Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

„Sărmanul” Mark Zuckerberg, aka Facebook, a pierdut în acest an 70 de miliarde. A căzut pe locul 20 printre bogații planetei

Publicat

in

A.C. Theodor • HotNews.ro

Fabuloasa sumă de 70 de miliarde de dolari s-a evaporat din averea netă a lui Zuckerberg de la începutul anului, ceea ce l-a retrogradat pe locul 20 în clasamentul celor mai bogate persoane din lume.

Mark ZuckerbergFoto: K2images, Dreamstime.com

Mark Zuckerberg a început anul cu o avere de 125 de miliarde, conform Bloomberg Billionaires Index. Dar de atunci a ajuns la 55,3 miliarde, Forbes emițând chiar o estimare de 53,4 miliarde.

Meta, care deține Facebook, Instagram, WhatsApp și Oculus, a avur parte de 12 luni tumultoase după ce Zuckerberg a anunțat că va deveni o companie „metavers” și apoi a demarat o campanie viguroasă sub noul brand.

Facebook a ajuns chiar să raporteze prima scădere a numărului utilizatorilor, pierzând aproximativ de un milion de utilizatori activi în ultimul trimestru din 2021.

Brandul s-a confruntat cu controverse majore toamna trecută, când avertizoarea Frances Hagen a dezvăluit documente interne ale companiei, inclusiv faptul că a văzut cercetări interne din care a aflat că Instagram a contribuit la probleme de alimentație și gânduri sinucigașe printre adolescente.

Profitul net al lui Meta a scăzut cu 36%, adică peste 3 miliarde, în trimestrul al doilea, comparativ cu aceeași perioadă din anul trecut.

Compania a anunțat în aprilie că a cheltuit aproape 10 miliarde pentru investiții în metavers în 2021, adică aproximativ 50% din cheltuielile de capital. Meta a apreciat că în aprilie lucrau cam 10.000 de oameni la proiecte metavers.

„Afacerile metavers nu vor fi pentru noi un contributor important până mai târziu în acest deceniu, probabil este realist că în acest deceniu se va clădi fundația, iar în anii 2030 vor contribui semnificativ la profiturile acestei companii”, a spus Zuckerberg la adunarea anuală a acționarilor din luna mai.

Elon Musk (Tesla), Jeff Bezos (Amazon) și Bill Gates (Microsoft) sunt printre cei mai bogați cinci oameni, dar și ei au înregistrat pierderi financiare. Dar mai mici în comparație cu cele ale lui Zuckerberg: (Musk: -2,5 miliarde), Bezos (44,4), Gates (-26,2).

Nu este chiar o surpriză, întrucât prețurile acțiunilor tech au suferit anul trecut din pricina declinului economic. Averea de pe hârtie a multor titani tech este strict calculată pe baza pachetelor mari de acțiuni deținute la companiile pe care le-au fondat.

Surse: Fortune, Business Insider

Foto: Dreamstime

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Iranul a condamnat la moarte o rețea de informatori iranieni

Publicat

in

De

Autoritățile din Iran au condamnat la moarte patru persoane pentru că au „cooperat” cu serviciile secrete israeliene, anunță agenția de presă Mehr citată de Reuters, scrie Mediafax.

Patru persoane au fost condamnate la moarte miercuri de către justiția iraniană pentru că ar fi cooperat cu serviciile de informații israeliene și ar fi comis răpiri, a anunțat agenția de presă Mehr.

Republica Islamică a acuzat de mai multe ori Israelul că desfășoară operațiuni secrete pe teritoriul său. În ultima vreme, Teheranul a acuzat serviciile de informații israeliene și occidentale că pregătesc un război civil în țară, care în prezent este cuprinsă de unele dintre cele mai mari proteste antiguvernamentale de la Revoluția islamică din 1979.

„Cu îndrumarea serviciilor de informații sioniste, această rețea de huligani fura și distrugea proprietăți private și publice, răpea oameni și obținea mărturisiri false”, a anunțat agenția iraniană.

Mehr a precizat că acuzații au fost arestați de către Gărzile Revoluționare și de Ministerul de Informații.

Alte trei persoane au fost condamnate la pedepse cu închisoarea cuprinse între cinci și zece ani pentru presupuse infracțiuni precum acțiuni împotriva securității naționale, complicitate la răpire și posesie de arme ilegale, a precizat Mehr.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Vin ninsorile în București: va ninge la parada de 1 Decembrie

Publicat

in

De

Metreorologii au emis joi dimineaţă o nouă prognoză pentru Bucureşti şi Alba Iulia, unde vor avea loc principalele manifestări cu ocazia Zilei Naţionale, anunţând precipitaţii mixte, condiţii de polei vânt şi 2 grade la Bucureşti şi cer temporar noros, condiţii de ceaţă şi ploaie slabă la Alba Iulia.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU INTERVALUL 01.12.2022 ORA 08:00 – 02.12.2022 ORA 08:00 ZONA MUNICIPIULUI BUCUREŞTI ”Nebulozitatea va fi persistentă şi vor fi precipitaţii mixte – ploaie, iar temporar lapoviţă şi ninsoare. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 40…50 km/h. Temperatura nu va avea variaţii semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar minima va fi de 0…1 grad”, transmite ANM.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU ALBA IULIA ÎN INTERVALUL 01.12.2022 ORA 08:00 – 02.12.2022 ORA 08:00

”Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros, însă dimineţa vor fi condiţii de ceaţă. Seara şi noaptea cerul va deveni noros şi se vor semnala precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade”, anunţă memteorologii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend