Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SCANDALOS ! Uite in ce hal arata cel mai penibil sediu PSD din Romania

Publicat

in

– Sediul PSD din Arges incalca legislatia, este darapanat, pustiu si a fost preluat de la procuratura locala

Plin de panze de paianjen, cu trepte rupte in care au inceput sa creasca buruieni si inconjurat de mizerie de nedescris dar si de o haita de maidanezi. Asa arata sediul PSD din municipiul Curtea de Arges. Locuitorii urbei se inchina dar si injura cand trec pe langa acesta. ” Cum e sediul PSD asa este si orasul: focar de infectie !” spun oamenii, asta pentru ca seful PSD Curtea de Arges este si primarul municipiului, fosta capitala a Tarii Romanesti. Sa mai spunem ca PSD a preluat cladirea in cea mai buna stare de la… procuratura, aceasta mutandu-se in urma cu trei ani de aici iar prima masura luata de liderii locali ai PSD a fost aceea de a ridica un gard din fier pentru a impiedica elevii de la o scoala vecina sa treaca prin fata partidului. A doua masura a fost aceea de a da jos drapelul Romaniei, lucru sesizat de mai multi argeseni care ne-au reclamat acest lucru zilele trecute. ” Domnilor, anuntati-i pe cei de la PSD ca suntem in anul 2017, anul premergator centenarului Marii Uniri si ca se apropie si 1 Decembrie, ziua nationala a Romaniei ! Nu au pic de respect fata de lege, de insemnele nationale si de istorie ?”, a fost unul dintre mesajele primite pe adresa redactiei. Motiv pentru care ne-am deplasat la sediul PSD si, da, am vazut si noi cel mai penibil sediu de partid din Romania, fara drapelul arborat asa cum cere legea.

Conform Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, Art. 2. –

Drapelul României se arborează în mod permanent:

a) pe edificiile și în sediile autorităților și instituțiilor publice;

b) la sediul partidelor politice, al sindicatelor, al instituțiilor de învățământ și cultură;

c) la punctele pentru trecerea frontierei, precum și la aeroporturile cu trafic internațional;

d) ca pavilion, pentru navele de orice fel și alte ambarcațiuni ce navighează sub pavilion românesc.

Chestionata de redactorii ziarului nostru, conducerea PSD Arges ne-a informat ca a luat act de cele semnalate dar ca rezolvarea situatiei, intr-adevar penibile, este in sarcina organizatiei municipale. Cand, am intreba noi, pentru ca peste mai putin de 3 saptamani vom sarbatori ziua nationala si, daca acum nu se respecta legea privind arborarea drapelului national, macar in acea zi PSD ar trebui sa intre in legalitate. Cat despre mizerie, maidanezi, si zidurile care stau sa cada, consideram ca PSD ar trebui sa renunte la acel sediu sa sa il lase pe mana altui partid mai gospodar.

N.B. PSD Arges arata ca o doare undeva de respectarea legii si de bunul simt. Asta pentru ca, desi au fost sesizate aceste nereguli inca de acum o saptamana, astazi, 10 NOV 2017, nimeni nu luase vreo masura, cel putin in privinta arborarii, conform legii, a drapelului national.

CLICK PE FOTO PENTRU A MARI

 

 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, dezvăluiri incredibile: ‘Am avut informații semi-oficiale cu câteva zile înainte de la ofițerii noștri militari și de informații că invazia Ucrainei este planificată cel mai probabil pentru noaptea de 24 februarie’

Publicat

in

De

Vitali Klitschko, primarul Kievului, a dezvăluit că a fost informat că invazia rusească va avea loc în data de 24 februarie și că nu a dormit deloc în noaptea premergătoare atacului.

„Am avut informații semi-oficiale cu câteva zile înainte de la ofițerii noștri militari și de informații că invazia Ucrainei este planificată cel mai probabil pentru noaptea de 24 februarie, la patru dimineața. M-am trezit la trei, n-am dormit o oră. Și la ora patru m-au sunat militarii și mi-au spus: ‘a început’”, afirmă Klitschko, într-un interviu acordat site-ului ucrainean Babel.

„La șase-șapte dimineața, am sunat deja pe toată lumea și aveam deja prima ședință de dimineață la primărie”, relatează el.

Primarul capitalei ucrainene afirmă că informațiile despre invazia rusească au venit din surse deschise – de la armata ucraineană, informațiile partenerilor occidentali și țările care sprijină Ucraina.

„Ei au subliniat că probabilitatea [unui război la scară largă] este destul de mare. Și în niciun caz nu trebuie să ne relaxăm, ci să ne pregătim pentru asta. Prin urmare, am ridicat în mod constant acest subiect, am ținut întâlniri care nu le-au plăcut tuturor”, afirmă el.

Afirmațiile sale amintesc de cele făcute la începutul lunii august de generalul Serhii Krivonos, fostul comandant al trupelor speciale ucrainene, care a relatat la rândul său că liderii politici ai Ucrainei au ignorat avertismentele serviciilor de informații și ale partenerilor occidentali privind iminența unei invazii rusești.

Ce l-a luat prin surprindere pe Vitali Klitschko

Klitschko spune însă că se aștepta ca ostilitățile să înceapă în estul țării și că nu își imagina ca atacul rusesc să fie atât de rapid și să vină atât dinspre sud din Crimeea, cât și nord din Belarus, direcția din care a fost atacată capitala ucraineană.

„Dar am o mare întrebare până în ziua de azi: timp de două luni, rușii, cu peste o sută de mii de soldați în nord, au efectuat așa-zisul antrenament cu o mare probabilitate de invazie, despre care vorbea toată lumea”, afirmă Klitschko cu privire la exercițiile militare începute de Rusia pe teritoriul Belarusului în 10 februarie, cu două săptămâni înainte de declanșarea războiului.

„Și apoi s-au apropiat de Kiev aproape fără rezistență. Dar aceasta este o întrebare generală pentru militari. Nu mă așteptam ca capitala să fie aproape înconjurată atât de repede, iar rușii să se apropie de orașul nostru”, spune primarul capitalei ucrainene.

Vitali Klitschko le-a relatat de asemenea jurnaliștilor de la Babel că a fost amenințat voalat de o persoană din biroul lui Volodimir Zelenski după ce a semnat o scrisoare deschisă care cerea reacordarea cetățeniei ucrainene unui om de afaceri căruia președintele ucrainean i-a revocat-o, conform hotnews.ro.

Vezi și:

Un analist militar american rupe tăcerea: ‘Se pare că, în timp ce Ucraina ar dori să pună capăt războiului rapid și să învingă decisiv forțele ruse și să le alunge din țara lor, politica Statelor Unite pare menită să prelungească conflictul’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Analistul economic Valentin Ionescu: ‘Cei săraci nu au cum să economisească. Este o oarecare inconștiență, dacă nu cumva cei ce se împrumută au surse variate de venit. Dobânzile vor continua să crească’

Publicat

in

De

Analistul economic Valentin Ionescu a vorbit despre actuala situație economică a României ”Dobânzile vor continua să crească, așa încât cei ce au credite cu dobândă variabilă plătesc o rată care crește cu peste 30%, depinde de valoarea ratei”.

Analistul economic a comentat intervențiile BNR și a precizat că se va limita creșterea inflației, însă un rol important îl va avea și Guvernul României, care va trebui să-și reducă cheltuielile în perioada următoare, pentru a stabiliza economia țării.

Politica monetară a BNR a devenit restrictivă, ceea ce va afecta negativ piața creditelor, dar va stăvili creșterea ratei inflației. Important este ca și statul să facă un efort să-și tempereze propensiunea de a cheltui și să mai reducă din cheltuieli”, a declarat Valentin Ionescu.

Guvernul României tocmai a făcut prima rectificare bugetară din 2022 și a anunțat că deficitul va crește cu 3 miliarde de lei. România își reduce deficitul în comparație cu 2022 și 2021, însă rămâne în continuare la aproape 6%, iar până la sfârșitul anului ar putea să mai crească. Bugetul statului continuă să fie foarte afectat de prețurile mari la energie electrică și gaze, în condițiile în care Ministerul Energiei trebuie să plătească companiile energetice care aplică plafonarea pentru facturile cetățenilor. INS a precizat că, în iulie 2022, prețul gazului a crescut cu 70% comparativ cu aceeași perioadă din 2021.

Valentin Ionescu consideră că prețurile la materii prime energetice duc la creșterea inflației, însă ar putea să apară un efect de stabilizare după ce va încetini creșterea economică și se va reduce cererea de materii prime energetice.

„Prețurile la materii prime energetice alimentează inflația până la un punct, respectiv până la momentul la care cererea se domolește. Oricum în cazul în care creșterea economică încetinește, cererea de materii prime energetice începe să scadă și atunci prețurile la materii prime energetice încep să se echilibreze. Cotațiile la petrol au scăzut. Cu toate acestea, costurile de transport se mențin ridicate”, a explicat analistul economic.

În privința creditelor la bancă, Valentin Ionescu nu le recomandă românilor să apeleze la astfel de soluții, deoarece „dobânzile vor continua să crească”, și consideră că „este o oarecare inconștiență” din partea celor care aleg să apeleze la bănci în această perioadă de instabilitate economică. Analistul arată că cei mai afectați vor fi persoanele cu venituri mici, care nu vor putea să economisească:

„Cei săraci nu au cum să economisească. Cei cu venituri mai mari, pot economisi, deși eu văd că propensiunea de a face credite se menține la cote ridicate. Este o oarecare inconștiență, dacă nu cumva cei ce se împrumută au surse variate de venit. Dobânzile vor continua să crească, așa încât cei ce au credite cu dobândă variabilă plătesc o rată care crește cu peste 30%, depinde de valoarea ratei”, conform psnews.ro.

Vezi și:

Economistul Cristian Păun: ‘Inflația este mai mare de 15% în momentul de față, pentru că inflația pe prețurile de producție este de trei ori mai mare’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend