Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Săru` mâna, doamna Gorghiu ! Sunt consăteanul dumneavoastră….

Avatar

Publicat

in

AUTOR : Iulian Uta - iulian.uta@ziarulprofit.ro

…. de la Curtea de Argeş, doamnă ! Stiu ca o sa râdeţi, dar oraşul unde ati facut primii paşi în viaţă, unde traiesc părinţii dumneavoastră, unde mai veniţi si încingeti cate un grătar din joi in Paşte că, deh, acum sunteti cucoana mare cu funcţie la fel de mare la capitală, a ajuns un veritabil sat. Ştiu, ştiu că o să-mi reproşaţi că e oraş regal, că are statut de municipiu şi mai ales că vă pasă de el dar tocmai asta vroiam sa va intreb, doamna Alina Gorghiu: vă mai pasă de argeşenii dumneavoastra ? Eu cred că nu şi am să vă spun şi de ce. În oraşul care mai mult a involuat decât a evoluat – atât de pregnant încât sunt sigur că si tatal dumneavoastra  îl consideră un sat – la spitalul de aici în care, probabil, si dumneavoastra ati venit pe lume, a murit zilele trecute un copilaş. A fost agitaţie mare, scandal naţional pe bună dreptate pentru că micuţul a murit din cauza unui sistem medical bolnav, mai exact din cauza medicilor , doamna, dar si din prea multe lipsuri devenite banalităţi în cele mai multe unitati sanitare din ţara asta. Ştiu că poftiţi la ciolanul cărnos al guvernării, ştiu că momentan măcar vă prefaceţi, că mimaţi o luptă pentru a accede la Palatul Victoria însă cu regret vă spun că nu aveţi nicio şansă. Momentan. Mă aşteptam, doamna Gorghiu, ca dumneavoastra, ca reprezentat al opozitiei dar mai ales ca om născut, crescut şi şcolit în preajma spitalului unde oamenii mor cu zile, să fiţi prima care ia public atitudine . Dar nu, n-aţi fost nici prima, nici a doua, nici a … enşpea. Culmea este că tocmai cel cu care mimaţi că vă luptaţi pentru binele ţării (mai mult in doctrine si toerii fantasmagorice), a fost cam singurul care a luat o poziţie referitor la cazul copilului mort pe nedrept în spitalul de la Curtea de Argeş. Să acceptăm cumva ca scuză faptul că aţi fi dorit totuşi să vă arătaţi îngrijorarea faţă de ceea ce s-a întâmplat dar v-a luat-o Victor Ponta înainte iar dumneavoastră nu vă place deloc să fiţi pe locul doi ? Mă îndoiesc de această variantă  şi vă spun ceea ce se ştie de când lumea şi pamântul: pe primul loc ajungi doar pornind de la locurile inferioare. Cam aşa este şi in politică şi chiar cred că o să vă stric ziua dacă vă mai spun că ştiu sigur că liberalii din judeţul Argeş au cam aceeaşi părere despre  argeşeanca Alina Gorghiu. Aş putea să vă înşir aici o lungă lista a nemulţumirilor argeşenilor, simpli cetăţeni sau membri de partid,  însă sunt convins că, la valoarea dumneavoastra, nu vă veţi irosi timpul citind ceea ce scrie presa locală, în special cea din judeţele unde copii mor nevinovaţi prin spitale. Şi dacă totuşi o veţi face, cu siguranţă, doamna Gorghiu, veţi observa ca leitmotivul acestei scrieri ar putea fi “ştiu” şi îmi pare rău, ca şi consătean al dumneavoastră, să vă asigur că noi ăştia de pe aici, chiar ştim şi trăim realitatea mai mult cu rele decât cu bune. Nu acelaşi lucru îl putem spune despre dumneavoastra, din păcate …..

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Vineri va fi protest în fața Primăriei conduse de Piedone! Părinții și copiii ies în stradă

Avatar

Publicat

in

De

Protest în fața Primăriei Sectorului 5, aflată sub comanda edilului Cristian Popescu Piedone.

Vineri, 26 februarie, începând cu orele 11:30, aproximativ 100 de părinți și copii din Sectorul 5 al Capitalei vor protesta în fața primăriei locale împotriva încercărilor repetate făcute de primarul Cristian Popescu Piedone în sensul închiderii programului”Academia Copiilor”.

Proiectul, demarat încă din anul 2018, oferă servicii sociale, educaționale și culturale before și after school pentru un număr de 361 de copii, fiind un real ajutor pentru părinții din Sectorul 5. Practic, pentru o contribuție proprie de 250 de lei, copiii înscriși beneficiază de un program de before&after-school cu activități cultural-educative, mese asigurate (mic dejun, masă principală cu doua feluri de mâncare, gustare și fructe proaspete) și transport de la centre la școală și de la școală înapoi la centre. Mare parte din finanțare era asigurată de Primăria Sectorului 5, care acum invocă motive neîntemeiate legal atât pentru suprimarea proiectului, cât și pentru neplata contribuției proprii, restante de aproape patru luni.

În prezent sunt înscriși în program 361 de copii, însă cu acordul Primăriei Sectorului 5 și al Consiliului Local exista posibilitatea de a înscrie până la 600 de copii, proiectul fiind aprobat a se desfășura cel puțin până în luna septembrie a anului curent”, a declarat Alina Cimpoieru, Președintele Asociației „Colorăm Zâmbete”.

La această dată avem aproximativ 300 de copii care sunt pe listele de așteptare, ceea ce arată că există o nevoie locală majoră pentru serviciile pe care le oferim, dar și o calitate ireproșabilă a acestora. La modul ideal ne doream să mai deschidem noi sedii astfel încât să putem răspunde pozitiv tuturor solicitărilor de înscriere, mai ales că vedem în numărul mare de cereri un strigăt de ajutor al părinților din sector.”

Nu înțelegem altfel decât politic presiunea pusă în sensul desființării proiectului și, de asemenea, bănuim interese meschine ale unor noi angajați ai Primăriei, care au, între altele, rude cu afaceri în domeniu și ar dori preluarea activităților. De câteva luni suntem permanent hărțuiți, amenințați și șicanați. Ce vor face acești copii dacă proiectul se închide? Vorbim de copii mici, care au nevoie de sprijin, în condițiile în care nu pot merge la școală. Ce vor face de mâine părinții, care trebuie să meargă zilnic la muncă și nu au venituri suficiente pentru a putea să plătească servicii private?” – a afirmat Alina Cimpoieru, Președintele Asociației „Colorăm Zâmbete”.

Proiectul „Academia Copiilor”, este desfășurat de Asociația Colorăm Zâmbete în parteneriat cu Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” și este finanțat prin aportul propriu al Asociației (prin cotizația lunară a parinților) și prin fonduri de la Primaria Sectorului 5.

Vezi și

Se schimbă legea de la 1 martie 2021! România se aliniază unei directive UE! Se aplică la toate electrocasnicele

ANAF le-a pus gând rău jucătorilor la păcănele, premianților din cultură și celor care încasează venituri în străinătate, din premii sau jocuri de noroc

EXCLUSIV Lucian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Elevii pot merge la cursuri în alte școli decât cele în care sunt înscriși. Vezi condițiile!

Avatar

Publicat

in

Elevii care nu au avut acces la tehnologie şi internet în timpul desfăşurării cursurilor didactice în sistem online, precum şi cei care se află în situaţie de corigenţă la finalul primului semestrul al acestui an şcolar sau care au nevoie de ajutor în parcurgerea materiei şcolare vor putea să urmeze cursurile programului „Şcoală după şcoală” pentru orele remediale, potrivit unui ordin al Ministerului Educaţiei, oficializat miercuri. Părinţii vor putea să îşi înscrie chiar de astăzi copiii pentru activităţile remediale.

Pentru acest program sunt eligibili elevii până în clasa a VIII-a inclusiv, aflaţi în risc de părăsire timpurie a şcolii şi/sau în risc ori în situaţie de eşec şcolar, în special elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la şcoala online, precum şi elevii care aparţin grupurilor vulnerabile sau dezavantajate economic, cum sunt elevii din mediu rural, romii sau cei cu dizabilităţi.

Documentele de care au nevoie elevii pentru a se înscrie în acest program sunt următoarele:

-pentru cei care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la şcoala online: o solicitare scrisă a părintelui sau reprezentatul legal al elevului depusă la unitatea de învăţământ, precum şi o declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă să elevii nu au putut urma cursurile şcolii online;

-pentru elevii care se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau au situația neîncheiată la cel puțin o disciplină: lista elevilor corigenți sau cu situația neîncheiată la sfârșitul semestrului precedent prezentată de către unitatea de învățământ;

-pentru elevii care din alte motive au nevoie de activitate remedială: rezultate școlare/rezultate la evaluarea inițială de la începutul semestrului prezentate de unitatea de învățământ.

Unităţile de învăţământ care vor oferi programul „Şcoală după şcoală” vor fi stabilite de către inspectoratele şcolare, pe baza listelor cu elevii eligibili primite de la şcoli. Elevii aleşi vor putea să participe la orele remediale susţinute de alte şcoli decât cele la care sunt înscrişi, dacă la cele de care aparţin nu se organizează aceste clase.

În cadrul claselor remediale, o grupă va fi formată din 12 elevi, iar pe lună elevii vor participa la 20 de ore de activităţi remediale, cu prezenţă fizică în clasă. Aceste ore vor putea fi realizate şi pe durata vacanţelor şcolare, în cazul pregătirii elevilor pentru examenele de corigenţă sau de încheiere a situaţiei şcolare.

Ordinul ministerului prevede şi un calendar pentru acest program:

-25 februarie –2 martie 2021: informarea de către şcoli a potenţialilor beneficiari şi părinţii lor de existenţa programului, prin afişarea prevederilor legale la loc vizibil şi pe site-ul şcolii;

-3 martie: depunerea de către părinţi a solicitărilor scrise de înscriere a elevului în program;

-4 martie: transmiterea de către şcoli a listelor cu elevii eligibili;

-5 martie: stabilirea de către inspectoratele şcolare a şcolilor care vor realiza ore remediale;

-8 martie: începerea activităţilor remediale în cadrul programului „Şcoală după şcoală” de către unităţile de învăţământ.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend