Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Scandal la o școală din Bacău – Învăţătoare a jignit un elev cu autism: Nu pot răspunde de toți handicapații

Publicat

in

La o școală din Băcău a început o anchetă după ce învăţătoarea unor copii de clasa a III-a a jignit un copil diagnosticat cu autism în timp ce discuta cu mama acestuia pe grupul de WhatsApp al părinţilor.

Se pare mesajele de pe grupul clasei au ajuns şi la Inspectoratul Şcolar Bacău.

Totul a pornit după ce în urmă cu câteva zile elevul, care suferă de autism, dar și sindrom hiperkinetic, s-ar fi luat la ceartă și ar fi devenit violent cu un alt copil din clasă, moment în care mama acestuia ar fi avut o discuție în contradictoriu cu directoarea școlii, și mai apoi cu învățătoarea care a simțit nevoia să intervină în acest conflict, potrivit observatornews.ro, anunță b1tv.ro.

Un fragment din conversația dintre mamă și cadrul didactic, desfășurată pe un grup de Whatsapp, a fost făcut public pe Facebook.

„Conversația dintre mine și doamna învățătoare care a decis brusc peste noapte că nu mai am ce cauta la școală lângă copilul meu cu Autism, sindrom hiperkinetic. Ce mă sfătuiți sa fac?”, este mesajul ce însoțește imaginea care redă discuția dintre mamă și învățătoare.

După mai multe schimburi de replici, cadrul didactic ar fi jignit elevul, spunând practic că nu dorește să aibă grijă de acesta, fiind un copil cu nevoi speciale.

„O credeam foarte apropiată de mine şi de copil. Eu cred că nu a fost nicio problemă faţă de dânsa, din contră, o ajutam cât de cât să-şi poată menţine orele de curs”, a declarat mama băiatului.

scoala

Mama a mers la Inspectoratul Școlar Județean, acolo unde a făcut o petiție, după ce i s-a interzis să mai intre în școală pentru a-și însoți copilul la ore, așa cum se întâmpla până atunci.

„După ce scrisese doamna pe grup, mi-am adus copilul la şcoală şi era doamna pe hol. Fix aşa s-a exprimat ‘dacă nu te duci acasă, voi lua un băţ şi te voi lua la bătaie’”, a mai spus mama copilului.

De asemenea, femeia a scris și o plângere penală pe care intenționază să o adreseze Parchetului, acuzând-o pe învățătoare de discriminare pentru că a folosit acele cuvinte la adresa copilului său, potrivit sursei citate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Europarlamentarul Siegfried Mureşan: Susţin cu fiecare ocazie pe care o am creşterea sprijinului pentru Republica Moldova în Europa

Publicat

in

De

Europarlamentarul Siegfried Muresan afirmă, miercuri seară, că este foarte important pentru întreaga europă să susţină Republica Moldova, lucru pe care l-a afirmat şi în carul unui eveniment care a avut loc la Bruxelles, anunță News.ro.

”Susţin cu fiecare ocazie pe care o am creşterea sprijinului pentru Republica Moldova în Europa. Astăzi am vorbit la un eveniment organizat de Reprezentanţa landului german Baden-Württemberg la Bruxelles despre cât de important este pentru întreaga Uniune Europeană să continuăm să sprijinim Republica Moldova”, a transmis, miercuri seară, Siegfried Muresan, într-o postare pe Facebook.

Europarlamentarul afirmă că autorităţile de la Chişinău şi cetăţenii săi ”au făcut un mare serviciu Uniunii gestionând cu succes criza refugiaţilor ucraineni la graniţele ei”.

”Prin acest serviciu, a demonstrat tuturor rolul esenţial pe care îl are Moldova pentru siguranţa continentului nostru. De aceea, tot ceea ce îi oferim Ucrainei în următoarea perioadă trebuie să oferim şi Republicii Moldova”, a mai transmis liberalul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, mesaj de 1 decembrie: ‘La mulţi ani tuturor celor care trăiesc cu România în suflet!’

Publicat

in

De

La mulţi ani tuturor celor care trăiesc cu România în suflet, a transmis joi secretarul de stat Gheorghe Cârciu, şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

„Sărbătorim astăzi, 1 decembrie, Ziua Naţională a României, iar imnul nostru naţional se va auzi peste tot în lume, acolo unde românii au ales să muncească, să trăiască şi să studieze. În aceste momente pline de emoţie, ne îndreptăm gândurile spre cei care au luptat să rămânem uniţi şi care ne-au transmis o misiune importantă, aceea de a ne proteja drepturile şi libertăţile câştigate şi de a ne reprezenta ţara cu mândrie. La mulţi ani tuturor celor care trăiesc cu România în suflet! Să fim mai buni şi mai puternici în fiecare zi, pe măsura moştenirii lăsate de strămoşii noştri şi a aşteptărilor urmaşilor noştri”, afirmă secretarul de stat, în mesajul postat joi pe pagina de Facebook a DRP.

El le mulţumeşte românilor care ajută comunităţile din diaspora.

„Am parcurs împreună, în acest an dificil, paşi importanţi pentru susţinerea românilor din afara graniţelor ţării. La nivelul Departamentului, am lansat o serie de programe de sprijin, finanţări nerambursabile şi granturi, în vederea promovării identităţii etnice, culturale, religioase şi lingvistice a românilor din vecinătate şi din diaspora, precum şi pentru consolidarea legăturilor dintre România şi comunităţile româneşti din străinătate. Pentru perioada următoare, ne propunem să dezvoltăm un număr şi mai mare de proiecte care să valorifice potenţialul românilor de pretutindeni şi prin care să reconectăm cu patria mamă cât mai mulţi copii şi tineri prin intermediul taberelor ARC. La mulţi ani în pace, credinţă şi armonie”, mai scrie şeful DRP.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend