Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sărbătorile Zilei de 8 august

Avatar

Publicat

in

Sărbătorile Zilei de 8 august

Ortodoxe
Sf. Ier. Emilian Mărturisitorul, episcopul Cizicului, şi Miron, episcopul Cretei

Publicitate

Greco-catolice
Sf. ep. m. Emilian. Sf. Dominic

Romano-catolice
Sf. Dominic, pr.

Sfântul Ierarh Emilian Mărturisitorul, pomenit în calendarul creştin ortodox la 8 august, a fost episcop al Cizicului.

A trăit în timpul domniei împăratului iconoclast (luptător împotriva sfintelor icoane), Leon Armeanul (813-820). De multe ori a fost silit pentru a renunţa la cinstirea icoanelor, dar nu s-a supus, urmând calea arătată de Părinţii Bisericii. Pentru aceasta a suferit multe chinuri.

După mai mulţi ani de încercări, Sfântul Emilian, aflat în exil, a trecut la Domnul, mărturisind dreapta credinţă. De aceea este numit până astăzi “Mărturisitorul”. (sursă: vol. “Vieţile Sfinţilor”)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Băsescu pune tunul pe Firea: ‘Ar fi executat pe toată lumea dacă ar fi câştigat Primăria Capitalei. Ciolacu era aproape istorie azi’

Avatar

Publicat

in

De

TRaian Băsescu o atacă pe Gabriela Firea şi susţine că, dacă ar fi câştigat un nou mandat de primar, aceasta ar fi preluat frâiele PSD.

“Ar fi executat pe toată lumea dacă ar fi câştigat Primăria Capitalei. Ciolacu era aproape istorie azi. Uitaţi-vă la faţa ei. Ce vedeţi? E schimonosită de ură, de răzbunare. Femeia asta a debitat nişte prostii în mandatul ei dincolo de orice limită. Zicea că vrea să ia CET-urile. Cele 5 CET-uri sunt instrumentele cu care se reglează sistemul energetic naţional. Cum să i le dai lui Firea?”, a afirmat Băsescu la emisiunea România9 de la TVR.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Mijlocaşul spaniol al echipei Liverpool, Thiago Alcantara, a fost confirmat cu COVID-19

Avatar

Publicat

in

De

Mijlocaşul spaniol al echipei Liverpool, Thiago Alcantara, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat, marţi, clubul său.

“Thiago Alcantara a fost testat pozitiv şi în prezent s-a autoizolat, conform protocolului. Clubul va continua să respecte toate protocoalele referitoare la Covid-19 şi Thiago vor rămâne în izolare pentru perioada de timp necesară”, a arătat Liverpool, precizând că fotbalistul are simptome uşoare ale bolii Covid-19, potrivit news.ro.

Publicitate

Citește și: Rareș Bogdan se pune contra lui Ludovic Orban: ‘Când Kelemen Hunor ne va recita în fiecare dimineață articolul 1 din Constituție’

Jucătorul de 29 de ani a fost transferat recent de gruparea engleză de la Bayern Munchen, pentru 30 de milioane de euro. El a jucat doar un meci pentru campioana din Premier League, intrând pe teren în minutul 46 al partidei cu Chelsea, din 20 septembrie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend