Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SCANDAL la o discotecă din Botoșani: Un tânăr a ajuns la spital cu gâtul tăiat

Publicat

in

Un bărbat de 23 de ani a ajuns în noaptea de miercuri spre joi în stare gravă la spital după ce a fost înjunghiat în zona gâtului, în timpul unui conflict izbucnit între două grupuri de tineri în fața unei discoteci din Botoșani. Opt persoane au fost duse la audieri, scrie Mediafax.

Tânărul de 23 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul din Botoșani după ce a fost înjunghiat în zona gâtului. Acesta a fost implicat, alături de prietenii săi, într-un conflict în fața unei discoteci din oraș.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Botoșani, Maria Carp, în acest caz a fost declanșată o anchetă pentru tentativă de omor, fiind duse la audieri opt persoane.

Citește și: Dan Petrescu, despre bătaia cu John Terry: El a câștigat. Eu mă credeam șmecher

„Este vorba despre un conflict izbucnit între două grupuri de tineri în fața unei discoteci din oraș. În urma acestui conflict, un tânăr în vârstă de 23 de ani a ajuns la spital cu gâtul tăiat. În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor, dosarul fiind instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani. La audieri se află opt persoane, urmând să se stabilească împrejurările în care a avut loc incidentul”, a declarat Maria Carp.

Tânărul de 23 de ani a fost operat în cursul nopții, starea acestuia fiind stabilă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Transelectrica începe plata dividendelor în 25 iunie; valoarea brută 0,48 lei/acţiune

Publicat

in

De

Transelectrica va începe să plătească dividende în 25 iunie 2020, către acţionarii înregistraţi în 4 iunie, iar valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,48 lei, potrivit Agerpres.

„Urmare a Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 28 aprilie 2020, CNTEE „Transelectrica” S.A. (TEL) transmite, în cele ce urmează, procedura de plată a dividendelor distribuite din rezultatul reportat existent în sold la 31.12.2019. Plata dividendelor se va efectua începând cu data de 25 iunie 2020 (data plăţii), către acţionarii înregistraţi la data de 04 iunie 2020 în Registrul Acţionarilor Companiei, având ca dată ex-date 03 iunie 2020 prin intermediul Depozitarului Central SA (DC) şi al agentului de plată BRD – Group Societe Generale (BRD)”, se arată într-un comunicat al companiei remis miercuri Bursei de la Bucureşti.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

Potrivit sursei citate, impozitul va fi reţinut, declarat şi plătit la bugetul statului de către CNTEE „Transelectrica” S.A. în conformitate cu prevederile legale în vigoare, iar acţionarii vor încasa dividendele la valoarea netă.

Operatorul naţional de transport al energiei electrice, Transelectrica, a obţinut anul trecut un profit net de 104,4 milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de rezultatul din 2018, care a fost de 81,3 milioane de lei, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Compania Naţională de Transport al Energiei Transelectrica SA este operatorul de transport şi de sistem din România, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care cuprinde 81 staţii electrice de transformare şi 8.834,3 kilometri de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Numărul real al persoanelor decedate în Spania în legătură cu epidemia de COVID-19 ar putea fi cu câteva mii mai mare decât raportările oficiale

Publicat

in

De

Numărul real al persoanelor decedate în Spania în legătură cu epidemia de COVID-19 ar putea fi cu câteva mii mai mare decât raportările oficiale, relevă o analiză ce ia în considerare excesul de mortalitate pe două luni şi jumătate, adică numărul de decese, indiferent de cauză, care depăşeşte media anuală a perioadei respective, transmite DPA, potrivit Agerpres.

La nivelul întregii ţări, între 1 martie şi 12 mai au fost înregistrate cu 43.295 decese în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie cotidianul El Pais în ediţia de miercuri, pe baza unei analize a statisticii oficiale a mortalităţii.

Aceasta indică un exces de mortalitate de 52%, un nivel similar celui din Italia, o ţară la fel de grav afectată de epidemie.

Testele au confirmat că 27.302 din numărul total de decese au fost cauzate de noul coronavirus.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

Restul de 15.993 nu sunt înregistrate oficial ca având această cauză, deşi este probabil că multe au fost provocate de noul coronavirus.

Excesul de mortalitate a fost extrem de ridicat la Madrid, de 165%, dar şi în Catalonia, de 83%, cel mai probabil din cauza Barcelonei, epicentrul epidemiei în regiune, unde nivelul acestui indicator a fost similar celui din capitala Spaniei.

Rata mai ridicată rată de decese în rândul vârstnicilor poate fi constatată şi din numărul pensiilor plătite, care în mai au scăzut pentru prima dată comparativ cu aprilie.

Potrivit Ministerului Afacerilor Sociale, numărul celor care au primit pensii a scăzut cu 38.508, reducere pentru care au fost invocate decesele provocate de coronavirus, dar şi întârzieri de ordin administrativ.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend