Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Scene de groază în Nigeria – Capul tăiat al unui parlamentar, descoperit într-un parc / Imagini șocante

Publicat

in

Poliția din Nigeria a descoperit capul tăiat al unui deputat care a dispărut săptămâna trecută în statul Anambra din sud-estul țării. Autoritățile nigeriene îi acuză pe separatiștii din zonă de comiterea unui val de omoruri și răpiri, potrivit CNN, anunță mediafax.

Okechukwu Okoye, un parlamentar în adunarea statului Anambra din Nigeria, și asistentul său au dispărut pe 15 mai. Capul deputatului a fost găsit în weekend într-un parc din zona Nnewi South, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din statul Anambra, Tochukwu Ikenga.

„Parlamentarul a fost ucis. Capul său a fost găsit de-a lungul drumului Nnobi. Nu există încă niciun suspect în custodie”, a spus Ikenga.

Guvernatorul statului Anambra a oferit o recompensă de 24.000 de dolari pentru informații despre ucigași.

Violențele sunt frecvente în Nigeria. Răpirile pentru răscumpărare sunt numeroase în nord-vest, iar o insurgență islamistă durează de mai bine de un deceniu în nord-estul țării. De asemenea, la începutul acestei luni, bărbați înarmați au ucis și decapitat doi soldați în statul Imo din sud.

Amnesty International a declarat anul trecut că forțele de securitate nigeriene au ucis cel puțin 115 persoane în sud-estul țării în primele opt luni ale anului 2021 și au arestat în mod arbitrar sau au torturat zeci de alte persoane.

content-image

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Scurgerile de gaze din conductele Nord Stream sunt cauzate de acțiuni deliberate, spune premierul Danemarcei

Publicat

in

De

n. onofrei • HotNews.ro

Scurgerile detectate în Marea Baltică de la gazoductele Nord Stream au fost în mod clar cauzate de acțiuni deliberate și nu ar fi putut fi rezultatul unor accidente, a declarat marți premierul Danemarcei Mette Frederiksen, relatează Reuters.

Mette FrederiksenFoto: Mads Claus Rasmussen / AFP / Profimedia

„Acum este o evaluare clară a autorităților că acestea sunt acțiuni deliberate. Nu a fost un accident”, a declarat Mette Frederiksen la o conferință de presă la Copenhaga.

„Nu există încă informații care să indice cine ar putea fi în spatele acestei acțiuni”, a spus ea, adăugând că autoritățile nu văd incidentele ca pe o amenințare militară directă împotriva Danemarcei.

Europa investighează scurgeri majore de gaz de la două conducte rusești în Marea Baltică, lângă Suedia și Danemarca, în timp ce Suedia a lansat o anchetă preliminară pentru un posibil sabotaj. Scurgerile, raportate pentru prima dată luni, au fost în apele internaționale, dar în zona economică exclusivă a Danemarcei și Suediei.

Autoritățile daneze evaluează că pagubele au fost cauzate de explozii, a declarat ministrul Energiei, Dan Jorgensen, în cadrul briefingului. El a adăugat că dimensiunea găurilor din conducte indică faptul că scurgerile nu ar fi putut fi cauzate de un accident, cum ar fi lovitura unei ancore.

Conductele deteriorate se află la o adâncime de 70-90 de metri sub nivelul mării, a spus Jorgensen.

Mette Frederiksen a fost marți la inagurarea Baltic Pipe, unde a zis că este „dificil de imaginat” că cele trei scurgeri concomitente de pe cele două conducte de gaz subacvatice Nord Stream 1 și 2 din Marea Baltică au fost „accidentale”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Secretarul general al Comitetului Olimpic Rus ar fi fugit din țară

Publicat

in

De

Anastasia Davydova, secretarul general al Comitetului Olimpic Rus (ROC) și de cinci ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a fugit din țară, potrivit presei de stat ruse, citată de mai multe surse jurnalistice europene.

Plecarea lui Davydova din Rusia are loc în urma unei mobilizări parțiale a rezervelor militare pentru a lupta în războiul din Ucraina și a ordinului dat de Ministerul Sporturilor organismelor naționale de conducere de a suspenda taberele de antrenament din străinătate.

Agenția de știri de stat TASS relatează că Davydova a anunțat personalul de la baza sa de înot artistic din Moscova că nu intenționează să se întoarcă în Rusia.

Davydova este secretar general al ROC, după o carieră remarcabilă ca sportivă.

Cele cinci medalii olimpice de aur ale lui Davydova – câștigate la înot sincron la Atena 2004, Beijing 2008 și Londra 2012 – reprezintă o performanță depășită doar de compatrioata Svetlana Romashina.

În timp ce Comitetul Internațional Olimpic a recomandat ca sportivii și echipele naționale rusești să fie interzise din competițiile internaționale din cauza războiului din Ucraina, ROC nu a fost suspendat.

Conform Ria Novosti, Comitetul Olimpic Rus a declarat că nu știa despre plecarea Anastasiei Davydova și a membrilor familiei sale din Rusia, precum și de cererile de demisie din atribuția de secretar general al organizației.

Marți, Tatyana Pokrovskaya, antrenorul principal al echipei naționale ruse de înot sincron, a declarat pentru RIA Novosti că Davydova a părăsit Rusia.

„Comitetul Olimpic rus nu știe în prezent despre Anastasia Davydova că ea sau vreun membru al familiei sale a părăsit țara noastră și că nu intenționează să se întoarcă în Rusia. ROC nu a primit nicio autorizație de la secretarul general de a comuniica ceva în acest sens”.

Reuniunea olimpică, în cadrul căreia va fi aleasă noua conducere a ROC, este programată pentru 20 decembrie.

„ROC își desfășoară activitatea planificată, inclusiv raportarea Adunării Olimpice și pregătirile pentru alegeri. A fost stabilită o dată, a început procesul de nominalizare a candidaților pentru funcțiile de conducere. Aparatul ROC funcționează într-un mod avansat, eficiența operațională a organizației nu depinde de situația personală a secretarului general.”

ROC a subliniat că, dacă va fi necesar, deciziile privind viitorul lui Davydova vor fi luate în conformitate cu statutul organizației și numai pe baza unor date verificate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend