Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Scandal !!! Lavinia Năstase o desfiinţează pe Băduleasca de la Ancheta: ” M-a făcut prostituată deşi lucrurile stăteau un pic invers”

Publicat

in

Scandalul sexual în care a fost implicat Florin Tecău a reuşit ca în doar câteva zile să bage zâzanie atât între jurnaliştii din Argeş dar şi să strice prietenii care păreau indestructibile. Un caz relevant este cel al Laviniei Năstase, cunoscuta realizatoare de emisiuni tv şi organizatoarea unor evenimente menite să sprijine sau să promoveze valorile Argeşului, care a intrat în conflict deschis cu directoarea ziarului Ancheta, Camelia Bădulescu. Două caractere puternice care au ajuns acum în situaţia de a se bălăcări pe reţelele de socializare, bălăcăreli care le-ar putea aduce amândurora plângeri penale. Totul pentru un bărbat, Florin Tecău ! Cum a pornit acest scandal între două cunoscute argeşence şi ce finalitate va avea am încercat să aflam chiar de la una dintre ele, de la Lavinia Năstase.

Z.P. De ce crezi că s-a simţit deranjată Camelia Bădulescu de atitudinea unor colegi din presa şi, în special, a ta personal?

L.N. Fiindcă nu se aştepta ca subiectul ei de presă să fie un fiasco şi mai ales nu şi-a atins scopul, să îşi dea preşedintele demisia! Personal, nu am citit articolul dar înţeleg că a fost o poveste despre cum dl Tecău a vorbit cu un personaj imaginar, ca şi cum ar vorbi fetiţa mea cu Moş Crăciun sau cei posedaţi cu duhuri!
Adevărul doare, când tot judeţul îl simpatizează pentru ceea ce i s-a urzit şi mai ales când se cunoaşte calitatea îndoielnică a laboratorului e frustrant! În plus ea ştie că nu are ce să-mi facă, ce am pe mine şi în ladă, nu sunt şantajabilă şi asta o scoate din minţi!

Z.P. Te-a acuzat de o serie de lucruri, unele cu iz penal aşa cum apar ele pe Fb sau în intervenţiile sale la tv local. Ai avut mai mult sprijin decât ea de la instituţiile de stat decât a avut ea în ultimii ani ?

L.N. După cum ştiţi eu în ultimii ani am locuit în afara României, m-am ocupat de soarta românilor din străinătate, mulţi plecaţi tocmai pentru că persoane îndoielnice conduc la toate nivelele ţara ! M-am întors de la Paris de 10 luni, fac o emisiune frumoasă la Argeş TV pe care mi-o plătesc.
Cei de la Ancheta au întors şi pe faţă şi pe dos cea mai mică sumă pe care cineva a primit-o vreodată ca asociaţie de la CJ Argeş, mi-au numărat coroniţele, baloanele, cărţile de colorat, sonorizarea şi când au depăşit cu mult suma alocată au început să fabuleze şi despre al doilea eveniment dedicat argeşenilor din străinătate pe care a trebuit să mi-l plătesc! Furia lor s-a manifestat în legătura cu primul eveniment şi datorită faptului că toţi părinţii copiilor prezenţi i-au luat apărarea lui Florin Tecău în spaţiul public.

Z.P. Din punctul tău de vedere, crezi că există nereguli în campania umanitară pentru strângerea de fonduri în numele lui Adi Ilinca? Care ar fi aceste nereguli şi de ce nu ai sesizat organele competente la momentul respectiv?

L.N. Toată lumea ştie că exista nereguli, răspunsul îl găsiţi în primul rând în faptul că Adi Ilinca a plecat după aceasta campanie de la ziarul ei! Nu cred că e normal să faci lucrul acesta în şedinţa colegiului prefecturii, ca persoana privată şi să strângi banii ca la piaţă! Nimeni nu a primit chitanţe! Poate le-a dat zilele aceste când a anunţat pe postul Curier TV că va face publică situaţia financiară a doua zi! Au trecut cinci zile, dvs. Aţi văzut ceva? Organele statului ar trebui să se autosesizeze, eu nu mă ocup cu astfel de lucruri dar atrag atenţia public !

Z.P. Înţeleg că aţi avut o întâlnire la Ramada. Cum a decurs de fapt această întâlnire care trebuia să fie de reconciliere?

La Ramada ne-am văzut întâmplător, ea m-a făcut prostituată sugerând că un anumit primar trebuie să-mi achite prestaţia deşi lucrurile stăteau un pic invers, eu urma să-i dau un suvenir de la emisiune! Stătea cu copilul în fum şi era singură într-un bar plin de bărbaţi! Am vorbit 10 minute, i-am spus că nu mai împărţim aceleaşi valori şi că ar trebui să facă pasul în spate fiindcă a făcut prea mult rău în jur! I-am reamintit câteva lucruri despre binefăcătorii ei şi am plecat!
Am plecat gândindu-mă că sunt opusul ei, eu promovez Argeşul frumos, ea îl urâţeşte, iar aşa zisa reconciliere nu poate exista, ea ştie că eu ştiu multe iar ea nu are ce să mai scrie despre mine fiindcă eu de abia acum sunt puternică în faţa unora ca ei fiindcă despre mine s-a scris şi spus totul, nu se poate adăuga nimic! Eventual poate relua lista iubiţilor înainte de căsătorie, linkuri şi articole scrise la comandă …

Z.P. A spus Camelia că una dintre voi a câştigat banii pe stradă? La cine s-a referit despre acest mod extrem de periculos de a câştiga banii, ţinând cont că „pe stradă” trec permanent maşini şi există riscul iminent de accidente. Oare a vrut să spună cumva de trotuar?

L.N. Asta cu strada nu o crede nimeni! Am cântat până la 25 de ani, am fost solista cu cele mai importante realizări din Argeş, apăream la televizor şi în ziare pe vremea când valoarea, nu banii te împingeau în faţă. Din 2002 am dat strălucire şi i-am învăţat să strălucească la şcoala mea de maniere elegante şi modele pe toţi copiii şi adolescenţii frumoşi din Argeş, peste 900 până acum. Am avut cea mai de lux şi mondena revistă din Argeş, am făcut emisiuni de televiziune, politică la nivel naţional, singurele legături cu strada pe care le-am avut au fost campaniile electorale din afara României unde am câştigat vot cu vot pe stradă în marile oraşe din Italia unde m-am ocupat de PDL ca preşedinte! Probabil aşa a făcut conexiunea la ea în cap, voturi înseamnă bani.
Nu e prima oară când face asta, în 2010 la balul pe care îl organizează mi-a dat un premiu în acest sens, şi-a pus un grup să-mi cânte o piesă în care eram jignită, umilită ca fiind o femeie de moravuri uşoare doar pentru că l-am scos pe Băsescu preşedinte în faţa a 300 de oameni! Ulterior ea a fost beneficiara guvernării PDL, prietenii ştiu de ce!
Z.P. Camelia Bădulescu a anunţat că va face plângere şi te va acţiona în instanţă. Ţi-e este frică, ai motive de îngrijorare mai multe decât ar avea ea prin prisma celor lansate în spaţiul public?

Nu mi-e frică! Abia aştept! La câte procese are nu ştiu când îmi va veni rândul…

Z.P. S-a făcut vorbire de trecutul tău. Este comparabil trecutul tău cu al Cameliei Bădulescu ? Dacă ar fi să fie cuiva ruşine de trecutul său, cine ar fi aceea ?

L.N. Sunt mândră de tot ce am făcut, că viaţa nu m-a urâţit nici pe afară nici prin interior şi oricât de mult unii vor încerca să mă murdărească voi rămâne la fel! Activitatea mea cel mai bine o descrie fiica mea care spune că fac Argeşul mai frumos şi lucrez cu prinţese şi personaje de basm iar toţi căpcăunii şi vrăjitoarele reuşesc să le pedepsesc!
În acest război mediatic în care nimeni nu a ieşit public eu nu am apărat doar omul Florin Grigore Tecău ci valorile în care noi, căpşunarii ăştia idealişti credem! Vrem un Argeş neşantajabil, vrem un Argeş al meritocraţiei, vrem un Argeş frumos!

 

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Violeta Alexandru rupe tăcerea: ‘În majoritate, românii nu sunt tratați ca sclavi’

Publicat

in

De

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, că, în marea lor majoritate românii care muncesc sezonier în Germania nu sunt tratați ca sclavi, iar în anumite ferme angajatorii nu oferă condițiile necesare de trai.

„Aveam mai multe semnale de mai multă vreme, dar nu aşa de profunde ca acestea care au apărut imediat ce au fost ridicate restricţiile. Fizic nu am putut să plec până a început toată această pandemie. Am numărat zilele până când s-au ridicat restricţiile şi am putut să-mi pregătesc plecarea, i-am spus premierului că vreau să plec. Cea mai bună informare o am de la oameni, direct.

Nu mi-a cerut nimeni să plec (în Germania, n.r.) şi nu am niciun motiv să spun altfel. Nu mi-a cerut nici partidul, nimeni. Voiam eu să aud dincolo de informările pe hârtie şi mi-a prins extrem de bine. În majoritate, românii nu sunt trataţi ca sclavi. Nu am făcut o statistică, dar şi aici, ce înseamnă condiţii decente este o chestiune relativă. Am văzut şi ferme în care condiţiile, din punctul meu de vedere, erau acceptabile, dar se putea şi mai bine.

Am văzut şi ferme în care condiţiile nu erau grozave. Unde nu erau condiţii decente, adevărul este undeva la mijloc. În anumite zone, în anumite ferme nici angajatorul nu făcea eforturi suplimentare, dar nici românii noştri nu contribuiau la menţinerea de condiţii. Nu vreau, însă, să generalizez”, a spus Alexandru.

Ministrul de resort a subliniat, totodată, că de mai mulţi ani sunt români care merg să lucreze în Germania la acelaşi angajator, dar care nu s-au gândit şi la implicaţiile de la nivelul protecţiei sociale.

„Dacă ar pleca prin agenţiile de plasare a forţei de muncă, am putea avea o evidenţă, dar cei mai mulţi dintre dânşii (lucrătorii români, n.r.) pleacă pe cont propriu. Vizita mea în Germania mi-a arătat o Românie care merge de 8, 9, 10 ani la acelaşi angajator german şi care a fost mulţumită de faptul că a încasat nişte bani munciţi zi-lumină, dar pe care nu am găsit-o conştientă de implicaţiile la nivelul protecţiei sociale, de exemplu.

Contractele de muncă pentru muncitorii sezonieri sunt un tip de contract de aproximativ 70 de zile care nu presupun acelaşi regim de inventariere şi de evidenţă ca restul contractelor de muncă. Problema mea este că aş dori să trecem în revistă un minim pachet de protecţie socială pentru români.

Sigur că e de înţeles că cineva îşi doreşte să aibă un venit imediat şi din el să plătească lucrurile de care are nevoie, dar eu am datoria să fac mai mult pentru protecţia lor imediată, dar mai ales pe termen lung pentru momentul în care ies la pensie. Vorbesc aici de un plan al Germaniei pe care trebuie să-l facem împreună, pentru că în măsura în care dânşii ar avea contribuţii plătite în România, chestiunea devine comună. Unele contribuţii ar putea fi plătite aici, iar altele acolo”, a afirmat Violeta Alexandru.

Aceasta a menţionat că, în medie, un român care munceşte ca sezonier în Germania câştigă 2.000 de euro/lună, însă sunt cazuri în care se poate ajunge la o sumă dublă.

„În medie, un român care munceşte în Germania sezonier, câştigă 7,10 euro/oră net, deci o medie pe lună de 2.000 de euro. Unii dintre dânşii câştigă chiar mai mult, pentru că pe lângă norma pe oră sunt foarte harnici, culeg foarte bine cu nişte eforturi consistente şi pot câştiga şi dublu. Din păcate, pe această sumă se plăteşte doar un impozit, de aici şi diferenţa de instituţie între noi şi Germania. În Germania, aceste controale sunt făcute de organe fiscale, pentru că ceea ce se verifică este această componentă de impozitare a sumei respective şi alte structuri verifică componenta de sănătate, de protecţie minimală.

Pentru românii noştri am cerut să se verifice, şi ministrul (german al Muncii, n.r.) m-a asigurat, în ce măsură există în toate fermele acest contract colectiv pentru pachet minimal de servicii, care înţeleg că funcţionează ca o bună practică în rândul fermierilor. Asociaţiile fermierilor sunt foarte puternice în Germania. Dincolo de instituţii şi legi, ei se autonormează şi au anumite standarde. Este o ruşine pentru un fermier să-şi permită să nu lucreze la aceleaşi standarde cu ceilalţi membri din asociaţie”, a susţinut ministrul Muncii.

Oficialul a adăugat că un astfel de contract de muncă „ar presupune un fel de asigurare de sănătate”. „Este un contract între angajator şi unităţi medicale private sau publice pentru situaţii uzuale. Dacă persoana este infectată cu COVID, am fost asigurată că sistemul medical din Germania se mobilizează imediat, dincolo de pachetul acesta minimal”, a evidenţiat Alexandru.

Ministrul Muncii a efectuat, săptămâna trecută, o vizită de lucru în Germania, pe agendă figurând discuţii cu ministrul federal al Muncii şi Afacerilor Sociale, Hubertus Heil, şi cu ministrul federal al Alimentaţiei şi Agriculturii, Julia Klockner.

De asemenea, Violeta Alexandru a mers la ferme de sparanghel din landul Brandenburg şi a avut discuţii cu reprezentanţii Uniunii Fermierilor Germani. Temele de discuţie au vizat principalele probleme cu care se confruntă cetăţenii români care lucrează pe teritoriul Germaniei, din punct de vedere al legislaţiei muncii şi al condiţiilor contractuale, dar şi sprijinul pe care centrele de consiliere ale acestei organizaţii îl acordă cetăţenilor români, prin reţeaua de consiliere a Fair Mobilitat.

Citește și:

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Stare de alertă! Putem să mergem la plajă sau nu? Răspunsul Poliției Române

Publicat

in

De

Tot mai mulți români vor să meargă la mare după ce a fost anunțată starea de alertă și relaxarea măsurilor, dar încă nu știu cum să se raporteze la situația actuală. Avem voie sau nu să mergem la mare ca să înotăm sau să facem plajă? Iată ce răspuns a oferit Poliția Română.

„În situația în care mersul la mare presupune o deplasare în afara localității/zonei metropolitane, motivul trebuie să se încadreze în prevederile HG 394 din 18.05.2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la capitolele care prevăd excepțiile de la interdicția de părăsire a localității/zonei metropolitane și trebuie completată corespunzător declarația pe propria răspundere, conform Antena3.

Conform HG 394/2020, activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) sunt permise cu participarea a cel mult 3 persoane care nu locuiesc împreună.
Citeşte întreaga ştire: Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă”, spune Poliția Română.

Citește și:

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend