Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Scene incredibile în Parlament! Simion l-a îmbrâncit pe Virgil Popescu

Publicat

in

Scene incredibile s-au întâmplat în urma cu puțin timp în plenul parlamentului. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost agresat fizic in plenul Parlamentului de către liderul AUR, George Simion. Acesta a mers efectiv peste Popescu în timp ce își susținea discursul.

Se pare că o expresie a ministrului l-a agitat pe George Simion: „Pot să îi spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?”, a fost replica lui Virgil Popescu la care George Simion a avut o ieșire violentă. Este pentru prima dată când se întâmplă un astfel de incindent în plenul Parlamentului.

În urma incidentului, ședința de plen în care se dezbătea moțiunea de cenzură depusă împotriva ministrului Energiei a fost suspendată: „În aceste condiții eu nu pot să continui ședința. Convoc ședința Biroului Permanent. Declar ședința închisă”, a fost anunțul din Parlament

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Premierul Nicolae Ciucă: ‘Am aprobat astăzi, în ședința de Guvern, o rectificare bugetară pozitivă, bazată pe majorarea PIB-ului și pe creșterea cu aproape 30 de miliarde de lei a veniturilor bugetului general consolidat’

Publicat

in

De

Premierul Nicolae Ciucă precizează, într-o postare pe Facebook, că rectificarea bugetară adoptată joi de Guvern este pozitivă, iar bugetul pentru investiţii creşte cu 3,4 miliarde de lei, precizând că priorităţile Executivului rămân protejarea cetăţenilor, susţinerea economiei şi atragerea fondurilor europene.

”Am aprobat astăzi, în şedinţa de Guvern, o rectificare bugetară pozitivă, bazată pe majorarea PIB-ului şi pe creşterea cu aproape 30 de miliarde de lei a veniturilor bugetului general consolidat. Priorităţile noastre rămân protejarea cetăţenilor, susţinerea economiei şi atragerea fondurilor europene”, afirmă Ciucă într-o postare pe Facebook.

El precizează că bugetul pentru investiţii creşte cu 3,4 miliarde de lei, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale va beneficia de 7,3 miliarde în plus pentru protecţia familiilor şi a copiilor, ajutoare pentru compensarea preţului la energie.

La Sănătate, vor fi direcţionaţi în plus 2,6 miliarde de lei pentru proiectele de modernizare şi susţinere a serviciilor medicale.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene primeşte în plus 2,7 miliarde de lei, Ministerul Energiei 2,4 miliarde de lei, Ministerul Transporturilor, 2 miliarde de lei, Ministerul Dezvoltării, aproximativ 650 de milioane de lei, iar Ministerul Agriculturii va beneficia de o alocare suplimentară de 716 milioane de lei pentru dezvoltarea sistemului de irigaţii şi sprijinirea fermierilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

S-a lepădat Kelemen Hunor de Viktor Orban? Nicolae Ciucă: ‘Ne permite să menținem stabilitatea politică și funcționarea coaliției’

Publicat

in

De

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă afirmă că liderul UDMR, Kelemen Hunor, a dat explicaţii în şedinţa coaliţiei despre discursul susţinut de Victor Orban în România, iar în urma acestora s-a ajuns la concluzia că se poate menţine stabilitatea politică şi funcţionarea coaliţiei.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, joi, dacă Kelemen Hunor a dat explicaţii despre discursul lui Viktor Orban în ultima şedinţă a coaliţiei şi a confirmat.

Potrivit liderului PNL, aspectele prezentate de preşedintele UDMR ţin de faptul că el personal nu a participat la evenimentul discutat, dar şi despre faptul că nu poate fi făcut responsabil de declaraţiile altei persoane.

”Al treilea punct – a fost vorba despre comentarii de nuanţă pe care le va explica personal (…) A reieşit foarte clar că nici dumnealui, nici UDMR nu se îndepărtează de la valorile şi principiile democratice euroatlantice.”, a afirmat liderul PNL.

Întrebat dacă a fost mulţumit de explicaţiile oferite, Nicolae Ciucă a afirmat: ”Explicaţia ne permite să menţinem stabilitatea politică şi funcţionarea coaliţiei”.  

Premierul Ungariei Viktor Orban a spus, la Tuşnad, că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie a Occidentului, el precizând totodată că discursul ruşilor trebuie luat în serios.

De asemenea, Viktor Orban consideră că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul, iar conflictul nu va fi încheiat decât în urma negocierilor ruso-americane.

Totodată, Viktor Orban a mai declarat:  „Pentru că există o lume în care popoarele din Europa sunt amestecate cu cele din afara Europei. Aceasta este o lume de rasă mixtă. Şi avem un amestec de popoare din interiorul Europei: se mută, lucrează, se mută. (…) Suntem dispuşi să ne amestecăm unii cu alţii, dar nu vrem să devenim rasă mixtă”, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend