Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Scenariile autorităților sunt tot mai sumbre: România ar putea ajunge la 17.000 de cazuri de COVID-19 pe zi

Publicat

in

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a precizat că unul dintre scenariile de la Ministerul Sănătăţii arată că am putea ajunge la 17.000 de cazuri de COVID-19 pe zi. El a vorbit şi despre măsurile luate de autorităţi în contextul valului patru al pandemiei, campania de vaccinare, cât şi despre imunizarea cu doza trei, potrivit News.ro.

„Sunt autorităţile luate prin surprindere de valul patru? Valul patru are o acceleraţie mult mai puternică. Creşterea numărului de cazuri se petrece mult mai rapid. E cauzat de contagiozitatea acestei tulpini, Delta. Creşterea este mult, mult mai accelerată. Cel mai probabil, SARS-CoV-2 va exista alături de noi pentru o lungă perioadă. Toată diferenţa este între infectare şi îmbolnăvire. Nu este nicio problemă dacă te infectezi şi ai imunitate. Cel mai probabil vor existat şi alte valuri ale pandemiei. Acest însă va fi unul destul de puternic, destul de intens. Sunt prognoze care merg până la 17.000 de cazuri pe zi. Este unul dintre scenarii. Luna septembrie are poate cel mai mare impact din punct de vedere epidemiologic. Se întâlnesc grupuri de persoane care vin din diverse medii, după concendii, la şcoală. În luna septembrie vorbim de temperaturi care încep să scadă şi activitatea se mută la interior. Sunt variabile care au un impact. Important este cum trecem peste acest val patru. Sigur că lucrurile puteau fi făcute mai bine. Nu a ştiut nimeni care este cea mai potrivită abordare. Cel mai important lucru care a cauzat dezvoltării ulterioare a pandemiei este că nu avem o cultură a lucrului împreună. Atunci când toată societatea a acţionat împreună, amintiţi-vă luna mai 2019, rezultatele s-au văzut”, a declarat Andrei Baciu.

Secretarul de stat în MS nu consideră că medicii răspândesc neîncrederea în vaccinarea împotriva COVID-19 şi crede într-o maşinărie de fake news care are un impact foarte mare în societate.

„Toate persoanele care încă nu au luat decizia de a se vaccina au luat această decizie din motive de siguranţă. Au considerat că această decizie îi ţine în siguranţă. Şi aici intervine partea de fake news. Întregul corp medical din România nu se identifică în totalitate cu corpul ştiinţific care a prelucrat aceste argumente referitoare la vaccin. Nu cred că medicii răspândesc neîncrederea în vaccinare. Maşinăria de fake news este însă puternică şi are un impact foarte mare. Trebuie să contrabalansăm aceste informaţii false. Beneficiile vaccinării le comunicăm şi le transmitem”, a completat Andrei Baciu.

El a adăugat că trebuie cântărită foarte serios situaţia atunci când aducem în discuţie vaccinarea obligatorie.

„Vaccinarea obligatorie. Când defineşti o astfel de măsură trebuie să vezi ce faci dacă măsura nu este respectată. Când vorbim de obligativitate trebuie să cântărim foarte serios. Este vorba şi de o responsabilitate individuală. Nu trebuie să am un comportament neapărat pentru că aşa mi se spune. Pentru că după doi ani deja absolut oricine cunoaşte pe cineva care a trecut prin boală”, a explicat secretarul de stat în MS.

Referitor la campania de vaccinare, Andrei Baciu a explicat că aceasta „a fost contaminată de discuţii neconstructive din sfera politică”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

fanatik.ro: Destinul amicului proxenet al lui Robert Negoiță. ”Terra” și-a luat licența în management în Anglia și s-a căsătorit cu jurista de la ”Mediu”

Publicat

in

De

Cu mai bine de un deceniu în urmă, un scandal uriaș cutremura scena politică, după o operațiune DIICOT care a destructurat o rețea de proxeneți care acționa la nivel internațional. Sub umbrela unei agenții de fotomodele, tinerele ajunseseră și în patul unor politicieni social-democrați, precum și ai unor artiști din showbiz.

Destinul amicului proxenet al lui Robert Negoiță. ”Terra” și-a luat licența în management în Anglia și s-a căsătorit cu jurista de la ”Mediu”Foto: fanatik.ro

Citește mai mult pe fanatik.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 4,5%

Publicat

in

De

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, a crescut cu 4,5% în primul semestru al anului în curs, faţă de acelaşi interval din 2021, conform datelor publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În marja creşterii cifrei de afaceri ca serie brută s-au consemnat rezultate pozitive în: comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,4%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+5,6%), comerţul cu autovehicule (+2,9%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+2,8%).

Raportat la primele şase luni ale anului trecut, în 2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,8%, conform Agerpres.

Totodată, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, ca serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 36,7% mai mare, de la an la an, influenţată de majorarea afacerilor din: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+42,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+39,7%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+30,7%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+22,5%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+21,2%).

În acelaşi timp, ca serie ajustată, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, a consemnat o cifră de afaceri în creştere cu 40%, în semestrul I din 2022 faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent.

Potrivit sursei citate, la nivel comparativ iunie vs mai 2022, afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, au crescut atât ca serie brută (+0,3%), cât şi ca serie ajustată (+0,4%).

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, datele INS relevă un salt al afacerilor de 4,9%, ca serie brută, respectiv de 1,6%, ca serie ajustată.

De asemenea, în iunie 2022, comparativ cu iunie 2021, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, a crescut ca serie brută cu 0,8%, datorită comerţului cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,8%), comerţului cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+1,4%) şi comerţului cu autovehicule cu (+0,9%). Pe de altă parte, activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au scăzut cu 2,3%, raportat la perioada de referinţă.

Afacerile din acelaşi domeniu, dar ca serie ajustată, s-au diminuat cu 1,6%, faţă de luna iunie 2021.

Serviciile de piaţă prestate populaţiei au înregistrat, în luna iunie 2022, o cifră de afaceri cu 26% mai mare comparativ cu luna iunie 2021, ca serie brută, precum şi o majorare cu 30,4%, ca serie ajustată.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend