Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Scandal de spionaj în Austria – Ofiţer în retragere, pus sub acuzare pentru spionaj în favoarea Rusiei

Publicat

in

Un colonel din armata austriacă în prezent în retragere a fost acuzat de spionaj şi este pasibil de până la 10 ani de închisoare pentru că a lucrat pentru serviciile de informaţii ruse timp de cel puţin un sfert de secol, au anunţat vineri procurorii din Salzburg, transmite dpa potrivit Agerpres.
Cazul său, dezvăluit acum un an, a generat tensiuni diplomatice între Viena şi Moscova, care încearcă prin tradiţie să menţină relaţii constructive, în pofida sancţiunilor impuse Rusiei de Uniunea Europeană.

Bărbatul în vârstă de 71 de ani a folosit comunicaţii radio şi prin satelit, precum şi softuri de specialitate pentru a ţine legătura cu un partener din GRU, au precizat procurorii austrieci.

Astfel, din 1993 încoace, austriacul ar fi furnizat informaţii substanţiale referitoare la sistemele de arme austriece şi despre misiunile forţelor terestre şi aeriene.

„Investigaţiile au stabilit că acuzatul era integrat într-o reţea de agenţi structurată gestionată de stat”, se menţionează într-un comunicat al procuraturii din Salzburg.

Anchetatorii mai estimează că ofiţerul austriac a încasat câteva sute de mii de euro pentru serviciile sale, pe care a continuat să le presteze şi după ce s-a pensionat.

Autorităţile au confiscat 28.200 de euro bani lichizi pe care acuzatul i-ar fi primit când s-a întâlnit pentru ultima dată cu omul de legătură din GRU, în septembrie 2018.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a respins aceste acuzaţii, la dezvăluirea lor, anul trecut, adăugând că nu ştie nimic despre această problemă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

FOTO Puterea reinventării – Kylie Minogue, cei 52 de ani din buletin și câți bani mai câștigă din muzică

Publicat

in

De

​28 mai este o zi importantă din viața artistei Kylie Minogue: împlinește 52 de ani. Cunoscută pe tot mapamondul pentru muzica sa, australianca câștigă încă bani frumoși din concerte, dar are și alte surse de venit.

1988, anul ieșirii în evidență

În 1988, australianca a ieșit pentru prima dată în evidență: „I Should Be So Lucky” a fost cântecul care a propulsat-o pe primele locuri în topurile mondiale. De la acel moment, artista a cunoscut gustul succesului, singura perioadă mai cenușie din carieră înregistrându-se în perioada 1993-1998.

Cu o abilitate formidabilă de reinventare, Kylie a făcut pasul înapoi în lumina reflectoarelor la începutul anilor 2000. „Spinning Around”, Can’t Get You out of My Head”, „In Your Eyes” și „Slow” au fost melodii care i-au adus locuri fruntașe în topuri și încasări pe măsură.

Cancerul mamar și marea victorie a vieții

Cu succesul revenit pe strada sa, Kylie nu a putut să se bucure până la capăt de glorie. În 2005 i-a fost descoperit un cancer mamar, iar până la operație a mai fost doar un pas.

Pe 21 mai 2005, artista a trecut cu bine peste intervenția chirurgicală, iar apoi a făcut chimioterapie. Lucrurile au mers bine, iar Kylie a putut să-și reia activitatea artistică undeva din 2006 (a lucrat la un nou album în studio).

În 2019 a adunat două milioane de lire sterline din muzică

Cântăreței continuă să-i meargă bine din punct de vedere profesional. Conform presei din Australia, artista a adunat două milioane de lire sterline în 2019 din muzică.

„Kylie este încă o mașină de făcut bani. Are o bază de fani loiali, doritori să o vadă cântând live”, se precizează în presa australiană.

Bani pentru a promova turismul australian

Puternic zguduit de incendiile de vegetație de la începutul anului, turismul australian a mai primit o lovitură din cauza pandemiei de coronavirus. În încercarea de a atrage turiștii înapoi, autoritățile australiene au apelat la imaginea cântăreței.

Kylie a apărut într-un video în care îi îndeamnă pe turiști să vină cu toată încrederea în Australia, iar pentru acest lucru a primit fix $935.000. Nu e tocmai rău, nu?

Jurnaliștii australieni vorbesc despre o avere de aproximativ 90 de milioane de dolari adunată de Kylie Minogue de-a lungul unei carierei în care strălucirea a existat din plin.

Cum arată Kylie Minogue la 52 de ani:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Marcel Vela, după ce moțiunea PSD a fost adoptată: ‘Anumiți colegi ai opoziției și-au dorit să condimenteze ședința spre deliciul presei’

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis un mesaj pe Facebook, după ce în Parlament s-a dezbătut şi adoptat moţiunea simplă semnată de PSD împotriva sa. El a scris că cei din opoziție și-au dorit să condimenteze ședința, spre deliciul presei.

Vreau să închei această zi prin a vă spune cum văd acum, după câteva ore, experiența moțiunii simple depuse astăzi în Parlament.

Dacă nu știți, aceasta s-a intitulat: ”Democrația românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie.”

Un titlu precum întregul text al moțiunii, cuvinte alese cu tentă batjocoritoare și înțelesuri peiorative, probabil în speranța că, astfel mă voi coborî la același limbaj și abordare. Nu am făcut-o din respect pentru dumneavoastră, pentru colegii mei și, mai ales, pentru că știu și simt că aceste contre și discuții inutile (în care arătăm care știe să arunce cu piatra mai tare) nu vă mai interesează.

Liberalii cu cuțitele pe masă de față cu Iohannis: `A fost o ședință de răcorire!`/ `Nu putem câștiga Bucureștiul cu gică-contra Nicușor!`

Vă interesează viitorul și cum putem aduce argumente concrete pentru ca acesta să fie unul bun.

Am avut o abordare mai mult decât deschisă, am primit această moțiune precum o invitație la dialog și chiar am vrut să profit de această ocazie pentru a pune punct anumitor subiecte.

Din păcate, deschiderea mea nu a fost înțeleasă de anumiți colegi ai opoziției care și-au dorit să condimenteze ședința în speranța că vor face deliciul anumitor titluri din presă.

Probabil că au reușit.

Eu mi-am dorit decență.

Nu mi-am creat alte așteptări, dar am vizualizat o destinație dezirabilă pentru noi toți, indiferent de partidul din care facem parte, și anume, sănătatea românilor și protejarea lor.
Eu vreau să cred că am făcut împreună eforturi pentru asta.

Așa cum am spus în încheiere:

Nu mai sunt multe de spus, deja mulți români simt discursurile noastre ca pe niște clișee!
Vreau doar să închei prin a mulțumi tuturor supereroilor acestor zile, Poporului român!

Vă mulțumesc tuturor!
Să aveți o seară liniștită!

P.S

Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de echilibru și de energie pozitivă, de idei și soluții constructive pentru a merge înainte.”, scrie Vela pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend