Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

Scandal în familia lui Stelian Zamora – Fiul scriitorului îşi acuză unchiul că i-a confiscat averea

Avatar

Publicat

in

 

Acuzatul, consilier local în Argeş îşi dă în judecată nepotul pentru hărţuire

Poveste încâlcită în familia cunoscutului scriitor argeşean Stelian Zamora. La sfârşitul săptămânii trecute ne-a vizitat la redacţie fiul acestuia, Valentin, care, într-un amplu material, povesteşte cu unchiul său, consilier local în comuna Şuici, ar fi intrat pe nedrept în posesia unui teren de 4.8000 de metri pătraţi.

„După decesul tatălui meu mi s-a emis Certificatul de moştenitor nr 388/1999 care cuprinde aceeaşi masă succesorală reprezentată prin cele două terenuri ca şi în certificatul tatălui meu nr 528/1981. Tot după decesul tatălui meu, prin dispoziţia nr 19 emisă de primăria comunei Şuici privind instituirea curatelei pentru minorul Zamora Valentin prin care s-a numit curator domnul Rudeanu Ion… conform articolului 3 tot din această dispoziţie se încuvinţează lui Rudeanu Ion ca în numele minorului Zamora Valentin să semneze toate documentele privind dezbaterea succesiunii în urma decesului tatălui minorului. Cu toate că prin încheierea din dosar Rudeanu Ion recunoaşte sub semnătură că suprafaţa de 4800 de metri pătraţi situată în punct Şuici este moştenirea mea şi a mamei mele, Rudeanu Ion şi-a însuşit-o în mod abuziv folosindu-şi influenţa prin prisma faptului că este consilier local şi membru în comisia de fond funciar din comuna Şuici”, spune Valentin, fiul scriitorului.

Urmează plângerile la Parchet şi Prefectură

Nemulţumit de modul în care, spune el, averea i-a fost practic confiscată ilegal, Valentin Zamora va face demersurile legale pentru a-şi demonstra punctul de vedere. „Zilele acestea voi face o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş pentru că trebuie cercetat în baza căror acte i s-a acordat lui acest teren. De asemenea, având în vedere că este consilier local şi membru al comisiei de fond funciar, voi întocmi plângere pe numele lui Ion Rudeanu şi la Prefectură”, a ţinut să precizeze tânărul.

„Nu ştiu ce acte are el, eu ştiu ce am eu. Îl dau în judecată pentru hărţuire”

Referitor la această problemă care s-a ivit în familia cunoscutului profesor şi scriitor, am stat de vorbă şi cu cel acuzat, Ion Rudeanu. Acesta a declarat că ştie de acuzele care i se aduc dar că nimic nu este adevărat. „Pentru acel teren eu am contract de vânzare cumpărare cu clauză de întreţinere de la sora mea. Normal că ea avea acte în regulă pentru că altfel nici un notar nu îmi făcea mie acte. Eu nu i-am luat nici un teren, să fie clar. Mi-a trimis tot felul de mesaje de ameninţare pe telefon, le-am salvat şi am stat de vorbă şi cu un avocat aşa că îl voi da în judecată pentru hărţuire. Eu nu ştiu ce acte are el, ştiu ce acte am eu. S-a dus la primărie, la poliţie, acum văd că a ajuns şi la ziar, a zis că merge şi la DNA…”, a declarat Ion Rudeanu redactorilor PROFIT.

Cum şi cu câte plângeri se va termina această poveste rămâne de văzut. Cert este că, fără foc nu iese fum, iar un sâmbure de adevăr se află la baza fiecărei poveşti.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Rucsăcelul buburuză modern pentru copii

Avatar

Publicat

in

De

De la o vârstă fragedă, copiii sunt interesați nu numai de jucării, ci și de accesoriile viu colorate. Există un articol care combină atractivitatea celor două, și anume gențile și rucsacurile pentru copii. În același timp, sunt utile pentru depozitarea și transportarea lucrurilor preferate ale unui copil și arată ca o jucărie, deoarece au un aspect spectaculos – au imagini cu personaje de desene animate, iar formele lor seamănă adesea cu animale drăguțe.

Dacă vreți să vedeți bucurie autentică în ochii copilului dvs., încântați-l cu un rucsac modern pentru copii.

Ce rucsacuri le plac copiilor?

Să nu credeți că moda o ispitește doar pe mama. Doamnele și domnișoarele au, de asemenea, preferințe pentru anumite haine, pantofi, genți și alte accesorii. La un moment dat, toți părinții au fost surprinși de insistența copilului lor, chiar și la o vârstă fragedă, de a purta o anumită haină sau de a purta un obiect preferat.

În plus, chiar vor să-și imite părinții și să aibă lucruri similare cu ale lor. Și de multe ori insistă să facă singuri alegerea care este influențată în mare măsură de filmele și cărțile sale preferate. Buburuzele sunt printre cele mai preferate personaje pentru publicul tânăr și, prin urmare, articolele cu ele sunt foarte relevante.

Există atât de multe povești magice despre aceste mici animale cu puncte roșii încât copilul dvs. are cu siguranță un favorit printre ele. Le numesc buburuză cu simpatie și tuturor le place.

Mersul la grădiniță, școală, sport sau mersul pe jos este mai atractiv pentru copii din cauza plăcerii de a avea propriul rucsac. Copilul îl poartă cu mândrie și îl arată prietenilor săi, iar ea îi insuflă responsabilitatea doar de a selecta, aranja și îngriji obiectele importante pentru el.

Datorită faptului că rucsacul este perceput ca o jucărie preferată, copiii reușesc să creeze o atitudine față de bunurile lor, de exemplu, să nu le uite. Acesta este și locul în care părintele își poate învăța copilul să aranjeze corect rucsacul și să distribuie uniform greutatea jucăriilor sau a rechizitelor școlare.

Culorile rucsacelor de buburuze sunt intense și atrag atenția. Sunt roșii, verzi, galbene, portocalii și roz. Buburuzele au și antene drăguțe din silicon.

Cum să alegeți un rucsac potrivit pentru copil?

Indiferent de rucsacul pe care l-ar alege un părinte pentru copilul său, cea mai importantă cerință pentru acesta este să fie confortabil și ușor de transportat.

Dimensiunea exactă a rucsacului este o caracteristică foarte importantă, nu ar trebui să fie prea mare și insuportabil de greu. Rucsacurile studenților sunt adesea împovărate cu caiete, manuale și ajutoare. Astfel, devin prea grele și pot duce la deformări ale coloanei vertebrale. Potrivit experților, greutatea totală a rucsacului ar trebui să fie de până la 10-15% din greutatea copilului. Prin urmare, rucsacul în sine ar trebui să fie ușor. Greutatea depinde de materialul care trebuie realizat.

Investigați ce material este utilizat în fabricație – cele mai populare și ușor de întreținut sunt cele din poliester, PVC, EVA. Sunt ușoare, ușor de igienizat, se usucă rapid și sunt destul de durabile. Este recomandat să alegeți un rucsac cu spate anatomic care să urmeze curbele corpului și astfel să ofere confort atunci când este purtat. Rucsacurile cu 2 curele late care pot fi ajustate sunt mai confortabile.

Rucsacurile au o centură discretă cu care părinții pot exercita controlul. Astfel veți fi întotdeauna siguri că copilul nu va alerga brusc spre stradă, de exemplu.

Rucsacele în formă de buburuză sunt de diferite dimensiuni. Cele mai mari au un volum de 11,42 litri și o greutate a produsului de 0,310 kg. Există, de asemenea, mini buburuze cu un volum de 2,9 litri, cântărind doar 0,228 kg.

„Buburuza” are o carcasă dură care protejează lucrurile din ea de rupere. Partea interioară este practic organizată cu pereți despărțitori și fermoare, iar unele modele au și un buzunar din plasă.

Internet oferă o mare varietate de rucsacuri și genți de diferite forme și dimensiuni, culori proaspete și aspect original. Au un design modern și o calitate excelentă, la fel ca rucsacurile mărcii elvețiene ZIZITO. Toate rucsacurile din colecția Supercute îndeplinesc standardele de siguranță pentru copii și sunt însoțite de un certificat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Revolta argeșenilor! Spitalul din Curtea de Argeș, fără apă caldă

Avatar

Publicat

in

De

Locuitorii din Curtea de Argeș s-au săturat să fie mințiți, mai ales când vine vorba de sănătatea lor, și au început să se revolte public. Ileana Pioarca, o locuitoare a municipiului regal a a sesizat faptul că la Spitalul Municipal lipseste apa caldă iar pacientii care au nevoie acest lucru elementar sunt nevoiti sa apeleze la diverse alternative pentru a beneficia de apa calda. Acest aspect a dus la o explozie de numultumiri pe o retea de socializare, alti argeseni sesizand fatul ca nu numai apa calda lipseste din spitalul care, anul trecut, platea sute de euro pentru a primi o diploma de performanta emisa in Anglia de un ONG anonim. Redactorii PROFIT au mers ieri seara la spital si au constatat ca intr-adevar e greu sa te speli pe maini, de exemplu, cu apa calda, mai ales in actualul context al epidemiei de COVID 19. De asememea am incercat sa aflam si părerea reprezentanților primăriei dar nimeni nu a dorit sa ofere o explicatie a faptului ca, in ciuda recentelor lucrari de modernizare a spitalului municipal, argeșenii iși exprima nemultumirea fata de condițiile din Spitalul Curtea de Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend