Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Scenariu exploziv al doctorului Monica Pop: ‘Altfel e risc pentru orice pozitiv ca testul să fie fals și el să fie internat sănătos!’

Avatar

Publicat

in

Medicul Monica Pop, unul dintre doctorii care s-au declarat împotriva măsurilor draconice impuse de autorități în ultima perioadă, vine cu o ipoteză interesantă.

Pop susține că, pentru a evita erorile, și la confirmarea coronavirusului ar trebui două teste pozitive succesive, pentru internarea bolnavului.

Publicitate

Medicul a precizat că, așa cum se face la externare, când ai nevoie de două teste negative succesive, ar trebui să se facă și la confirmarea Covid-19.

În caz contrar, conchide medicul, e risc pentru orice pozitiv ca testul să fie fals, iar el să fie internat sănătos.

PROCENT DE EROARE RECUNOSCUT LA TESTE! SI NU NESEMNIFICATIV!
ATUNCI, DACA PT EXTERNARE E NEVOIE de 2 TESTE NEGATIVE SUCCESIVE,, PENTRI CONFIRMARE AR TREBUI TOT 2 TESTE, POZITIVE SUCCESIVE, LA 24 de ore interval! NU ASA AR FI MAI CORECT NUMARUL (ZILNIC AL) POZITIVILOR??!! Ar mai fi fluctuatia asta a procentelor de la o zi la alta? Adica raportul TESTATI- POZITIVI, CIND 5%, CIND 15%? E CORECT??!!

Normal ar fi ca orice test pozitiv sa fie repetat dupa 24 de ore. La acelasi sau la alt laborator. Ar fi MUUULT MAI CORECT si MUUULT mai putin costisitor. Si s-ar elimina majoritatea erorilor!
Altfel e risc pentru orice pozitiv ca testul sa fie FALS si el sa fie internat sanatos! Perfect pt a se infecta in contact cu adevaratii pacienti!”, a scris, pe Facebook, Monica Pop.

Vezi și

Analiză dură: Clasarea din Dosarul 10 August este o invitație la explozie socială. Cine ar fi avut interesul?

EXCLUSIV Lovitură pentru polițistul-bătăuș! A fost condamnat la închisoare! Decizia nu este definitivă

Legea a fost promulgată! Apar noi reguli pentru cei care locuiesc la bloc

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

49 de bărbaţi şi 14 femei au încercat să fugă cu acte false din Grecia în țări Occidentale din Europa de Vest

Avatar

Publicat

in

De

Forţele de securitate din Grecia au anunţat marţi că au reţinut zeci de migranţi care încercau să părăsească ilegal insula Creta cu documente de călătorie false, transmite dpa, relatează Agerpres.

Radioteleviziunea de stat din Creta a precizat, din surse ale poliţiei, că 49 de bărbaţi şi 14 femei au încercat în perioada 3-9 august să plece de pe aeroporturile Heraklion şi Chania către destinaţii din Germania, Belgia, Franţa, Italia şi Polonia.

Publicitate

Poliţia a arestat şi trei presupuşi traficanţi de persoane despre care susţine că au vândut migranţilor documente false.

Pe aeroporturile din Grecia sunt reţinuţi aproape zilnic migranţi cu acte false, în perioada uzuală a concediilor din Europa. Anul acesta nu a constituit o excepţie, în ciuda numărului de zboruri redus din cauza epidemiei de coronavirus.

Falsificatorii cer pentru actele respective între 500 şi 3000 de euro, în funcţie de calitate, menţionează dpa.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Coronavirus: Cum am putea avea încredere în vaccinul anti-Covid al Rusiei fără datele studiului, întreabă cercetătorii

Avatar

Publicat

in

De

Anunțul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, că va aproba un vaccin împotriva Covid-19 după mai puțin de două luni de testare pe oameni a provocat îngrijorare printre experții din sănătate de la nivel mondial. Aceștia spun că, fără datele întregului studiu, este greu să ai încredere în acest vaccin, relatează Reuters.

Cu intenția de a fi prima în cursa pentru dezvoltarea vaccinului împotriva Covid-19, Rusia încă nu a făcut teste la scare largă cu acest vaccin pentru a produce date care să arate dacă funcționează – ceva ce experții infecționiști consideră a fi un pas ”nechibzuit”.

Publicitate

”Rusia face la propriu un mare experiment la nivelul populației”, a spus Ayfer Ali, specialistă în cercetarea pe medicamente la Warwick Business School din Marea Britanie.

Ea a spus că o asemenea aprobare, pe repede înainte, ar putea însemna că nu pot fi detectate posibilele efecte adverse ale vaccinului. Acestea, în timp ce e posibil să fie rare, ar putea fi grave, a avertizat ea.

Francois Balloux, un expert la University College London’s Genetics Institute, a spus că este ”o decizie nesăbuită și prostească”.

”Vaccinarea în masă cu un vaccin testat impropriu nu este etic”, a spus el. ”Orice problemă în campania de vaccinare ar putea fi dezastruoasă atât prin efectele negative asupra populației, cât și din cauză că ar crește nivelul de respingere a vaccinării de către populație”.

“Ea a participat la experiment”, a spus Putin, adăugând că a făcut puțină febră “și asta a fost tot”.

Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College London, a spus că ”daunele colaterale” în implementarea oricărui vaccin care nu este sigur și eficient ”ar putea exacerba problemele noastre curente în mod insurmontabil”.

Chiar în timp ce Rusia a declarat victorie, mai mulți producători de medicamente din lume se află în plin proces de testare la scare largă, teste clinice avansate pe potențialele lor vaccinuri anti-Covid, pe zeci de mii de participanți voluntari.

Printre cei fruntași sunt Moderna, Pfizer și AstraZeneca, care spun că speră ca vaccinurile lor să afle dacă vaccinurile lor funcționează și sunt sigure până la finalul anului.

Toți așteaptă să își publice rezultatele testelor clinice pentru a trimite datele instituțiilor de reglementare din SUA, Europa pentru evaluare înainte să li se dea aprobarea pentru folosirea în masă.

Aprobarea vaccinului rus de către Ministerul Sănătății vine înaintea unor teste care ar fi implicat în mod normal mii de participanți, cunoscută ca teste clinice Faza III.Astfel de teste sunt considerate esențiale pentru aprobare.

Experții au spus că lipsa datelor publicate cu privire la vaccinul rus – inclusiv despre cum este făcut și cât de sigur este, răspunsul imun și dacă poate preveni infectarea cu Covid-19 – lasă cercetătorii, autoritățile din sănătate și publicul în întuneric.

Citește și:

Coronavirus: Berlin are îndoieli în privința “calității, eficienței și securității” vaccinului rusesc

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend