hadjiyski a primit un vot pozitiv şi există un sprijin parţial pentru cinci procurori şi trei anchetatori, informează agerpres.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Dedesubturile schimbării radicale făcute în Ministerul de Interne! Dumitru Coarnă: ‘Bode a majorat schema să-i facă loc Irinei Alexe’

EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei: ‘Consider că mi-am făcut datoria față de bucureșteni’

Florin Cîțu anunță schimbări radicale: ‘Venim cu o lege a salarizării nouă. Nu cred că mai găsești salariu minim în sectorul public. De aici ar trebui să începem’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Athletics: Gabriel Bitan qualifies for long jump event at European Indoor Athletics Championships

Avatar

Publicat

in

De

Romanian athlete Gabriel Bitan qualified on Thursday evening for the final of the long jump event at the European Indoor Athletics Championships in Torun (Poland), with 7.78 meters, according to AGERPRES.

Bitan (22 years old), who last month won the title of indoor national champion, with 8.14 meters, finished the qualifications on the 7th place, his other jumps having 7.51 meters, respectively 7.43 meters.

The best performance was achieved by the Swede Thobias Montler, with 8.18 meters.

”Having no previous experience, to be honest, I got a little lost when I entered the track. But from jump to jump I managed to recover a bit and qualify for the final. Tomorrow [Friday] I can say that I already have experience and I hope to be at 100% at the first attempt,” Gabriel Bitan told the official website of the Romanian Athletics Federation.

Romania had another representative in the competition on Thursday, Roxana Rotaru in the 3,000 meters qualifiers, but she gave up.

Romania participates in the European Indoor Championships in Torun with a group of 15 athletes and aims to obtain a medal.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend