Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Scandal fără precedent în Consiliul Local – S-a cerut demisia primarului

Publicat

in

Scandal, păreri şi chiar ţipete. Acestea au fost ingredientele de bază ale şedinţei legislativului municipal Curtea de Argeş la sfârşitul săptămânii trecute când a trebuit votat bugetul pentru acest an. Cum proiectele de hotărâre au fost unele delicate, consilierii nu s-au lăsat cu una cu două şi, unii dintre ei au părut că, în sfârşit, se gândesc la binele argeşenilor. Ce au rezolvat până la urmă, şi mai ales spre binele cui, aflaţi din reportajul care urmează.

Concedierea în masă – mărul discordiei

Prima problemă cu adevărat delicată pe care au discutat-o aleşii noştri s-a referit la persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora, însoţitori ce ar trebui concediaţi în masă, din lipsa banilor, aşa cum de altfel v-am mai informat în numerele anterioare ale ziarului nostru.

Deschiderea acestui subiect a avut-o primarul Nicolae Diaconu care a încercat să explice faptul că de la bugetul de stat au fost viraţi mai puţini bani decât anul trecut, drept pentru care nu sunt suficiente fonduri pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap. Mai nimeni nu a înţeles cum se fac calculele şi care sunt legile în schimb, mulţi dintre consilieri au înţeles că, sub nici  o formă nu se poate vorbi de concedierea colectivă. Ce a ieşit? Un scandal de proporţii, discuţii din care nimeni n-a mai înţeles nimic şi mai ales acuze.

„Domn primar, dacă nu sunteţi în stare, daţi-vă demisia”

Ca să înţelegeţi mai bine de ce o şedinţă de consiliu aduce mai mult cu o reprezentaţie au unor circari, ar trebui să vă spunem că, în încăpăţânarea lor de a demonstra că le pasă de persoanele cu handicap, unii consilieri au uitat de legi şi proceduri. „Puteţi da câţi bani vreţi şi unde vreţi numai că trebuiesc luate sumele din fondul de salarii, nu de la alte capitole”, a încercat să explice directorul economic al primăriei, Gheorghe Florescu. Nu a înţeles însă nimeni nimic aşa că, mai toţi consilierii au ţipat ca banii să fie luaţi de la proiectul pentru sistematizarea pe verticală a primăriei, de la fântâna arteziană şi parcul de 13 miliarde.

Sume, buget de stat, formule de calcul, deja prea mult pentru unii care au considerat că primarul nu ştie să conducă. „Domnule primar daţi-vă domnule demisia dacă nu sunteţi în stare. Domnule Florescu, dacă ne arătaţi hârtia prin care aţi cerut Direcţiei de Finanţe bani, hârtia în care le-aţi spus că ne-au dat prea puţin şi nu ne ajung, eu îmi cer scuze…”, spunea năvalnicul Bugeac. Cum nici o hârtie de acest gen nu a fost prezentată, nici discuţiile nu s-au încheiat deşi nu au avut nici un sfârşit constructiv. În cele din urmă, primul edil şi directorul economic au găsit o soluţie care va fi adoptată în şedinţa ordinară din această săptămână dar care presupune reducerea salariilor tuturor funcţionarilor publici din Curtea de Argeş, fapt ce va stârni cu siguranţă noi scandaluri.

Fântâna cu Swarovsk a picat de pe listă

Un alt punct deosebit de delicat a fost cel al aprobării proiectului privind sistematizarea pe verticală a primăriei, mai precis amenajarea unui parc şi a fântânii arteziene din faţa primăriei. „Să lăsăm fântâna cu Swarovsk şi să ne vedem de treburile noastre”, a ţinut să spună colegilor PSD-istul Vasile Sabie. Nici PRM-iştii nu au fost de acord cu ideea unei astfel de investiţii şi nici vicele Vasilescu nu a arătat că la Curtea de Argeş ar fi vreo alianţă cu PSD-ul. „Mai bine facem canalizări, străzi în cartiere, nu cred că e vremea de astfel de investiţii” a spus acesta. Cât despre ideea de la care a pornit acest proiect, unii spun că ar aparţine şefului biroului Investiţii, lui Constantin Porceanu, cel care de fapt ar lua hotărârile privind soarta investiţiilor în urbea noastră. În cele din urmă, ideile vicelui au fost agreate, deşi nu în totalitate de către consilieri, aşa că s-au aprobat 7 miliarde pentru canalizare menajeră pe strada Valea Iaşului, iar restul de 6 au trecut în fondul de rezervă, cel puţin până la găsirea unei întrebuinţări mai bune.

Maşinile au fost aprobate – şoferul are cu ce se plimba

În tot vacarmul creat de consilieri, în final, pentru că problema persoanelor cu handicap părea a fi rezolvată, consilierii au aprobat şi bugetul. Cu tot cu maşina de tăiat „frunză la câini”, aşa cum a fost denumită în timpul şedinţei, cerută de SPGC, cu tot cu autoturismele noi ale primăriei.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Date de la ora 10:00. În ultimele 24 de ore au fost raportate 7.595 de noi cazuri de coronavirus

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică vine cu noi date referitoare la pandemia de coronavirus.

Potrivit GCS, în ultimele 24 de ore au fost raportate 7.595 de noi cazuri de coronavirus și 28 de decese.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 16 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.595 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 28  de decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

A apărut o nouă tabără în interiorul PNL: Liberalii autentici. ‘Nu poți rămâne în PNL și să te comporți ca și cum nimic nu s-a întâmplat și să speri că electoratul va uita’

Publicat

in

De

Situație tot mai tensionată în interiorul PNL! Fostul prefect de Argeș Emanuel Soare și-a anunțat demisia din partid. Acesta a acuzat actuala conducere a organizației PNL Argeș că se comportă ”complet nestatutar”. 

După trei ani de la intrarea mea în politică alături de PNL, am decis să DEMISIONEZ din funcția de Prim-Vicepreședinte și din calitatea de membru al PNL.

Mi-a fost foarte greu să iau această demisie și mă despart de PNL cu sufletul apăsat. Am convins peste 70.000 de argeșeni să ne voteze în campania pentru alegerile locale, arătând că suntem oameni serioși, loiali principiilor și valorilor liberale care au construit România modernă. Am arătat că suntem singura opțiune pentru mai bine în fața unei guvernări locale de stânga, complet neperformantă.

Din păcate, noua conducere a PNL Argeș, impusă complet nestatutar, calcă în picioare toate principiile democrației și moralității politice. Nu comunică cu membrii activi, nu se consultă cu organizațiile în stabilirea noilor birouri de conducere, înlătură toate persoanele care au promovat idei împotriva politicilor PSD și aduce persoane care nu au nici măcar calitatea de membru PNL sau sunt din alte județe în componența noului Birou Politic Județean.

Sunt alături de toți liberalii autentici care mai sunt, încă, în PNL, le înțeleg frustrarea și nemulțumirile și îi invit să reflecteze asupra noii orientări pesediste promovate de noua conducere a PNL și să ia, de urgență, decizia pe care o consideră corectă față de ei înșiși, față de credințele lor și față de electoratul de dreapta, liberal.

În condițiile actuale, nu poți rămâne în PNL și să te comporți ca și cum nimic nu s-a întâmplat și să speri că electoratul va uita și va mai vota vreodată PNL”, a scris Emanuel Soare pe Facebook.

Vezi și:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend