Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Scenarii rusești: Ucraina atacă la Donbas, iar rușii intervin cu trupe; Ucraina se rupe în două

Publicat

in

Ucraina stă pe un butoi cu pulbere în aceste zile! Kievul acuză Rusia că masează trupe la graniță, ba chiar că au și ucis trupe ucrainene, asta în timp ce Moscova respinge acuzațiile. Ambele tabere se „tatonează” și caută sprijin, în special Ucraina (chiar azi președintele Volodimir Zelensky are o întâlnire cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan pe acest subiect).

În acest timp scenariile asupra unui nou conflict în Ucraina nu se lasă așteptate. Iar de la Moscova a fost lansat recent unul în care războiul pare iminent. Canalele rusești difuzează ipoteza unui atac din partea Kievului la Donbas declarând Moscova agresor, după care armata rusă va trebui să protejeze cetățenii Federației Ruse care se află în autoproclamatele zone, relatează portalul URA.RU, care citează un expert militar, un colonel de rezervă, șeful Departamentului de Științe Politice și Sociologie al Universității Economice Ruse.

Colonelul în rezervă Igor Korotchenko spune într-o conversație cu jurnaliștii de la URA.RU că declarațiile autorităților ucrainene conform cărora Kievul nu este interesat de războiul de la Donbass sunt false. „Dacă Ucraina începe să curețe la Donbass, atunci armatele vor trebui să înceapă ostilități active. Ucraina poate deveni pașnică dacă vede pumnul militar al Rusiei”, a subliniat Korotchenko.

El crede că, dacă Rusia va interveni în conflictul de la Donbass, atunci Ucraina o să fie împărțită. „Ucraina va fi împărțită în două părți: estică și vestică”, a adăugat colonelul în rezervă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

CSA Steaua Bucureşti şi CS Rapid Bucureşti au obţinut victorii în Cupa României la polo pe apă feminin

Publicat

in

De

CSA Steaua Bucureşti şi CS Rapid Bucureşti au obţinut victorii, sâmbătă, în Cupa României la polo pe apă feminin, găzduită de Bazinul de înot didactic din Focşani.

CSA Steaua, proaspăta campioană naţională, a surclasat-o pe CSM Tg Mureş cu 29-3, în timp ce CS Rapid a dispus de CS Dinamo cu 9-6, potrivit Agerpres.ro.

Victorioase şi vineri, CSA Steaua şi CS Rapid se vor înfrunta duminică într-o veritabilă finală a competiţiei, de la ora 13:00. Meciul CS Dinamo Bucureşti – CSM Tg Mureş (11:30) va decide cealaltă echipă care va ocupa un loc pe podium.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Scrimă: Maria Boldor Boghiţă şi Benjamin Bodo au câştigat titlurile individuale de campioni naţionali la floretă

Publicat

in

De

Maria Boldor Boghiţă (CSA Steaua) şi Benjamin Bodo (CSU Poli Timişoara) au câştigat, sâmbătă, titlurile individuale de campioni naţionali la floretă, în urma competiţiilor desfăşurate la Timişoara, potrivit site-ului Federaţiei Române de Scrimă.

La feminin, Maria Boldor Boghiţă a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu (CSU Poli Timişoara), cu 15-8. Medaliile de bronz au fost obţinute de Andreea Gheorghe (CSU Poli Timişoara), învinsă cu 15-12 în semifinale de colega sa Rebeca Cândescu, şi de Mălina Călugăreanu (CSA Steaua), întrecută în penultimul act de colega sa Maria Boldor, cu 15-10.

De remarcat că în sferturi, Maria Boldor a întrecut-o pe sora sa mai mică Ana Boldor Boghiţă (CSU Poli Timişoara), cu 15-14, potrivit Agerpres.ro.

La întreceri au luat parte 38 de floretiste.

În competiţia masculină, Benjamin Bodo (CSU Poli Timişoara) l-a învins în finală pe Alexandru Sîrb (CSA Steaua) cu 15-10.

Bodo şi Sîrb au câştigat în semifinale cu acelaşi scor, 15-10. Sârb l-a întrecut pe Eugen Vadaniuc (CSU Poli Timişoara), iar Bodo l-a învins pe Alexandru Pîrva (CSA Steaua). Vadaniuc şi Pîrva s-au ales cu medaliile de bronz.

La competiţie s-au aliniat 31 de floretişti.

Duminică sunt programate probele pe echipe.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend