Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sărbătorile zilei de 3 iunie

Publicat

in

Ortodoxe

Sf. Mc. Luchilian, Ipatie şi Paula fecioara (Dezlegare la peşte)
Greco-catolice
Sf. m. Lucilian şi Paula cu fiii lor

Advertisements

Romano-catolice
Ss. Carol Lwanga şi îns., m.

Sfântul Mucenic Luchilian este pomenit în calendarul creştin ortodox la 3 iunie.

Sfântul Luchilian a trăit în timpul împăratului Aurelian (270-275), a locuit aproape de Nicomidia şi a fost slujitor într-un templu păgân. S-a creştinat către bătrâneţe, devenind propovăduitor al adevărului evanghelic.

În timpul persecuţiilor împotriva creştinilor, a fost prins şi dus la judecată înaintea prefectului Nicomidiei, Silvan. În faţa autorităţilor a mărturisit că este creştin. A fost bătut şi apoi aruncat într-o temniţă unde se mai aflau patru tineri, închişi pentru Hristos. Aceştia se numeau Ipatie, Pavel, Dionisie şi Claudie.

Au fost duşi cu toţii la Bizanţ unde au fost condamnaţi la moarte.

Cei patru sfinţi tineri au fost tăiaţi cu sabia; iar pe Sfântul Luchilian l-au spânzurat pe cruce şi, pătrunzându-l cu piroane peste tot trupul, şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu. O tânără creştină, pe nume Paula, care îi îngrijise în timpul drumului şi în perioada detenţiei, iar după moarte le-a îngropat trupurile, a fost prinsă de autorităţi, torturată şi omorâtă în acelaşi loc cu cei pe care îi slujise. (sursă: vol. “Vieţile Sfinţilor”)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Comisia juridică a Senatului a reluat dezbaterea proiectului privind carantina şi izolarea, după discuţii tehnice cu ministrul sănătăţii

Publicat

in

De

Comisia juridică a Senatului a reluat, marţi seara, dezbaterea pe articole a proiectului privind carantina şi izolarea, după şase ore de discuţii tehnice informale pe texte cu ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, notează Agerpres.

Ministrul Nelu Tătaru a declarat, după discuţiile cu membrii comisiei, că a fost agreată o formă a proiectului.

Advertisements

Persoanele infectate cu Covid-19 care sunt asimptomatice vor fi evaluate în spital timp de 48 de ore, după care vor fi izolate la domiciliu pentru 14 zile, a precizat Tătaru.

În legătură cu detaşarea medicilor, ministrul a spus că s-a decis să se “meargă gradual de la o detaşare voluntară şi acolo unde nu se găsesc cadre care să meargă, se vor face şi detaşări care vor fi nevoluntare, dar se specifică faptul că aceştia vor beneficia de indemnizaţii de detaşare, de asigurarea cazării şi a unei diurne”.

Senatoarea PNL Iulia Scântei prezintă în şedinţa Comisiei juridice textele agreate. Ea a precizat că votul asupra raportului comisiei va fi dat miercuri. Ulterior, raportul urmează să fie dezbătut şi votat în plenul Senatului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministrul Economiei anunță când ar putea fi deschise restaurantele: Toate procedurile sunt stabilite

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, arată că s-au stabilit toate procedurile și condițiile pentru redeschiderea restaurantelor, însă se urmărește evoluția pandemiei pentru a vedea exact data la care pot fi deschise restaurantele.

Citește și: Cristian Tudor Popescu, după ce s-a aflat că Andreea Esca are coronavirus: 3 întrebări i-aș adresa

Advertisements

”Dau asigurări românilor că Guvernul României este unul responsabil, cautăm permanent soluții, dar ele trebuie sprijinite de români prin respectarea regulilor sanitare. Numai așa vom putea lua, de exemplu, noi decizii în privința redeschiderii restaurantelor de interior. Noi la Ministerul Economiei suntem pregătiți, procedurile sunt deja stabilite, însă urmărim cum evoluează epidemia determinată de noul Coronavirus.”, scrie Virgil Popescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend