Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SCANDALUL APEI ÎN ARGEȘ – PRIMĂRII AMENDATE de Inspecția Sanitară de Stat – Apa proastă, prețul mare!

Publicat

in

Inspecția Sanitară de Stat, din cadrul Ministerului Sănătății, a controlat în ultimele trei săptămâni calitatea apei din sistemele publice de alimentare cu apă din Argeș. În urma verificărilor, UAT Morărești a fost amendată cu 5000 lei, dezinfecția apei făcându-se cu un produs biocid cu termen de valabilitate depășit.
În comuna Coșești, la ambele sisteme de alimentare cu apă (Leicești-Corbu și Coșești) valoarea parametrului Mn (Mangan) a fost peste maximul admis. În plus, autorizațiile sanitare de funcționare nu au fost reavizate anual, deși au fost depuse la DSP, pentru că au existat depășiri ale parametrilor Fe și Mn.
UAT Hârsești a fost amendată cu 10.000 lei, pentru că nu se realizează dezinfecția apei (nu au în dotare produse biocide), iar sistemul de alimentare cu apă nu are Autorizație Sanitară de Funcționare reavizată din 2014. Mai mult, sursa de apă necesită securizarea capacului, iar perimetrul de protecție al sursei și rezervoarelor nu este împrejmuit complet.
UAT Ungheni a fost amendată cu 5000 lei, pentru că nu se efectuează monitorizarea operațională a calității apei, nu se efectuează dezinfecția apei (defecțiune la sistemul automat de clorinare, care e nefuncțional), iar sistemul de alimentare cu apă nu este autorizat sanitar.

În județ, din datele colectate până în acest moment de la Primării și DSP, se înregistrează probleme la parametrul clor, care este sub limită, în comunele: Beleți Negrești, Bogați, Budeasa, Buzoești, Căldăraru, Cocu, Recea și Vlădești. În plus, parametrul Mn este peste limită în comunele Buzoești, Recea, Rociu și în satul Pârvu Roșu din orașul Costești (unde s-a trecut la aprovizionarea cu apă din alt sistem, deoarece soluția tehnică nu a redus valoarea parametrului respectiv).

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Bătaie de joc! Șeful Poliției Constanța va primi pensie de șef

Publicat

in

De

Inspectoratul General al Poliției Române informează că șeful IPJ Constanța, Constantin Dancu, a fost pensionat, după ce s-a făcut o horă în Mamaia, fără respectarea normelor de distanțare socială. 

Ce uită să nu spună IGPR e că Dancu va beneficia de pensia de șef al IPJ Constanța.

În urma apariției, la data de 20 iunie 2020, pe site-ul ,,antena3.ro” a articolului cu titlul ,,Imagini șocante din Mamaia. Sute de turiști, prinși în horă, fără să se respecte distanțarea socială” o comisie din cadrul Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne a evaluat măsurile dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2, în stațiunea Mamaia, de către Inspectoratul de Poliție Județean Constanța și Poliția Stațiunii Mamaia.

În urma analizei situației constatate s-au dispus următoarele:

Cu data de 30 iunie 2020, șefului I.P.J Constanța i-a fost întreruptă menținerea în serviciu, după împlinirea vârstei standard de pensionare.

Cu data de 1 iulie 2020, s-a dispus încetarea împuternicirii adjunctului șefului I.P.J Constanța pe linie de ordine publică.

Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 1 iulie 2020, comisarul-șef de poliție Glugă Constantin Adrian a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de 3 luni, atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Cu data de 1 iulie 2020, prin dispoziție a inspectorului general al Poliției Române, comisarul de poliție Nucu Marian a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, pe o perioadă de 3 luni.

Totodată, pentru menținerea ordinii și siguranței publice pe durata sezonului estival, Poliția Română a suplimentat numărul efectivelor care acționează. Astfel, 182 de polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale, criminalistică și combaterea criminalității organizate au fost delegați la nivelul I.P.J. Constanța.

În total, peste 500 de polițiști acționează pe litoral cu mijloacele tehnice din dotare pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Zilnic, 86 de patrule sunt în teren pentru a interveni la sesizările semnalate și a proteja drepturile și libertățile cetățenești. 

Poliția Română continuă activitățile în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu în scopul prevenirii și combaterii criminalității și al răspândirii SARS-Cov2.„, transmite IGPR.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Primul turneu de tenis din România după pandemie. Competiția se va desfășura cu public online.

Publicat

in

După trei luni de pauză, jucătoarele de tenis din România își reintră în ritm. Turneul Winners Open se va desfășura la Cluj, iar pe lângă premiul de 10.000 de dolari, câștigătoarea turneului va juca duminică cu Simona Halep.

Dacă va fost dor să urmăriți un meci de tenis, aceasta cred că este o veste bună. Joi a început la Cluj primul turneu de tenis din România după trei luni de pauză din cauza pandemiei. Chiar dacă meciurile vor fi jucate în condiții stricte și fără public, cei interesați pot urmări meciurile online.

Timp de patru zile, Irina Begu, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Georgia Crăciun şi Miriam Bulgaru se vor lupta pentru marele premiu, iar câștigătoarea va primi suma de 10.000 de dolari și șansa de a juca un meci demonstrativ de dublu mixt cu Simona Halep, Horia Tecău și Marius Copil.

„Avem şase jucătoare foarte bine cotate din Doubles WTA, cele mai bune românce de la ora actuală. Vom avea un super meci amical cu Simona Halep, Marius Copil şi Horia Tecău, alături de câştigătoarea competiţiei . Din păcate nu putem permite accesul publicului. Va fi o competiţie sistem turneu în care vor fi câte două grupe de trei jucătoare, cele mai bune două jucătoare din fiecare grupă merg în semifinale, iar după finală va urma acest super meci cu Simona Halep”, a precizat managerul Turneul Winners Open, Patrik Ciorcilă, pentru Mediafax.

Foto: Digi Sport

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend