Conecteaza-te cu noi

MONDENITATI

Scapă doar NOROCOŞII. Cele mai periculoase ţări din lume, locul unde la 21 de minute se produce o CRIMĂ

Avatar

Publicat

in

1. Africa de Sud

 

 

Este descrisă drept Centrul Mondial al Violurilor, numărul acestora fiind de departe cel mai mare din lume, 118,3 la 100.000 de persoane. Pe lângă aceasta, avem de-a face şi cu o rată incredibil de mare a criminalităţii (31,8 la 100.000 oameni), iar dacă în majoritatea statelor omorurile au loc în zonele mai sărace aici ele au o frecvenţă mare pe teritoriul întregii ţări. Nu-i de mirare că gărzi înarmate protejează în Africa de Sud grupurile de turişti bogaţi. Munca în agricultură a devenit în Africa de Sud cel mai periculos job din lume, rata criminalităţii printre fermieri fiind de aproximativ 8 ori mai mare decât media naţională. De asemenea, trebuie subliniat că peste 10 milioane de persoane sunt infectate cu virusul HIV, astfel că oricât de frumoasă ar fi Africa de Sud trebuie să vă gândiţi de mai multe ori înainte de a merge să o vizitaţi. Aproximativ 50 de persoane sunt asasinate zilnic în Africa de Sud.

 

2. Brazilia

 

 

Dacă mergeţi în Brazilia ar trebui să fiţi îmbrăcat cât mai jerpelit cu putinţă, pentru că oricine arată ca un turist este o ţintă a hoţilor şi tâlharilor în această ţară. Creşterea economică a accentuat decalajul dintre bogaţi şi săraci, iar rata criminalităţii şi-a luat un mare avânt. Criminalitatea stradală se manifestă frecvent în Rio de Janeiro şi Sao Paolo. Rata criminalităţii în această ţară este între 27,1 la 100.000 locuitori.

 

Una dintre tâlhăriile frecvente este “răpirea rapidă”, tâlharul mergând cu victima la un bancomat, de unde aceasta să scoată bani pentru a-şi plăti răscumpărarea. Dacă nu ai suficienţi bani aproape eşti pus să-ţi suni familia să-ţi alimenteze contul. Crima organizată este şi ea o mare problemă, mai ales în Rio şi Sao Paolo, între grupările temute remarcându-se  Comando Vermelho, Amigos dos Amigos, Terceiro Comando Puro, and Primeiro Comando da Capital.  În unele zone ale ţării foşti membri ai poliţiei s-au constituit în organizaţii de “justiţiari”, pentru apărarea populaţiei, dar şi ele sunt considerate bande criminale periculoase. De obicei după ce lichidează traficanţii de droguri şi marii infractori preiau controlul zonei şi storc taxe de protecţie de la diverse firme şi se fac responsabile şi de alte crime, inclusiv ale unor jurnalişti.

 

3. Columbia

 

 

Este o ţară a fărădelegilor, Centrul Mondial al Răpirilor, iar în privinţa ratei criminalităţii se află pe locul 4 în lume.  Grupările paramilitare se află într-un continuu război cu guvernul, primarii sunt ucişi cu zecile în fiecare an, iar fabricanţii de droguri îşi fac treaba cu iscusinţă, furnizând lumii 75% din producţia mondială de cocaină. Nici măcar cei aflaţi în slujba organizaţiilor de caritate nu sunt în siguranţă în această ţară şi mai mulţi misionari catolici au fost ucişi în ultima vreme. Datorită reliefului său, Columbia ar trebui să fie un paradis turistic, însă în realitate este unul dintre cele mai de temut locuri de pe pământ.

 

4. Venezuela

 

 

Venezuela este o ţară cu un relief minunat şi cu plaje superbe, dar este foarte riscant să-ţi planifici o vacanţă aici. Rata criminalităţii este înfricoşătoare, 79 la 100.000 locuitori, şi, conform statisticilor, o persoană este ucisă în această ţară la fiecare 21 de minute. Un supliment de morţi pentru capitala ţării, Caracas, unde rata criminalităţii este 122 la 100.000 locuitori. De asemenea, această rată este mult mai mare în “barrios” sau “ranchos” (zonele de mahala), unde după lăsarea întunericului omorul este îndeletnicirea de bază. Prin Venezuela sunt tranzitate drogurile din Columbia, spre SUA şi Europa, astfel că răfuielile între bande sunt şi ele frecvente. Infractorii nu au milă faţă de victime şi mulţi turişti au fost ucişi în timpul tâlhăriilor.

 

5. Mexic

 

Rata criminalităţii este ridicată în special în marile centre urbane. La un moment dat se părea că situaţia a fost scăpată de sub control şi nici acum nu este prea roză, însă s-au făcut eforturi considerabile pentru protejarea populaţiei, astfel că în capitala Ciudad de Mexico avem o medie de un ofiţer de poliţie în uniformă, la 100 de cetăţeni. Este cel mai mare raport poliţist/cetăţeni existent în lume.

 

Conform rapoartelor recente, 13 dintre cele mai periculoase 50 de oraşe din lume sunt din Mexic: Ciudad de Mexico, Ciudad Juarez, Torreon, Cuernavaca, Durango, Chihuahua, Reynosa, Mazatlán, Culiacán, Nuevo Laredo, Tepic și El Mante. Alte orașe nesigure sunt Mexicali, Tampico, Matamoros, Tantoyuca şi Tijuana.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

INEDIT! Fost europarlmentar, din birourile de la Bruxelles… la cules de prune pe deal!

Avatar

Publicat

in

“Veşnicia s-a născut la sat” credea Lucian Blaga și, daca marele poet mai trăia și atăzi, probabil se felicita pentru ca, acum aproape 100 de ani, nu era convins de asta, ci doar credea acest lucru. O postare pe facebook a fostului europarlamentar PSD, argeșeanca Gabriela Zoană, ar putea reformula celebrul vers al lui Blaga: Veşnicia s-a născut la sat, s-a evaporat in meandrele tehnologiei moderne dispărând pe facebook, tablete si telefoane, dar poate renaște doar atunci cand redevenim copii în livada bunicilor…

Asta pentru ca fostul europarlamentar, avocat de meserie si om de baza al PSD, nu a mai postat pe facebook poze de la Bruxelles, din timpul activităților de partid sau de prin calatorii în țări exotice. Și-a surprins prietenii cu imagini din livada bunicilor din timpul unei activități pe cale de dispariție – culesul prunelor, la care a audăugat și parte amintirile personale din copilaria petrecută într-un sat din Argeș. Postarea Gabrielei Zoană a strâns sute de aprecieri, trădeaza o altă latură a acestia si, probabil, i-a îndemnat pe mulți cei care au văzut-o să nu mergă astazi la o terasă din centru unde să butoneze din greu telefonul, să nu plece la Mamaia doar ca sa faca un selfie de fițe, ci să dea o fugă la țară pentru a redescoperi veșnicia…

Publicitate

Iată și o parte din texul care însoțește imaginile cu frumoasa pesedista la cules de prune, in livada buncilor de la țară.

“În anii copilăriei mele mergeam mereu la cules de prune la bunicii mei, de fapt era o activitate foarte așteptată și prilej pentru noi, copiii, să ne luăm la întrecere. Îmi amintesc cum urcam în grabă scara de la butoiul unde vărsam prunele care era imens, înalt cât tot hambarul. Cu gălețile pline alergam din livadă la hambar, nerăbdătoare să le umplu din nou. Culesul prunelor era foarte important în casa copilăriei mele și principalul mijloc de venit pe timpul iernii: tătăiță era negustor de țuică și bătea țara în lung și-n lat să-și vândă marfa. Bunicii mei au fost cei mai frumoși oameni pe care i-am cunoscut vreodată, frumoși la chip, frumoși la suflet și cu o inteligență emoțională demnă să umple cărți întregi de parenting și dezvoltare personală.”, a scris, alături de fotografii, Gabriela Zoană.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Șoc! O artistă iubită de public a divorțat

Avatar

Publicat

in

Anca Turcașiu, după 22 de ani de căsnicie cu George Cristian, divorțează. Anunțul cu un puternic impact a fost făcut chiar de către artistă.

“Am divorțat! Am divorțat de bărbatul pe care l am ales să mi fie sprijin! Suflet pereche! In brațele căruia am crezut că voi imbatrani! Dar viața îți oferă lecții de învățat! Ne naștem să primim lecții! Merg mai departe cu fruntea sus, convinsă că sunt iubită de Dumnezeu și de voi și aștept de acum înainte liniște, echilibru, iubire, pace și armonie!
Știu că cineva acolo sus mă iubește și voi avea parte de tot binele Pământului! Nu așteptați nimic de la mine! Nu voi răspunde nimănui! Viața mea personală nu va fi expusă niciodată!

Publicitate

Rămân demnă, optimistă și sigură că voi redeveni fericită și iubită ! Sunt aici pe Pământ că să ofer iubire, bucurie și voi face asta până la sfârșit! Mulțumesc anticipat presei pentru liniște! Vă mulțumesc celor care mi ați fost alături in această perioadă grea din viața mea! Vă mulțumesc mult! Fără voi n aș fi putut!”, acesta a fost mesajul artistei într-o postare de pe rețeaua de socializare Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend