Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SCANDALOS ! La Spitalul unde a murit copilul de 8 ani, există medici fantomă ! 

Publicat

in

 

– Organigrama spitalului ocupată cu medici plecaţi la muncă în străinătate

– Consilierii locali au aprobat noua organigramă în cunoştinţă de cauză cu 3 săptămâni înainte de tragedie

 

Sistemul medical românesc este bolnav. Aşa susţine ultimul raport al Alianţei pentru Sănătate din România, care are în vedere percepţia a peste 70% dintre români. Analiza modului de finanţare a sistemului medical şi al structurilor de asigurări de sănătate arată că la baza nemulţumirilor populaţiei stau o serie de probleme structurale: sănătatea este scumpă, iar veniturile din contribuţii insuficiente. Acest sistem bolnav alături de indiferenţa celor care îl compun, au omorât săptămâna trecută un copil. Un băiat de 8 ani care a căzut victima ignoranţei, nepăsării şi dezinteresului.

Cazul lui Andrei a impresionat o ţară întreagă – Doar atât?

Andrei avea 8 ani când a ajuns la Spitalul Municipal Curtea de Argeş. A fost diagnosticat greşit nu de unul, ci de doi medici pediatri, doi oameni care au jurat la început de carieră că îşi vor pune viaţa în slujba pacienţilor. Sătui probabil şi ei de problemele din sistem, de faptul că niciodată nu au avut condiţii pe măsura aşteptărilor, au căzut la rândul lor, în delăsare. Aşa au ajuns să trateze cu superficialitate cazul unui copil care la numai o zi de la internare a murit, spre surprinderea medicilor şi a asistenţilor care, teoretic, ar fi trebuit să îl salveze.

Povestea acestui copil a ajuns să impresioneze o ţară întreagă, să adune mii, zeci de mii de comentarii şi, pentru deliciul presei să se lase cu câteva sancţiuni minore.

O amendă plătită de bolnavi, poate chiar cu viaţa

O sancţiune administrativă, venită din partea DSP Argeş pentru nerespectarea procedurilor. 10.000 de lei pe care Spitalul Municipal Curtea de Argeş va trebui să îi plătească. De unde? Din banii de medicamente şi material sanitare. Din banii cu care, de ce nu, s-ar putea încheia un contract cu un medic care să vină de acasă să facă analize şi ecografii atunci când e cazul, cu o clinică particulară

Doi medici suspendaţi. Nu amendaţi, nu cercetaţi deocamdată pentru omor. Suspendări făcute oarecum de dragul presei care a mediatizat excesiv acest caz în speranţa că va exista o rezolvare, că nu va mai muri cu zile alt copil. Suspendări făcute pentru că oamenii au ieşit în stradă şi au cerut dreptate.

Domnilor consilieri locali, nu aveţi mustrări de conştiinţă?

Disperarea familiei, a rudelor şi prietenilor, setea de răzbunare şi de dreptate s-a canalizat zilele trecute pe medicii pediatrii şi managerul unităţii spitaliceşti. Ceea ce nu s-a spus însă este faptul că în urmă cu numai trei săptămâni de zile, consilierii locali ai municipiului Curtea de Argeş au aprobat organigrama spitalului. Au fost de acord cu zeci de posturi vacante printre care şi de medic radiolog, unul de care ar fi avut nevoie Andrei, au fost de acord cu posturi ocupate doar pe hârtie de medici şi asistenţi plecaţi de luni de zile la muncă în străinătate.  Printr-o simplă ridicare de mână şi fără alte întrebări, pentru că oricum nu ar fi avut cui să le adreseze, având în vedere că nici un reprezentant al spitalului nu a fost prezent în sală, au aprobat încă un an de zile cu probleme la un spital de municipiu european. Un spital fără medici radiologi, oncologi, cardiologi sau ORL-işti.

„Am fost singurul care nu am aprobat acea organigramă pentru că ştiam de multe din problemele de la spital şi aş fi vrut nişte răspunsuri. Poate dacă venea cineva să ne spună cu ce se confruntă, să ne aducă la cunoştinţă care sunt lipsurile, s-ar mai fi găsit soluţii. În această săptămână voi ridica problema în cadrul şedinţei de consiliu, deşi… e prea târziu”, a declarat redactorilor PROFIT, consilierul local Ion Şerban.

Un procuror şi un medic legist au spus lucrurilor pe nume, iar asta a deranjat

Puţini au fost cei care au putut să spună lucrurilor pe nume, să pună degetul pe rană în cazul lui Andrei. Pentru copil nu se mai putea face nimic dar pentru ca alte suflete să fie salvate, procurorul Cosmin Puiulescu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, a fost cel care a decis trimiterea cadavrului pentru autopsiere la Piteşti. Erau semne de întrebare privind legătura unuia dintre medicii acuzaţi, Tomiţă Perju şi rezultatul autopsiei care ar fi trebuit făcut chiar de soţia acestuia, medic legist la Curtea de Argeş. Erau strigătele disperate ale unor părinţi care în ciuda durerii de nedescris au avut puterea de a se adresa procurorilor pentru ca alţi copii să nu păţească ce a păţit copilul lor.

A urmat declraţia scurtă şi la obiect e medicului legist Dan Manu care a punctat clar că a fost vorba de malpraxis, de culpă medicală, de faptul că o banală radiografie ar fi dat şanse de supravieţuire unui copil care avea infecţie pulmonară şi a fost tratat de enterocolită cu pastile pe care tot părinţii le-au cumpărat din farmacii.

Protestele se fac în stradă, nu pe Facebook

Ca un ultim strigăt de ajutor, de această dată împotriva întregului sistem sanitar a fost marşul de protest organizat în faţa spitalului Curtea de Argeş. Aici ar fi trebuit să ajungă toţi cei care au dezbătut subiectul pe poratlurile de ştiri, pe paginile de socializare sau pe la colţ de stradă. Mulţi dintre ei nu au făcut-o. De frică. De frica faptului că, într-o zi, vor avea nevoie de medici, vor avea nevoie de spitalul din Curtea de Argeş, cu tot cu lispurile lui. Problemele însă nu se rezolvă în acest mod şi, cu siguranţă, dacă la marş ar fi participat miile de oameni care au suţinut cauza numai din faţa calculatoarelor, situaţia ar fi fost alta. De ruşine, de frică sau chiar din cauza mustrărilor de conştiinţă, o parte din medici sau din conducere ar fi demisionat. Şi-ar fi asumat greşeala şi nu ar fi aşteptat să fie judecaţi de membrii aceluiaşi sistem care de cele mai multe, ori, la astfel de cazuri au concluzionat că o penalizare salarială este suficientă pentru cei care au luat vieţile unor oameni.

 

PNL-ul cere demisiile de onoare vionvaţilor

Membrii Organizaţiei PNL Curtea de Argeş au luat la cunoştinţă cu adâncă durere de trecerea în nefiinţă a unui înger de copil, Andrei Eugen Turcu, din cauza unei grave culpe medicale produsă în Spitalul din Curtea de Argeş.

Prezentăm pe această cale condoleanţe familiei îndoliate, dar şi un avertisment public celor care încalcă jurământul lui Hipocrate, din neprofesionalism, neatenţie, supersuficienţă, ignoranţă sau pur şi simplu din criza de competenţă. Este de neconceput ca în sec. XXl, în Europa, într-o unitate spitalicească dintr-un minicipiu, cu medici angajaţi pe specialităţi, cu dotări medicale la nivelul spitalului să moară un copil internat, în braţele mamei, implorând ajutor!

          Organizarea sistemului de sănătate publică, pe verticală cu Ministerul Sănătăţii, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, pe orizontală cu Primăria Curtea de Argeş cu atribuţii în domeniul sănătăţii, conducerea  executivă a spitalului şi Consiliul de Administraţie, nu au reuşit de mai multă vreme să pună la punct şi să respecte legislaţia în domeniu şi drepturile pacientului, într-o societate care declarativ respectă dreptul la sănătate.

          Toţi aceştia trebuie să-şi prezinte demisiile dacă mai au puţină onoare.

          Atragem atenţia celor cu FUNCTII VREMELNICE în instituţiile publice, că nu au numai dreptul de a le ocupa, ci şi îndatorirea de a le respecta, fie că sunt funcţii profesionale, administrative sau politice şi  să-şi asume cele întâmplate.

          Sfătuim cetăţenii care apelează la serviciile medicale de sănătate publică să nu permită nimănui să le încalce dreptul la sănătate, consfinţit în Constituţia României şi stabilit în actele normative specifice, ignorate de potentaţii zilei.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

 1. Codin

  28 aprilie 2015 la 13:44

  Socheaza comentariile facute de PNL Curtea de Arges si sunt pur politice !
  Cine a gestionat ani de zile sistemul de sanatate din Romania ? Ministri liberali ( 2 legislaturi ) ,guverne liberale si PDL ( care acum sunt la sanul PNL ) !
  Asa ca , d-lor politicieni ( indiferent de ce culoare sunteti ) , ar trebui sa va asumati toate nerealizarile din sistem . Faceti ceva constructiv , nu doar atacati ,,colegii” de breasla !

 2. andrei calina

  28 aprilie 2015 la 16:17

  Cum adica organigrama este ocupata cu medici plecati la munca in strainatate? Primesc salariu si in tara sau doar ocupa postul pe hartie? Ce lege e asta care le permite unora sa-si pastreze posturile atunci cand si daca vor avea chef sa mai revina in tara? Cat despre consiliul local, primarul cu gurita lui a afirmat la B1tv ca primaria plateste spitalului achizitiile, salariile, cheltuielile cu utilitatile, asa ca ne dam seama ce interese sunt, de ambele parti, cand se lucreaza cu banii statului. Nu trebuie sa spuna PNL sa-si dea demisia incapabilii aceia, care au diploma de medici de pomana. Sunt niste nesimtiti tinuti in brate de un sistem putred, iar daca ar trebui sa-si dea demisia toti incompetentii din spitalul Curtea de Arges, ar mai ramane o mana de oameni. Ii suspenzi pe vinovati dar nu-i pui sa aduca bani de-acasa sa platesca amenda. Sa plateasca Danet ca ea e managerul de rahat care, prin ignoranta si complicitate a dat denumirea de ”spitalul groazei.

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Atac devastator: ‘Un sas și-un ungur pregătesc dezintegrarea României’

Publicat

in

De

Cozmin Gușă a lansat un atac fără precedent la adresa președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban, după dezvăluirea făcută de Marius Pașcan, de la PMP.

Un SAS ȘI-UN UNGUR PREGĂTESC DEZINTEGRAREA ROMÂNIEI!” – mesaj primit de mine de la un prieten scriitor și postat aici pe 27 mai 2020, cu referire la KlauSILĂ și LuCOVID.

“Întâmplare” semnalată azi de către Marius Pașcanu ( concluziile vin de la sine…)”, spune Gușă.

Ce a semnalat Marius Pașcan

„Situație inadmisibilă la Târgu-Mureș:
Somnul NAȚIUNII naște monștri!

În urmă cu ceva vreme, pledam hotărât în Parlamentul României pentru o lege care să aducă pe rafturile marilor rețele comerciale, a supermarketurilor, în mod echilibrat și produse românești. A trecut legea iar mai apoi a început circul. Presiuni din toate direcțiile, că legea este discriminatorie, că favorizează împotriva normativelor europene produsele românești, că producătorii români nu sunt capabili să asigure consecvența și constanța aprovizionării, au început asalturi ale multinaționalelor, avertizări din partea Uniunii Europene în privința declanșării procedurilor de infringement împotriva României. O întreagă tevatură…
Legea deși adoptată de Parlament nu a fost niciodată respectată. Instituțiile statului român s-au plecat „ghiocel”, unii funcționari publici ai statului își demonstrează „vitejia” doar la revendicări salariale, în rest nu au nicio treabă cu datoria pentru a asigura respectarea normativelor privitoare la protejarea producătorilor români. Astfel, legea a devenit inutilă. În acest context, din păcate, România a devenit o țară care exportă materie primă și importă tot mai multă hrană. Consider că este inadmisibil ca, într-o țară considerată eminamente agrară, să se înregistreze importuri masive de produse alimentare. România a înregistrat în 2019 un deficit de 1,225 miliarde de euro în comerțul cu produse agroalimentare, în creștere cu peste 8% față de 2018.

În acest an, Parlamentul a adoptat Legea nr. 28/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. Această lege, adoptată în temeiul unui proiect inițiat de un senator PNL, proiect amendat substanțial în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, pe baza consultărilor cu Comisia Europeană, a eliminat sintagmele carne românească, produs românesc, care sunt pietrele de temelie pentru protejarea producătorilor români de produse alimentare.

Mai mult, a înlocuit lanțul scurt de aprovizionare (lanț de aprovizionare care implică un număr limitat de operatori economici angajați în activități de cooperare și de dezvoltare economică locală, precum și relații geografice și sociale strânse între producători, procesatori și consumatori) cu parteneriatele directe (relația comercială directă dintre comerciant și cooperativele agricole, asociațiile de producători agricoli, societățile comerciale agricole de producție, producători agroalimentari și distribuitori, între care se încheie un contract comercial pentru minimum 12 luni), metodologia de desfășurare a parteneriatelor directe urmând a se aproba prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale.

O parte din obligațiile impuse comercianților au fost transformate în drepturi de noua lege. Astfel, aceștia pot acorda, prin înțelegerea părților, spații distincte de expunere și semnalizare la raft pentru fiecare produs alimentar, în funcție de țara de origine, fără a mai fi obligați să acorde spații distincte produselor românești. Comercianții pot organiza evenimente de promovare a produselor alimentare în general, fără a mai fi obligați să organizeze evenimente de promovare a produselor românești.

Noua lege a eliminat reglementarea etichetei pentru carnea comercializată pe teritoriul României. Mențiunile care anterior erau obligatorii – țara de origine a animalului, animal născut în țara, animal crescut în țara, animal sacrificat în țara, marca de sănătate/identificare și denumirea operatorului economic, animal tranșat în țara, marca de identificare și denumirea operatorului economic – au devenit istorie. Din păcate, Legea nr. 28/2020 a fost promulgată de Președintele Klaus Iohannis, de data aceasta fără a sesiza Curtea Constituțională.
În consecință, a devenit istorie protejarea în temeiul legii a producătorilor români de produse alimentare. Iată unde conduce o astfel de aberație și situație. Am fost sesizat că, în „Carrefour”, la Târgu-Mureș, produsele alimentare provenite din Ungaria au un regim preferențial, sunt promovate fiind însoțite masiv de simbolurile drapelului statului ungar. Cele românești parcă nici nu ar exista. Cetățeni revoltați au sesizat că la respectivul supermarket se promovează agresiv produsele altor țări în detrimentul celor românești. Niciun produs românesc nu beneficiază de o asemenea promovare. Treziți-vă din nepăsare, blazare și letargie, funcționari ai statului, faceți-vă datoria!
Oameni buni, somnul națiunii naște monștri! PMP va readuce pe ordinea de zi a Parlamentului o propunere legislativă pentru protejarea reală a producătorilor români de produse alimentare.”, a scris, pe Facebook, Pașcan.

Vezi și

EXCLUSIV Victorie mare pentru Dumitru Coarnă! Se majorează salariile polițiștilor! Cine va beneficia de mărire

VIDEO Cum au ajuns clanurile să dețină monopolul pe piața măștilor medicale. Nume grele implicate

Veste bună! Anumiți angajați vor avea parte de o nouă zi liberă

Este posibil ca imaginea să conţină: mâncare

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO! TURCESU A TRECUT LA PNL, anunță un lider PMP care îl face praf pe fostul jurnalist

Publicat

in

De

Invitat al emisiunii CHESTIUNI ARZĂTOARE de la Super TV din această seară, secretarul de stat în Ministerul Economiei și lider al filialei Argeș a PMP, Cătălin Bulf, a făcut o serie de dezvăluiri despre activitatea de partid a deputatului Robert Turcescu. După ce a anunțat ca”Robert Turcescu nu mai e la PMP, ci la PNL”, Cătălin Bulf l-a atacat pe fostul jurnalist susținând ca a stat mai mult pe la televizor decât pe la partid, povestind despre periplul acestuia prin PMP Constanța. „Eu nu muncesc pentru Robert Turcescu!”, a spus Cătălin Bulf, secretarul de stat în Ministerul Economiei și lider al filialei Argeș a PMP.

BULF DESPRE ROBERT TURCESCU, DE LA MIN 32:30

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend