Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Scandal URIAȘ în justiție! Un procuror este acuzat de hărțuire sexuală. Augustin Lazăr deschide anchetă

Publicat

in

Un procuror din Oravița este acuzat de hărțuire sexuală, chiar de către una din victimele din dosarele sale. Procurorul George Bucurică este acuzat de Monica Bojin că i-a făcut diverse avansuri și că i-a propus explicit să întrețină relații sexuale și, mai mult, să colaboreze
Citește mai departe…
Scandal URIAȘ în justiție! Un procuror este acuzat de hărțuire sexuală. Augustin Lazăr deschide anchetă

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate: o nouă versiune a aplicaţiei de mobil a fost lansată

Publicat

in

De

Salvamont România aniversează 52 ani de activitate prin lansarea unei noi versiuni a aplicaţiei de mobil, disponibilă în acest moment pentru terminalele Android, şi care cuprinde o rubrică de informaţii cu sfaturi pentru turişti privind diferite activităţi sportive sau de explorare, ghiduri de acţiune pentru situaţii neprevăzute, dar şi datele de contact ale structurilor Salvamont, potrivit agerpres.ro.

În cazul unei situaţii de urgenţă, utilizatorii au la dispoziţie butonul SOS, prin care transmit un semnal de alarmă unui dispecerat Salvamont din zona în care se află. Pe baza acestui semnal se fac localizarea şi intervenţia. Sistemul este unul automat şi, odată pornit, permite localizarea inclusiv a turiştilor aflaţi în mişcare, traseul parcurs şi poziţia curentă fiind vizibile în dispeceratul de comandă Salvamont, potrivit sursei citate.

Prin accesarea rubricii ‘Întreabă’, utilizatorii pot intra în contact direct cu un reprezentant local pentru a primi răspunsuri legate de condiţiile montane, ghidare, starea versanţilor sau riscul de avalanşă sau practicabilitatea traseelor, precizează, sâmbătă, un comunicat al asociaţiei transmis AGERPRES.

“Salvamont se mândreşte cu peste 100.000 de intervenţii de succes şi peste 250.000 de apeluri preluate doar în ultimii 10 ani, cu un serviciu de dispecerat disponibil 24/7, dar şi cu o versiune nouă, mai intuitivă şi mai uşor de folosit pusă la dispoziţia iubitorilor de natură şi de trasee montane. Faptul că ne putem baza pe tehnologie pentru localizarea turiştilor aflaţi în situaţii critice, că pot apela din aplicaţie la ajutorul salvamontiştilor şi că se pot informa cu privire la starea în timp real a traseelor pe care vor să le parcurgă contribuie la prevenţia incidentelor, dar şi la mai buna gestionare a intervenţiilor, şi, nu în puţine cazuri, are rol decisiv în salvarea de vieţi. Ne bucurăm să avem un partener precum Vodafone România, alături de care vom continua să dezvoltăm proiecte în beneficiul iubitorilor muntelui”, a declarat prof. Sabin Cornoiu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România, citat în comunicat.

Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont România), unicul serviciu de salvare montană din ţara noastră, marchează 52 ani de activitate sub denumirea Salvamont şi 117 ani de la atestarea primelor structuri organizate de salvare montană. Ziua aleasă pentru această aniversare a fost stabilită pentru 1 august, începutul celei mai dificile luni din an pentru salvatorii montani, cu cele mai multe incidente înregistrate pe parcursul unui an”, mai precizează sursa citată.

Noua versiune a aplicaţiei mobile Salvamont urmează să fie lansată şi pentru iOS.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

AVERTISMENT de ultimă oră al OMS cu privire la tulpina Delta înainte de apariţia mutaţiilor mai periculoase

Publicat

in

De

Varianta Delta a Covid-19, la originea unui nou val de contaminare în multe ţări, este un avertisment care ar trebui să încurajeze acţiuni rapide înainte de apariţia mutaţiilor mai periculoase, au anunţat, reprezentanţii OMS, potrivit News.ro.

“Tulpina Delta este un avertisment, care ne spune că virusul evoluează, dar este şi o chemare la acţiune, să facem ceva înainte să apară forme mai periculoase”, a subliniat medicul Mike Ryan, responsabil cu situaţiile de urgenţă la OMS, informează lefigaro.fr.

Dar el a dorit, de asemenea, să relativizeze consecinţele acestei mutaţii a unui virus care a ucis deja mai mult de patru milioane de oameni de la sfârşitul anului 2019. “Aceleaşi măsuri pe care le-am aplicat înainte vor opri acest virus. Aceste măsuri vor opri varianta Delta, mai ales dacă se adaugă vaccinarea”, a insistat dr. Ryan. “Trebuie să muncim din greu, deoarece virusul a devenit mai eficient şi mai rapid”, a avertizat el.

“În medie, o persoană cu acest virus va infecta mai multe persoane dacă este purtătoare a variantei Delta, cu excepţia cazului în care le împiedicăm aplicând în continuare măsuri care reduc transmisia, precum distanţarea fizică, purtarea unei măşti, igiena mâinilor, asigurându-ne nu petrecem prea mult timp cu prea mulţi oameni în locuri slab ventilate şi toate acele măsuri pe care le-am menţionat de atâtea ori “, a explicat el.

“În medie, în cinci din cele şase regiuni ale OMS, infecţiile cu Covid-19 au crescut cu 80% sau aproape s-au dublat în ultimele patru săptămâni. În Africa, decesele au crescut cu 80% în aceeaşi perioadă”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

“Nu ne schimbăm strategia, funcţionează în continuare, dar trebuie să o implementăm mult mai eficient decât am făcut până acum şi asta înseamnă şi livrarea mai multor vaccinuri”, a explicat Ryan.

“Nu există niciun praf magic, singurul praf magic este vaccinarea, dar problema este că nu este împrăştiat la fel în întreaga lume”, a avertizat Ryan, înainte de a adăuga: “Noi acţionăm împotriva noastră” .

OMS explică de luni de zile că cel mai bun mod de a lupta împotriva pandemiei este distribuirea de vaccinuri în mod echitabil în întreaga lume, ceea ce este departe de a fi cazul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend