Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Scandalul scrisorilor trimise de ANAF continua – Copii cu handicap somati sa plateasca

Avatar

Publicat

in

Reclamatiile privind scrisorile primte din partea ANAF conform carora mai bine de 10.000 de persoane din Curtea de Arges si comunele limitrofe trebuie sa achite anumite sume de bani cate finante, continua.

Madalina Fotache, presedintele Asociatiei Cultural Crestine Aripi de Inger reclama faptul ca astfel de instiintari de la finante au primit iunclusiv copiii minori cu handicap. Mai mult decat atat, sumele de bani pe care acestia ar trebui sa le achite sunt de cate 468 lei, raportate la un venit anual de 8400 lei, bani pe care nici un copil cu dizabilitaţi nu îl primeste. “Un copil normal, pentru care au venit aceste scrisori, are un venit de 42 de lei lunar. Un copil cu dizabilitati are 84 de lei alocatie si alti 91 de lei alocatie de handicap. In nici un caz nu se ajunge la venitul trecut in aceste instiintari. Mai mult,  conform legii care este trecuta aici, copiii minori beneficiază de asigurările sociale, de sănătate, gratuit. Mi se pare o situaţie foarte ciudată. Vă pot spune că la Curtea de Arges si zonele limitrofe au ajuns 10.000 de astfel de instiintari si se mai asteapta inca 10.000. Sunt vizate trei categorii de persoane si anume copiii normali, copiii cu dizabilitati si persoanele care nu au nici un venit”, a declarat Madalina Fotache.

“La finante au zis sa revin peste cateva saptamani”

Pentru a lamuri situatia, femeia care de altfel reprezinta zeci de copii cu handicap, s-a adresat la sediul Finanţelor Publice din Curtea de Arges insa nu a primit nici un raspuns concret, asa cum nu ar fi primit nici alti parinti ai caror copii au primit astfel de notificari. “La Finante mi-au spus ca sa ma intorc peste cateva saptamani sau, daca nu imi convine, sa fac contestatie. Pai peste cateva saptamani expira termenul si asta inseamna ca voi fi pusa sa platesc penalitati?” a mai completat aceasta.

Tuturor argesenilor care se lovesc de aceasta problema, le reamintim faptul ca functionarii de la Finante au facut demersurile necesare la sediul de la Ploiesti, care de altfel a trimis adresele, pentru gasirea unor solutii, mai ales in cazul copiilor minori care nu trebuie sa achite contributiile la sanatate nici pentru anul 2012 asa cum se cere prin aceste hartii.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Avatar

    Nelu

    7 ianuarie 2015 la 6:48

    Nu-mi vine sa cred,cum sa plateasca persoanele care nu au nici un venit !?,dar de fapt ce reprezinta aceasta suma ?Vedeti oameni buni, asa se intampla cand se pun oameni in functii de conducere pe criterii politice.Eu cand aud de oameni politici deja ma gandesc la ce e mai rau,,oameni care nu stiu nimic,oameni care nu au facut nimic in viata lor, ei stiu sa faca trafic de influenta,sa-si caute prin orice mijloace castiguri si bineinteles vestitele comisioane la semnatura.

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Bill Gates: ‘Amenințarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru’

Avatar

Publicat

in

De

Bill Gates crede că lumea trebuie să se pregătească pentru următoarea pandemie așa cum s-ar pregăti pentru un război. 

„Nu ne putem permite să fim prinşi din nou cu garda jos. Ameninţarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru – cu excepţia cazului în care lumea ia măsuri pentru a o preveni,” a scris miliardarul filantrop, potrivit Mediafax, citează Digi24.ro.

Pentru a evita ravagiile făcute de Covid-19, „pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată la fel de în serios ca ameninţarea războiului”.

„Oprirea următoarei pandemii va necesita cheltuirea a zeci de miliarde de dolari în investiţii în fiecare an, dar amintiţi-vă că costul pandemiei Covid-19 pentru întreaga lume este estimat la 28 trilioane de dolari. Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a economisi trilioane şi pentru a preveni milioane de decese. Cred că este cea mai bună, cea mai rentabilă poliţă de asigurare pe care şi-o poate permite lumea”, mai scrie Bill Gates.

În opinia lui Bil Gates, „cea mai mare parte a investiţiei trebuie să provină din ţările bogate, deoarece guvernele lor au cel mai mult de câştigat”.

Pe lângă investiţiile ştiinţifice care ar trebui să facă posibilă înfrângerea pandemiei Covid-19 şi a altora viitoare (diagnostice, vaccinuri, tratamente etc.), Bill Gates solicită, de asemenea, înfiinţarea unui „sistem global de alertă, de care nu dispunem azi la scară largă”, pentru a putea detecta epidemiile cât mai curând posibil.

Miliardarul, care a dat deja un semnal de alarmă cu privire la pericolele pandemiilor, în special într-o celebră conferinţă TED din 2015, susţine, de asemenea, crearea unei forţe de reacţie rapidă pentru bolile infecţioase, „pompierii pandemiei” care ar fi în alertă constantă pentru a răspunde unei potenţiale crize sanitare. Bill Gates estimează că ar fi nevoie de aproximativ 3.000 de astfel de profesionişti în întreaga lume.

Citește și:

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a sucit! Ce declara când era în Opoziție: Fac parte dintr-un partid care se delimitează ferm de colaboratori ai fostului regim

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sebastian Bodu, consilier de stat în Guvernul Cîțu, îl face praf pe Dan Barna! ‘Zero toleranță față de colaboratorii Securității’ – Da, mai puțin când sunt ai noștri

Avatar

Publicat

in

De

Sebastian Bodu, consilier de stat în Guvernul Cîțu, la Cabinetul vicepremierului Kelemen Hunor, îl face praf pe vicepremierul Dan Barna, în contextul scandalului legat de numirea Florinei Prisecaru în funcția de director general-adjunct la Ministerul Economiei, pe care a încercat să o facă ministrul Economiei al USR, Claudiu Năsui.

Bodu a distribuit, pe Facebook, o postare de-a lui Dan Barna, în care șeful USR anunța în august 2019 că formațiunea sa are „zero toleranță față de colaboratorii Securității.

Da, mai puțin când sunt ai noștri…”, a comentat Bodu cu privire la postarea din 2019 a lui Barna.

Vezi și Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a sucit! Ce declara când era în Opoziție: Fac parte dintr-un partid care se delimitează ferm de colaboratori ai fostului regim

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, text care spune „Dan Barna 17 Aug 2019 ZERO toleranță față de colaboratorii Securității. tății.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend